24.5 C
Tirana
E shtunë, 20 Korrik 2024
[ Arkivi ] përmban shkrime nga vitet [ 2009-2015 ] dhe [ 2016-2021 ], ndërsa [ 2003 – 2009 ] (në html)

KATEGORIA

Histori

KEQARDHJE, EDHE SHEFI I SHTABIT TË PËRGJITHSHËM, I PA INFORMUAR PËR UÇK-në

(Vijon nga pjesa e parë) Miku Bislim, derisa "ndörmarrja e pörbashköt kriminale" (NPK) ishte angazhuar për ta sabotuar e komplotuar UÇK-në në Kosovë, Kryesia e...

KERKIMFALJE PUBLIKE, KOLONELI BISLIM ZYRAPI!

Miran (Ibrahim) Kelmendi Fillimisht të përgëzoj për energjinë që pate për të pëballuar dëshmi të gjatë dhe përmbajtjesore! Më erdhi keq pse nuk ke pas kurajë...

Libri-flamur për atdhetarin Kadri H. Avdiu

Zymer Mehani “Kadri Avdiu-një jetë në shërbim të atdheut” (monografi) SHB “Sira”, Prishtinë, 2024 Lexues të nderuar! Kjo monografi i kushtohet veprimtarit nga fshati Bellopojë të komunës...

ERNEST KOLIQI, MOTI ERDHI NË SHKUP

NGA KALOSH ҪELIKU Ernest Koliqi, pas sistemit komunist para se të vijë në Shkodër, Dje, erdhi: me një libër sa për sy e faqe në...

Gjenocidi mbi shqiptarët e Çamërisë, krim i pa dënuar

80-vjetori i gjenocidit grek në Çamëri Me rastin e 80-vjetorit të gjenocidit të shovenistëve grek kundër shqiptarëve të Çamërisë, me 27 qershor, Kuvendi i Shqipërisë...

Angazhimi intelektual modern i Ismail Kadaresë për Çamërinë

Dorian Koçi Në vitin 2016 pata kënaqësinë që Prof Xhufi të më ftonte për të qenë bashkëautor në shkrimin e librit “Çamëria vështrim historik dhe...

At’ Shtjefën Gjeçovi radhitet në plejadën e atdhetareve të shquar, që vepruan në arsimimin e shqiptareve dhe luftuan për pavarësinë e Shqipërisë

(Një reflektim ne 150 vjetorin e lindjes se at’ Shtjefën Gjeçovit) Shkruan: Lekë Mrijaj Siç e kanë potencuar edhe shume njohës studimor, shkrimtar dhe intelektual te...

Organizatat konrtibuese për çlirimin e Kosovës në periudhën 1945-1999

Prej se u fitua liria me 1999, shfaqen shumë aktivist politik, analist, politikanë, dhe individë, çë ia atribuojnë meritat për liri organizatave të ndryshme...

Gjenocidi në Bihor dhe qëndresa e heroinës Emina Buçanit!

Arsllan Buçan dhe Senica gjat luftës së dytë botërore Ismet Azizi: Në rajonin e Bihorit në janar të vitit 1943 ndodhi shfarrosje, dëbim e spastrimit...

“Shqipëria nuk e ka vlerësuar Ismail Kadarenë”, Rudolf Marku: Kemi komplekse inferioriteti, ja kush janë dy armiqtë më të mëdhenj të shkrimtarit

TCH, 06/07/2024 Shkrimtari i mirënjohur Rudolf Marku në një lidhje live për “Artkand”, me Jetona Koçibellin, në një episod kushtuar shkrimtarit të madh shqiptar...

Shkrimet e fundit