34.5 C
Tirana
E mërkurë, 17 Korrik 2024
[ Arkivi ] përmban shkrime nga vitet [ 2009-2015 ] dhe [ 2016-2021 ], ndërsa [ 2003 – 2009 ] (në html)

KATEGORIA

Përzgjedhur

FOTO E DITËS – VAJZA SHQIPTARE

Çerçiz Loloçi: "Janë të bekuara të gjitha ato nëna të hershme dhe të reja, që rrisin fëmijët e tyre me identitetin shqiptar..."

FILOZOFI POLITIKE: Platonizmi politik i perandorit Julian

Në shqip nga Pirro Prifti Nga Aleksander Dugin @Agdchan (Shkruar ne greqisht në twitter: texnesamynas 15.8.23) Përmbledhje Ky artikull trajton realizimin e filozofisë politike të neoplatonizmit të perandorit...

ELABORATI FAMËKEQ I IVO ANDRIQIT

Xhelal Zejneli për ndarjen e Shqipërisë midis Italisë dhe Jugosllavisë, i vitit 1939 *   *   * “Marrja e Shkodrës do të kishte një rëndësi të madhe...

Simbolika e penisit, që drejton Shqipërinë…

KUR E LA PENISI, I HUMBI TË GJITHA Projekti danez i kullës 64 m e lartë në Tiranë, u pranua nga Rama, me idenë e...

SERBIA – MALI I ZI dhe KOSOVA dhe territori i tyre

Arben Çokaj Vëzhgim Serbia: 77,474 km2 territor, 6,647,003 banorë - census në vitin 2022. Kosova: 10,887 km2 territor, 1,806,279 banorë - vlerësim në vitin 2022. Shihet me lehtësi,...

KUR NJË NGATËRRESË VAZHDON GJATË, FAJIN E KANË TË DYJA PALËT

Arben Çokaj Ngatërresa ose konflikti serbo-shqiptar ka filluar që në shekullin e 6-7-të. Sllavët erdhën dhe u ngulën në Iliri, dhe si të pabesë, që...

Gazeta gjermane Bild, anulon raportin për korrupsionin për mikun shqiptar të Biden

Nga John Schindler, 13 maj 2023 - washingtonexaminer.com - Përktheu Arben Çokaj Muajt e fundit, Washington Examiner ka raportuar mbi historinë e çuditshme sesi Shqipëria,...

SHTETET KU S’KA ASOCIACIONE PËR MINORITET

Xhelal Zejneli Bashkimi Evropian apo ShBA-ja kurrë s'kanë treguar interesim të formojnë në ndonjë vend të Evropës apo të Ballkanit asociacion apo bashkësi...

“Personalitet i fortë, shumë e vlerësuar nga shërbimet partnere”! Kush është Vlora Hyseni që pritet të drejtojë Shërbimin Informativ

Nga Bedri Islami Është shumë e mundur që, së shpejti, në godinën, gjithësesi enigmë të Shërbimit Informativ Shtetëror Shqiptar (SHISH), të mbërrijë një figurë e...

Pasuria e Anthony Faucit u rrit nga 7.6 milionë dollarë në 12.6 milionë dollarë. Jo keq, doktor!!!

Donald J. Trump @realDonaldTrump Tre vjet më parë, deklarova se COVID-19 pothuajse me siguri erdhi nga laboratori kinez në Wuhan. Tani, bota më në fund...

Shkrimet e fundit