33.5 C
Tirana
E mërkurë, 17 Korrik 2024
[ Arkivi ] përmban shkrime nga vitet [ 2009-2015 ] dhe [ 2016-2021 ], ndërsa [ 2003 – 2009 ] (në html)

KATEGORIA

Intervista

Translation Review: NJË INTERVISTË ME ISMAIL KADARE

Nga Gjekë Marinaj, PhD Përktheu në shqip, Arben Çokaj Sot, bota letrare vajton humbjen e një prej autorëve të saj më të shquar. Sot, Shqipëria vajton...

DASHURIA PËR ATDHEUN – IDEAL I ÇDO SHQIPTARI

Mehmet Rukiqi dhe Ajete Zogaj ne nje manifestim shkolle në Berishë Intervistë me prof. dr. Mehmet Rukiqin (Ribotohet me rastin e vdekjes) Në intervistën e zhvilluar vite...

Intervistë me Antonio Belluscin, pjesëmarrës i Seminarit të XXXIII Ndërkombëtar për Gjuhën, Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare

Intervistoi: Ajete ZOGAJ Rrënja jonë mëmë – shqiptarizmi! Opinioni shqiptar tanimë ju njeh si studiues i përkushtuar, personalitet që keni bërë shumë për kulturën arbëreshe, për...

Khosiyat Rustam në bisedë me Gjekë Marinaj: Një vështrim intim në mendjen e një poeti

* Khosiyat Rustam është Kryeredaktore e gazetës “Bota e Librit”, Uzbekistan - ExLibris.al Khosiyat Rustam: Çdo shpirt krijues, qoftë poet apo shkrimtar, është përballur me pyetjen...

GRAFOMANIA

PIKËPAMJE (Intervistë me vetveten) Met Rexhepi Le ta nisi për gjuhën. Çfarë gjuhe përdorim sot në komunikimin tonë publik? Përmasat e lirisë dhe të demokracisë sollën hapësira për...

UNË VETËM RRËFEJ SI TELALL PËR PUNËT E SHTETIT

(Intervistë e imagjinuar me Kalosh Ҫelikun, e botuar te “ZEKTHI” nr. 8 1998, në  revistën për humor dhe satirë, që delë, kurt’i teket që...

JON FOSSE: JAM RRITUR NË FSHATIN STRANDEBARM, GJUHA IME ËSHTË KRIJUAR PIKËRISHT NGA KY PEZISAZH

Shkrimtari norvegjez Jon Fosse rrëfen pas marrjes së Çmimit Nobël në letërsi, jetën e tij, nga ndarja me akoholin tek konvertimi në katolik «Tregimet e...

INTERVISTË E ISH-PRESIDENTIT TË REPUBLIKËS SË KOSOVËS, PROF. DR. FATMIR SEJDIU, DHËNË MË 22 TETOR TË VITIT 2007, QË HËPËRHË PËRPUTHET ME ZHVILLIMET E...

Prof.dr. Fatmir Sejdiu, ligjërues i rregullt i Historisë së shtetit dhe së drejtës, gjatë katër dekadave në Fakultetin Juridik të Universitetit të Kosovës, si...

ARISTIDH KOLA – I VETËM TRIM NË LUFTË PËR LIRINË E KOSOVËS

Me rastin e 8 korrikut, 79 vjetorit të lindjes Kur vendos të bësh diçka të rëndësishme në jetën tënde, patjetër duhet të kesh parasysh gjënë më...

“Draft-ligji i ri, avantazhet që sjell në treg skema e faturimit vjetor neto”

Monitor.al, 18/02/2023 Flet Skënder Hoxhaj, administrator “Vega Solar” Projektligji i ri “Për burimet e rinovueshme të energjisë”, që është në diskutime, parashikon një skemë të re...

Shkrimet e fundit