Shteti islamik i Kosovës – sipas rusëve

0
324
Popat rusë - grekë - serbë

Popat rusë – grekë – serbë

Shkruan: Fahri Xharra

Politika e vëllazërisë Shqiptaro-Turke nuk është gjë tjetër veçse shkatërrim i principeve mijëra vjeçare mbi te cilat u ngrit ndërgjegjja kombëtare shqiptare. Kjo vëllazëri ka vetëm një emër. Tradhti. Edhe përkrahja e një politike te tille nga individë pseudo-demokristiane nuk është gjë tjetër veçse Shitje e Interesave tona kombëtare për te cilët luftuan dhe u vranë mijëra shqiptarë ne shekuj … E gjithë kjo është e financuar nga vet Rusia ( me argatët e saj Turqinë dhe Serbinë ) ;e ne prape viktima të (pa)vetëdijes sonë.

Shikoni ketë manovrim sllav me diplomatët e huaj : .. је на пријему код српског патријарха, гдје је казo да први пут ради као дипломата у „исламској земљи”. Исправили смо ga и рекли да је то хришћанска земља још од IV вијека. Али, они су то постигли НАТО бомбардовањем – формирање Косова као самосталне државе и стварање исламске државе – оцијенио је митрополит Амфилохије (http://www.vostok.rs/) dmth. gjëja se paska qenë një ambasador(e) i huaj në vizitë tek patriarku serb, dhe i paska thënë atij se si diplomat, punon për herë të parë në një vend islamik („исламској земљи” )

Kurse patriarku serb e paska korrigjuar duke i thënë që ky vend (Kosova fxh) është vend i krishterë që nga shek. i 4-të. Por këta (shqiptarët fxh) e arritën këtë ( ta bëjnë shtetin islamik fxh) duke i falënderuar bombardimeve të NATO-s- e formua Kosovën shtet të pavarur dhe e krijuat një shtet islamik- e thotë mitropoliti . Ne, ku mbesim ? Në një eufori të “shtet formimit “ ,e harruam kohën e para një qind vjetëve , dhe nuk menduam aspak se i njëjti virus është ende gjalle . Pasojat janë të dukshme, po shihen. Por, vetëm të bëjmë një analizë të menduarit tonë haxhiqamilian. Ketë na e futi në Kosovë Rusia . Çka ? arabizmin, pra.

Fajtorët e kësaj fushate antishqiptare janë me emër e mbiemër, ne si qytetar i dimë shumë mirë ; shërbimet tona informative ( nëse ekzistojnë ) ato e dinë edhe më mirë. “НАТО бомбардовањем Косово је формирано као исламска држа¬ва, а није случајно што је Запад опустошио Југославију, поручио је митрополит црногорскоприморски Амфилохије. Он је у интервјуу за руски портал православие.ру казао да је једина сила која уједињује народе Балкана и Русије Православна црква, а која смета новом свјетском поретку.( Agjensia Ruse i Lajmeve: http://www.vostok.rs/) “Me bombardimin e NATO-s – shkruan më tej agjencia, Kosova u bë si shtet islamik, dhe për këtë nuk është e rastit pse u shkatërrua Jugosllavia.- Me këtë fajësohet perëndimi që e shpejtoj një popull, dhe nga ata e krijuan islamin edhe më të fortë.“

“Zoti Xharra i lexoj me ëndje te madhe shkrimet e tua, prekin probleme delikate dhe shume te mprehta për Kombin tone këto tema. Faleminderit qe i ngreh, i diskuton, dhe ja paraqet publikut. Është për te ardhur keq kur dëgjon dhe shikon bashko basit qe ven dhe luftojnë ne Siri, Nuk e di se çfarë duan atje, se çfarë janë qëllimet e tyre, idealet e tyre? Nuk e di se kujt i shërbejnë, se sa e ndihmojnë çështjen Shqiptare? Do uroja qe te jem gabim. Nuk e di? Është për te ardhur keq kur shikon dhe dëgjon qe shume shqiptare me dashuri te madhe flasin fjale te huaja, përqafojnë tradita te huaja, zakone te huaja, por çdo gjë qe është Shqiptare mundohen ti vene shkelmin.

Flasin një gjuhe Shqipe qe jo vetëm nuk është standarde, por fare e bastarduar. Është për te ardhur keq qe kur shikon qe e mbulojnë arkivolin me flamurin arab. Po kjo pike e zeze? Kësaj i thonë vaj me det. Feja është një ideologji, mos e ngatërroni me çështjen e Kombit tone fenë. Besoni ku te doni por mbajeni për veten tuaj. Mos keq interpretoni Rilindësit tanë,….. Kur ka qene puna për çështjen e Kombit tone ata kane qene shume te qarte. Pra, zgjohuni sa nuk është vone, shikojeni te vërtetën e bazuar mbi fakte, jo atë qe ju servirin te tjerët. (nga Dritan Matraku )“.

Shikoni sa qesharake thotë mitropoliti, nga një ish autonomi të Kosovës e krijuan një shtet Islamik.(Он је ка¬зао да су од по¬кра-ји¬не Ко¬со¬во успје¬ли да ство¬ре „ислам¬ску др¬жа¬ву”. – И из ауто¬но¬ми¬је Ко¬со¬ва ство¬ри¬ли су „ислам¬ску др¬жа¬ву “Али, они су то постигли НА¬ТО бом¬бар¬до¬ва¬њем – фор¬ми¬ра¬ње Ко¬со¬ва као са¬мо¬стал¬не др¬жа¬ве и ства¬ра¬њем ислам¬ске др¬жа¬ве. Исто као што на¬сто¬је да Бо¬сну пре¬тво¬ре у уни¬тар¬ну ислам¬ску др-жа¬ву – оци¬је¬нио је ми¬тро¬по¬лит. http://www.vostok.rs/ )

Sa poshtë kemi ra, shuuuuuuume poshtë, jo se kemi qene ndonjëherë te ngritur e larte, por se paku atëbotë, dikur, gjyshet e stërgjyshet tanë ishin te pa shkollë te paditur, ……por këto gjera qe po ndodhin sot, kur ne datojmë e shkruaj vitin 2015, kur shkollat vendi i diturisë mësimit e ndriçimit te mendjes se njeriut, u mundësohet te gjithëve, kur ne kohen moderne te Selfi-ve me handy e kanë mësuar te gjithë, ( se paku për këto gjëra jemi shume përparimtarë, bile bile gjeni!!!!!!) ne ketë kohë, sot, këto budallaçka NUK FALEN KURRE.

Është turp ti tregosh dikujt sa poshtë kemi rene, ne dite te sotme, kur rinise tone ju janë hapur dyert e Evropës dhe botës, qe dikur te na kthehen mendjendritur, te shkolluar, te din ta udhëheqin vendin tone e ta qojnë përpara, ne SHQIPTARET jemi çudia e botes, aq naivë, saçe ne vend te dritës zgjedhim terrin, ne ven te shkollës zgjedhim xhaminë, ne vend te fakultetit zgjedhim xhamin, ne vend te poezive te madhit Naim Frashëri, na prapë zgjedhim xhaminë e këndojmë dove, ne vend te gjuhës SHQIPE na prapë zgjedhim xhamin e mësojmë arabishten…

Një zë i lindur nga pezmi, një thirrje me zemër ! Te gjithë jemi për dit` e më shumë me zemra te plasura, e shpirtin e ndrydhur! (fxh)

Fahri Xharra, 15.08.15 Gjakovë

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.