Receta pa komb: Si shërbeu Antanta e Trefishtë e Kominternit

0
88
The Nation-Free Recipe, 2nd ed.

Saimir A.Lolja

Saimir A. Lolja, Asoc-Prof, Ph.D., PEng, BSc, BEd, Wharton School EDP, u diplomua në Inxhinieri Kimike në 1987 dhe ishte anëtar i fakultetit në Universitetin e Tiranës, Shqipëri, 1987–2000. Ai u zhvendos në Kanada në vitin 2000, hulumtoi në Universitetin e Torontos 2000–2005 dhe dha leksione në Universitetin Ryerson 2002–2012. Ai është një autor shkencor dhe recensues në revistat Elsevier Science dhe Francis & Taylor Science. Ai është autor i punimeve “Dëshmia e hamendjes së Fermatit në domenin e saktë”, 2018, dhe “Ruajtja e gjuhës shqipe (Shqip) që nga fillimi”, 2019. Kontributet e tij mediatike qëndrojnë në histori, holokaust, trashëgimi, politikë, zgjedhje, recensione librash, shkencë, psikologji dhe gjuhësi.

https://www.austinmacauley.com/us/book/nation-free-recipe

26 Prill 2024

Lexuesit që përfunduan botimin e parë të mirënjohur 2018, u futën me shpejtësi në leximin e dytë. Pse është intriga që kthen faqe? Ky botim i pasuruar bazohet në magnetizmin themelor të librit për mendjehapur – duke buzëqeshur me mrekullitë e psikologjisë njerëzore të endura në mënyrë delikate përmes rastësive në dukje. Ngjarjet e organizuara me mjeshtëri shfaqin një kastë në rritje, megjithatë asgjë nuk është e rastësishme. A do të pëlqeni ta gjeni veten të sfiduar dhe të magjepsur? Receta shërbehet.

Evropa duroi vuajtje të rënda në shekullin e 20-të, pasi perandoritë konspirative luanin qytetarët kundër njëri-tjetrit. Ky libër zhbllokon përrallat e koduara në historinë politike, të bëra më të çmuara nga lajmëtari i tij i papritur. Lexuesit mund të zbulojnë se si të rregullojnë çelësat e tyre interpretues, siç bëjnë fshehurazi të fuqishmit.

Shërbimet e inteligjencës bazohen në injorancën dhe keqkuptimin publik. Ky libër kontrollon librin e tyre. Më tej, ai eksploron lojën e dhurimit “Libri i Ideve” mes agjencive të spiunazhit që konkurrojnë për ndikim. Shpërndarje të tjera: Shkaktarë ideologjikë të implantuar si meme virale, Perdja e Hekurt si një zgjatim i ndarjeve të mbjella nga elitat, çarje në romanin e unazës së spiunazhit të Kembrixhit dhe pse përditësimi i hartave mendore është i nevojshëm për lirinë.

https://www.amazon.ca/Nation-Free-Recipe-Triple-Entente-Comintern/dp/1649797346/ref=sr_1_1


Përshëndetje,

Është mirë se njoftoheni për botimin e librit THE NATION-FREE RECIPE (Receta Pa Komb), i cili zbulon çka nuk dallohet, pasuron çfar dihet dhe mpreh çfar kuptohet.

Saimir A. Lolja, The Nation-Free Recipe – How the Triple Entente served Comintern, 2nd ed., Austin Macauley Publishers, New York, 2024. ISBN 978-1-6497973-4-6

Të vërtetë absolute nuk ka, as nuk arrihet, as nuk përmblidhet. Çështja është me mbetur larg, mbrapa, anash dhee pa busull apo me qenë afër e më afër të vërtetës dhe me busull të vajosur. Libri e jep përgjigjen.

Renes Descartes shkrojti në vitin 1637: “Cogito, ergo sum” (Jam kur mendoj). Prandaj ata që e lexojnë ndjehen më mirë.

Me nderime,
Saimir

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.