33.5 C
Tirana
E mërkurë, 17 Korrik 2024
[ Arkivi ] përmban shkrime nga vitet [ 2009-2015 ] dhe [ 2016-2021 ], ndërsa [ 2003 – 2009 ] (në html)

KATEGORIA

Roman

“Unë e vrava gruan dhe fëmijët”

Dani: Jo... Ne i donim vajzat! Familjarët e saj më thanë që Anabla nuk ishte njeri i qëndrueshëm, por nuk mendoja se ajo ishte e...

Belfjore Zifla: Arti i ruajtjes së masës, romani “Një engjëll veshë me frak” nga Stefan Çapaliku

ExLibris Romani nis me epigrafin “Çdo përngjasim me persona apo ngjarje konkrete nuk është i rastësishëm” dhe duke e përmbysur formën origjinale të stërpërdorur të...

Zymer Mehani “Pranvera e Zgjimit”, (roman), PRINTING PRESS, Prishtinë, 2023

Prof. dr. Sadri Rexhepi Në faqet e romanit në fjalë, Shqipdon Kosova shfaqet si një student i përkushtuar ndaj arsimit,me një dëshirë të thellë për...

ROMANI “DEGDISJA” I SHKRIMTARIT BEDRI TAHIRI – HIMN PËR RIPËRTËRITJEN DHE QËNDRESËN SHQIPTARE

Zymer Mehani “Cerberët e Përtej Tunës na kishin tëhuajsuar në vatrat tona. Paskëtaj, ore lum vëllai, morëm botën në sy: kah sytë, këmbët!”. (Bedri Tahiri, romani...

Doli nga shtypi romani ”DRITA E PAFAT”, me autor Avdyl Uka

Hysen Ibrahimi, Recension Doli nga shtypi më 30.05.2023, romani ”DRITA E PAFAT”, autor Avdyl Uka, botues Shoqata e Shkrimtarëve dhe Artistëve Shqiptarë ”Papa Klementi XI...

Doli nga shtypi libri romani i titulluar ”VDEKSHMËRIA E PAFAJSHME”, autore Elhame Gjyrevci

Nga Hysen Ibrahimi, redaktor i librit. Botues: Shoqata e Shkrimtareve dhe Artistëve Shqiptarë ”Papa Klementi XI Albani”, Suedi (SHSHASHS). U shtyp në shtypshkronjën PrintingPress në...

Fragment nga tragjedia “Thyerja”

Niki: Mes nesh nuk ka sekrete, i dashur. Dani: Po. E saktë! Nuk ka sekrete! Niki: Ti po krijon sekrete!? ...

DITË TË ZEZA PËR VISAR BARDHIN

Zymer Mehani: Përsiatje rreth romanit “Njerëz dhe fate” të shkrimtarit Ruzhdi Gashi (Botues “Thesari”, Prishtinë, 2022) Në qendër të interesimit të romanit “Njerëz dhe fate”, shkrimtari Ruzhdi...

“Ti ma ke rregulluar jetën!”

Dani: Unë jam i divorcuar! Po presim ta shesim shtëpinë! Je mirë, zemër? Niki: Të gjithë lakmojnë që të kenë një familje...

“Babi! Jo… babi jo! Jo…”

Dani: Atë mëngjes e fitova guximin! Situata u tensionua kur Anabla erdhi në shtëpi. Tension...tension... tension.... (Bërtet) Oh! E vrava! E vrava! Pastaj e...

Shkrimet e fundit