NË DITËN E GHUHËS SHQIPE

0
220
Atdhe Geci - libra

NË DITËN E GHUHËS SHQIPE

Njeriu qenie është gjuhë e identitet
Njeriu qenie është autor i alfabetit
Njeriu qenie është gjuha që e flet
Njeriu qenie është gjuha e shkruar.

Në gjuhë bëjnë jetë të tëra kohërat
gjuha dhe shkrimi ndriçojnë njëjtë,
dëgjojeni zërin e dritës së vargjeve
gjuha është vetëdije dhe ndërgjegje.

Gjuha që shkruhet nuk di të shuhet
as në ciklet më të ashpra të planetit
kah e ardhmja i lëvizim mendimet
kah e ardhmja ecë sot gjuha shqipe.

Gjuha dhe e bukura e fjalës shqipe
guximshëm e tejkalojnë fuqinë e
tokës, fuqinë e reve dhe të stuhive
si dhe fuqinë ekzakte të numrave.

Gjuha jonë është forca e identitetit
është kristali më me flori i shqipes.
Në gjuhë dhe shkrim merr formë
kultura fjalës dhe gjuhëtimi gjuhës.

Atdhe GeciDortmund, 2023

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.