UDHËHEQJA

0
561
Kalosh Çeliku

NGA KALOSH ҪELIKU

(Miqtë historik)

Rakinë e rrushit. Shtamaverët
Patjetër, edhe Miken Di:
I kam miq. Më shpëuan nga
Koronavirusi. Pandemia – Grua
Dhe, vaksina. Zonja Vdekje.

Po. I kam miq. Edhe, armiqtë
E padukshëm. Zonjën Vdekje.
Miqtë, që më shpëtuan nga:
Zonja Vdekje. Dhe, Pandemia…

(Udhëheqja)

Nuk e di: Sot, Dikushi më udhëheq
Në jetë. Zonja Di? Apo, Zonja Vdekje?!
Im Atë. Nana nga Zajazi kaçakëve
Apo, Raki Rrushi?! Shtamat me verë?!

Po. Dikushi më udhëheq në Jetë
I hapë dyert. Dritaren. Dhe, oxhakun:
Zonja Vdekje. Apo, Raki Rrushi…

(Komunikimi me të vdekurit)

Aspak, nuk e di Ditën e Sotshme
Komunikoj me të vdekurit, apo:
Nanën. Dhe, Babain kaçak mali?!

Po. Nuk e di, cili Engjëll Grua
Ose, burrë. Vite me Koronavirus:
Pandemi. Miq. Dhe, armiq.
Përmes Natës. Ditës Madhe:
Vargje, më përcjellë pasmesnate.

Dhe, ende më mbanë gjallë
Mes miqëve. Armiqëve. Poezive…

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.