Në luftë e në liri, me pushkë e me çifteli

0
285
Nasim Haradinaj

Nasim Haradinaj

Trimat nuk vajtohen ku vdesin e burgosen
Burgu është për burra.

Të enjteve, dikur plakat thonin se nuk duhët në mbrëmje dhe pasdarkeve.

Të martet e të enjtet, janë ditëtë nèmta. Nuset e reja nuk qepnin, nuk maronin me krrabza e as pullat e këmishës nuk ia kepnin burrit. Në mbrëmje, as thonjët nuk duhej prerë.

Poqese ndonjë nise nuk gjente fëmijë, plakat e pyesnin:

– A ke punua të enjteve në mbrâmje?

Gjykata Speciale e Kosovës, me seli në Hagë punon ditën e natën, të marteve e të enjteve dhe asnjë e keqe nuk i ndodh.

– Po, po! Gati harrova, paska vdekur avokati mbrojtës i Kadri Veselit. Andrew Strong

Dita e sotme, e enjte ishte me përplot me ngjarje të rëndësishme për Kosovën Unë i zgjodha më kryesoret:

Salih Mustafës i ulet dënimi nga 26 në 22 vjet burgim,

Lirohet Nasim Haradinaj,

Kajtazi pas dënimit të Mustafës: S’mund të jemi të lirë nëse ata që na sollën lirinë janë të burgosur

Mungon Xhavit Haliti, shtyhet sërish gjykimi në rastin ku po akuzohet për sulm ndaj Arben Gashit-

Xhavit Haliti, në Kuvendin e Kosovës si Krali i Budimit

Nga bota zgjodha vetëm një:

Gjenerali gjerman: Rusia mund të sulmojë Gjermaninë

Vërtetë është shqetësuese kur një gjeneral gjerman flet për luftë.

Po ne, në Kosovë nuk e kemi gajlen fort për luftë.

Lufta sikur na ka kalitur me armiq të jashtëm, tash luftën e kemi brenda duke u shtyrë se kush ka më shumë tokë, pasuri, pare e pushtet.

Dhe kjo ndodh vetëm me figurat më kryesore të partive e shoqatave të dala nga lufta.

Është për keqardhje kur politikanët i (keq)interpretojnë vendimet e gjykatave.
Kjo ndodhi edhe sot, me disa nga ata që më së pakut kanë të drejtë të flasin.

Faton Klinakau duke folur për dënimin e Calit, edhe pse i zbritën katër vite burg, vendimin e Apelit, sipas Calit e quan Gestapo.

Kryetari i Lëvizjes për Bashkim dhe miku i Salih Mustafës, Valon Murati, ka reaguar pas vendimit të Apelit të Gjykatës Speciale, ku komandant Calit i është ulur dënimi nga 26 në 22 vjet burgim.

Xhavit trimi, edhe në Kuvend i tregon muskujt

Ai ka thënë se Cali terë jetën e tij ka punuar për popullin e Kosovës.

“Jo në emrin tim! Jo në emrin e popullit tim! Në emrin e popullit shqiptar për të cilin Cali punoi tërë jetën e tij, ai do të duhej të ishte në mesin e familjes e në mesin tonë. ”MECALİN”,

O Valon-o, mos u ngut me ”vlu” se e derdh yndyrën e të mbetet vetëm hirra.
Valon, ti nuk je përfaqësues i popullit ”jo në emrin e popullit tim”.

Deputetët e Kuvendit janë përfaqësues të popullit por ata e kanë votua gjykatën speciale.

Valon, e kuptove tash?
Lere Faton Klinakun, le ti maron qef vetit.

Po pse vetëm ish komandantët po thirrën nëpër gjykata?

Unë vetëm po i radjis disa nga më të merituarit që hiç jau nin për gjykatat e Kosovës.

Xhavit Haliti sot ka pasur me u paraqit në gjykatë.

“Xhavit Haliti, deputet i Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), sërish është shtyrë seanca në rastin ku Haliti po akuzohet për sulm ndaj deputetit të Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), Arben Gashi, që kishte ndodhur në maj të 2018-ës”.

Nasim Haradinaj

Nuk është i vetëm Xhavit Haliti, i dyti, hiç nuk ia le mangut. Ai është Gani Dreshaj i cili e këcënon Arbenin ” “Kurse Gani Dreshaj, Gashit i ka thënë “kom me ta prish fytyrën”, e qe më këtë veprim ka kryer veprën penale kanosje”.

Dhe numri keqpërdoruesve për vepra penale, kërcënim me vdekje e vepra tjera është me dhjetra.
Azem Syla, Sami Lushtaku, Shukri Buja janë tre ”musketarët” e ”luftës” dhe pas saj, ”paqes.

Por unë po ia lë radhën shkrimeve që i gjeta për këta ”trima” që marrin gjak në vetull.
”Me kërkesë të prokurores, shtyhet sërish seanca ndaj Sami Lushtakut dhe të tjerëve”

”Dështon sërish gjykimi në rastin “Toka”, mungon njëri nga të akuzuarit.
Do të lëshohet urdhëresë për shoqërim ndaj Shukri Bujës, shtyhet sërish seanca e rigjykimit në rastin “Veteranët.

A ka ndonjë ish kryetar të PDK-së, AAK-së dhe, ndonjë ”gjeneral” që nuk është i dyeshuar dhe nuk është akuzua?
Ju lutëm, nëse gjeni vetëm një gjeneral kuqalosh që nuk i ka shlelur këmba në gjykatë, publiokejeni emrin e ta shpallim ”Hero të punës”.

Shpresoj që kryatari i ri i pdk-së të mos dyshohet se dy kryetarët e parë të pdk-së, Hashi mi e Kadriu janë në burg.

Ish-deputeti i PDK-së Azem Syla del para gjyqit për rastin “Toka”

“Mungon Xhavit Haliti, shtyhet sërish gjykimi në rastin ku po akuzohet për sulm ndaj Arben Gashit
https://gazetablic.com/mungon-xhavit-haliti-shtyhet-serish-gjykimi-ne-rastin-ku-po-akuzohet-per-sulm-ndaj-arben-gashit/

Të paraqitet çdo javë në polici dhe të mos kontaktojë me dëshmitarë ose viktima” – çfarë thuhet në vendimin për lirimin e Nasim Haradinajt
https://telegrafi.com/te-paraqitet-cdo-jave-ne-stacionin-e-policise-dhe-te-mos-kontaktoje-deshmitare-ose-viktima-cfare-thuhet-ne-vendimin-per-lirimin-e-nasim-haradinajt/

Nga 26 në 22 vjet burg për Mustafën, Specialja: S’do të thotë se krimet s’janë të rënda, UÇK s’mbahet përgjegjëse“, Gazeta Express, 14/12/2023
https://www.gazetaexpress.com/nga-26-ne-22-vjet-burg-per-mustafen-specialja-sdo-te-thote-se-krimet-sjane-te-renda-uck-smbahet-pergjegjese/

Gjenerali gjerman: Rusia mund të sulmojë Gjermaninë“, Gazeta Express, 14/12/2023
https://www.gazetaexpress.com/gjenerali-gjerman-rusia-mund-te-sulmoje-gjermanine/

Shukri Buja, Gjeneral e ish komandant i Nerodimes

Salih Mustafës i ulet dënimi nga 26 në 22 vjet burgim“, 14 dhjetor 2023
https://www.epokaere.com/salih-mustafes-i-ulet-denimi-ne-22-vjet/

Vendimi i Apelit për Salih Mustafën, Murati: ‘Jo në emrin tim’, 14 dhjetor 2023
https://www.epokaere.com/vendimi-i-apelit-per-salih-mustafen-murati-jo-ne-emrin-tim/

Kajtazi pas dënimit të Mustafës: S’mund të jemi të lirë nëse ata që na sollën lirinë janë të burgosur“, 14 dhjetor 2023
https://www.epokaere.com/kajtazi-pas-denimit-te-mustafes-smund-te-jemi-te-lire-nese-ata-qe-na-sollen-lirine-jane-te-burgosur/

“Lirohet Nasim Haradinaj“, 14 dhjetor 2023
https://www.epokaere.com/lirohet-nasim-haradinaj/

Dënimi i ‘Calit’ nga Apeli i Speciales, Klinaku: ‘Nuk jam fajtor për asnjë nga pikat që mi ngarkon kjo zyrë e Gestapos’, 14 dhjetor 2023
https://www.epokaere.com/denimi-i-calit-nga-apeli-i-speciales-klinaku-nuk-jam-fajtor-per-asnje-nga-pikat-qe-mi-ngarkon-kjo-zyre-e-gestapos/

Mungojnë katër të akuzuar, sërish dështon gjykimi ndaj Azem Sylës dhe të tjerëve në rastin “Toka”, 29/06/2018
https://lajmi.net/mungojne-kater-te-akuzuar-serish-deshton-gjykimi-ndaj-azem-syles-dhe-te-tjereve-ne-rastin-toka/

Do të lëshohet urdhëresë për shoqërim ndaj Shukri Bujës, shtyhet sërish seanca e rigjykimit në rastin “Veteranët”, 11:06 / E Enjte, 28 Shtator 2023 / S Z
https://indeksonline.net/do-te-leshohet-urdherese-per-shoqerim-ndaj-shukri-bujes-shtyhet-serish-seanca-e-rigjykimit-ne-rastin-veteranet/

Me kërkesë të prokurores, shtyhet sërish seanca ndaj Sami Lushtakut dhe të tjerëve“, Donjeta Rexhbogaj, 29.11.2023
https://kallxo.com/lajm/me-kerkese-te-prokurores-shtyhet-serish-seanca-ndaj-sami-lushtakut-dhe-te-tjereve/

Dështon sërish gjykimi në rastin “Toka”, mungon njëri nga të akuzuarit“,  July 26, 2023
https://dtvmedia.net/2023/07/26/deshton-serish-gjykimi-ne-rastin-toka-mungon-njeri-nga-te-akuzuarit/

Mungon Sami Lushtaku dhe një i akuzuar tjetër, dështon sërish gjykimi në rastin ku të njëjtit po akuzohen për krim të organizuar dhe vepra tjera penale
https://gazetablic.com/mungon-sami-lushtaku-dhe-nje-i-akuzuar-tjeter-deshton-serish-gjykimi-ne-rastin-ku-te-njejtit-po-akuzohen-per-krim-te-organizuar-dhe-vepra-tjera-penale/

Sërish mungon Xhavit Haliti i akuzuar për sulm ndaj Arben Gashit, shtyhet rigjykimi
https://gazetablic.com/serish-mungon-xhavit-haliti-i-akuzuar-per-sulm-ndaj-arben-gashit-shtyhet-rigjykimi/

Xhavit Haliti dhe Gani Dreshaj dënohen për sulm ndaj Arben Gashit (DOKUMENT)”, 25.10.2019
https://klankosova.tv/xhavit-haliti-dhe-gani-dreshaj-denohen-per-sulm-ndaj-arben-gashit-dokument1/

“Mungon Xhavit Haliti, shtyhet sërish gjykimi në rastin ku po akuzohet për sulm ndaj Arben Gashit
https://www.gazetaexpress.com/mungon-xhavit-haliti-shtyhet-serish-gjykimi-ne-rastin-ku-po-akuzohet-per-sulm-ndaj-arben-gashit/

”Mungon Xhavit Haliti, shtyhet sërish gjykimi në rastin ku po akuzohet për sulm ndaj Arben Gashit”, December 14, 2023
https://zeri.info/aktuale/517796/mungon-xhavit-haliti-shtyhet-serish-gjykimi-ne-rastin-ku-po-akuzohet-per-sulm-ndaj-arben-gashit/

Po pse vetëm ish komandantëve po iu ndodhin këto ”fatkeqësi”?

Nëse do të renditeshin sipas rendit alfabetik ose numrave, të gjithë, pa përjashtim do të ishin numër 1 e pastaj, për qenë dikush i pari, do të shënoja:

Sami Lushtaku:

Sami Lushtaku njihet si një nga të fortit e Drenicës, bashkë me Rexhep Selimin e Ramiz Lladrofcin

Ai disa herë u akuzua për vepra të rënda penale dhe u burgos në Kosovë por si gjithnjë, si të tjerët, Ramush Haradinaj, Fatmir Lima, u liruan.

Të vetmen vepër Sami Lushtaku që e pranon është se e kanë kërënua me vdekje Gazmend Halilin, avokat-

Gjykata e dënon me 2.000 euro.

Para dy ditësh u fjalos me Sami Lushtakun, sot plagoset avokati Gazmend Halilaj“, April 14, 2020
https://zeri.info/kronika/341361/para-dy-ditesh-u-fjalos-me-sami-lushtakun-sot-plagoset-avokati-gazmend-halilaj/

RRËFEHET GAZMEND HALILAJ, AKUZON LUSHTAKUN: MË THA SE KA ME TË KALLË ME KËND KE
https://insajderi.com/rrefehet-gazmend-halilaj-akuzon-lushtakun-me-tha-se-ka-me-te-kalle-me-kend-ke/

Sami Lushtaku e pranon fajësinë për kanosjen e avokatit Gazmend Halilaj
https://telegrafi.com/sami-lushtaku-e-pranon-fajesine-per-kanosjen-e-avokatit-gazmend-halilaj/

Sami Lushtaku dënohet me 2 mijë euro gjobë për kanosjen e avokatit Gazmend Halilaj”
https://telegrafi.com/sami-lushtaku-denohet-2-mije-euro-gjobe-per-kanosjen-e-avokatit-gazmend-halilaj/

Sami Lushtakut në maj i parashkruhet akuza për arratisjen nga QKUK“, 7.3.2020
https://kallxo.com/ligji/sami-lushtakut-ne-maj-i-parashkruhet-akuza-per-arratisjen-nga-qkuk/

Dëshmia e policit të 5-të në gjykimin për arratisjen e Sami Lushtakut nga QKUK-ja“, Erolinda Uka, 09.10.2019
https://kallxo.com/ligji/deshmia-e-policit-te-5-te-ne-gjykimin-per-arratisjen-e-sami-lushtakut-nga-qkuk-ja/

Drejtori i përgjithshëm i Policisë rrëfen për ditën e arratisjes së Sami Lushtakut nga QKUK-ja”, Erolinda Uka, 8.1.2020
https://kallxo.com/ligji/drejtori-i-pergjithshem-i-policise-rrefen-per-diten-e-arratisjes-se-sami-lushtakut-nga-qkuk-ja/

Dosja e Privatizimit, Sami Lushtaku vazhdon ta mbajë pronën e privatizuar në emër të mikut të tij”, Kastriot Berisha, 12.1.2021
https://kallxo.com/lajm/dosja-e-privatizimit-sami-lushtaku-vazhdon-ta-mbaje-pronen-e-privatizuar-ne-emer-te-mikut-te-tij/

“Përfshihet edhe Nuredin Lushtaku: Samiu ka blerë tokë me para të popullit“, Gazeta Express, 21/12/2020
https://www.gazetaexpress.com/perfshihet-edhe-nuredin-lushtaku-samiu-ka-blere-toke-me-para-te-popullit/

*) SAMI LUSHTAKU

Biografia

Lindi me 20 shkurt 1961, në Prekaz të Poshtëm, komuna e Skenderajt. Shkollën fillore dhe të mesme e kreu në Skenderaj. Studimet Universitare i përfundoi në Universitetin e Prishtinës, Fakulteti Filozofik, drejtimin Histori. Si i ri u dallua si veprimtar dhe organizator për çështjen kombëtare. Vazhdon jeta dhe veprimttaria …e Gjeneral Sami Lushtakut.

*) Rexhep Selimi (lindi me 15 Mars 1971) Veprimtar. Është ish-komandant i Ushtrisë Çlirimtare te Kosovës. Ka lindur më 15 Mars 1971 në Aqarevë, Skenderaj.

Shkollimin fillor e kreu në Klinë, të mesmin në QAMO “Luigj Gurakuqi” në Klinë. Studimet universitare i kreu në Fakultetin Filologjik të Universitetit të Prishtinës, dega Letërsi dhe Gjuhë Shqipe.

Rexhep Selimi është themelues i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, dhe anëtar i Shtabit të Përgjithshëm. Rexhep Selimi më 28 Nëntor 1997 ka bërë paraqitjen e parë publike të UÇK-së ne Llaushe te Skenderajt. Në 1998 ka qenë drejtues i Drejtorisë së operacioneve në SHP të UÇK-së. Më pas, Selimi ka qenë Inspektor i Përgjithshëm i UÇK-së. Gjatë viteve 1999- 2000 ka qenë Ministër i Rendit Publik në Qeverinë e Përkohshme të Kosovës.

Rexhep Selimi ka gradën Gjeneral major.

Rexhep Selimi ndodhet në burgun e Hagës, si i akuzuar për krime lufte. Vazhdon për jetën dhe veprën e Gjeneral Rexhep Selimit por për shkak të natyrës së portalit, ia shkurtuam jetën.

Pasi e kreve shkrimin dhe b’ehesha gati ta nis për shtyp, hyra edhe njëherë në Epoaka, sepse ajo është ”avokate” për mbrojtjen e ”veteranëv”, pash se Nasimi ia paska kris këngës që është lirua. Po shokët e idealit, ku i la?

Tash reagon edhe ”KLMD-a”, këshilli për mbrojtjen e poltianëve e Epoka, ende po u ter ngjyra, e publikon.

“Nasim Haradinaj ia ‘krisë’ çiftelisë pas kthimit nga Haga (video)”, 14 dhjetor 2023
https://www.epokaere.com/nasim-haradinaj-ia-krise-ciftelise-pas-kthimit-nga-haga-video/

Mirë se kthehesh në familje’, kryetari i AAK-së reagon pas lirimit të Nasim Haradinaj, 14 dhjetor 2023
https://www.epokaere.com/mire-se-kthehesh-ne-familje-kryetari-i-aak-se-reagon-pas-lirimit-te-nasim-haradinaj/

Sinan Kastrati, Suedi
Malmö, 14 dhjetor 2023
sinankastrati09@hotmail.com

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.