Hyrje Kërko

Isak Ahmeti - rezultatet e kërkimit

Nëse nuk jeni i kënaqur me rezultatin, ju lutem, bëni një kërkim tjetër

Isak Ahmeti: HYQMET HASKO, GRUAJA ME SHAMI JESHILE (roman)

Pak biografi Hyqmet Hasko u lind më 1954 në fshatin Golem Lushnje. Shkollën fillore dhe tetëvjeçaren e mbaron në vendlindje, shkollën e mesme për mjekësi...

MONOGRAFI LETRARE ME KARAKTER GJITHËPËRFSHIRËS

(Isak Ahmeti: Bibla në letërsinë shqiptare, Gazeta "Rilindja", Prishtinë, 1999) Vehbi Miftari Libri më i ri i poetit dhe studiuesit është një studim gjithëpëefshirës, i cili,...

POEZIA SI KËRKIM I DIÇKAJE QË MUNGON…

Isak Ahmeti Vëllimi poetk: Gjithmonë diçka mungon, Prishtinë, 2017, fq. 110, i Ndue Ukajt, poet, kritik i letërsisë dhe publicist, tashmë i njohur në letrat...

ANTOLOGJI E MENDIMIT TË SOTËM PËR MIRDITËN

Shkruan: Isak Ahmeti Gjon Marku (1967), shkrimtar, studiues, publicist dhe gazetar, është autor i një varg veprash, zhanresh të ndryshme, të rëndësishme dhe me...

POLITIKANI RACIONAL – DR. IBRAHIM RUGOVA

Recension: Shefqet Dibrani Zef Ahmeti: "IBRAHIM RUGOVA - Një jetë për paqe dhe pavarësinë e Kosovës”, studim, Hamburg 2017. ISBN: ISBN 978-3-7345-8623-1, faqe 200. Kohë më parë,...

“TYBE KËTA VEÇ KABASHANË JANË”…

Nga Isak Ahmeti Libri më i ri: Tybe këta veç kabashanë janë (2016), i autorit Sabit Abdylit, është një libër me vlerë për fushën e...

NJË LIBËR I RËNDËSISHËM PËR IBRAHIM RUGOVËN

Nga Isak Ahmeti Këto ditë u publikua një libër-ese, në gjuhën gjermane, me titull: IBRAHIM RUGOVA - NJË JETË PËR PAQEN DHE LIRINË E KOSOVËS,...

BEN BLUSHI: TË JETOSH NË ISHULL (roman)…

Nga Isak Ahmeti Romani: Të jetosh në ishull, i autorit Ben Blushi, është një roman sa "tundues" aq edhe "provokues", është roman që ka bërë...

SHTIGJEVE TË TRADITËS DHE KULTURËS SONË

Isak Ahmeti (Takimi im në Lezhë, më 21.10.2016, me gazetarin dhe studiuesin e pasionuar, Vlash Prendi, ishte shumë i këndshëm, mbresëlënës, i paharrueshëm. Studiuesi dhe...

EPI I GILGAMESHIT – QENËSIA KUPTIMORE E TIJ

(Epi i Gilgameshit, botimi i katërt, e përkthru nga gjermanishtja dhe e plotësoi me shënime Anton Nikë Berisha) Isak Ahmeti Në botën e përkthimeve letrare të...

RRËSHQITËS I SHKRIMEVE

LAJME SHKURT