SERBËT JANË ARDHACAKË NË KOSOVË

0
322
Veriu i Kosovës

Nga: Binak MAXHARRAJ

/Lista Serbe: ”Mbani mend se ju jeni këtu në tokën tone, se askush nuk ju ka thirrë, se duke e rrëmbyer token serbe dhe duke e keqtrajtuar popullin tone, ju kërcënoni drejtpërdrejt paqen në këtë zone dhe se kurrë nuk do ta dominoni veriun e Kosovës”/.

/Serbët nuk janë autoktonë por ardhacakë. Serbët janë ardhacakë edhe në Serbi, sepse para ardhjes se tyre deri ne lumnin Danub jetonin paraardhesit tonë, ilirët me tirqe e plisa. Serbët edhën në Dardani dhe ia ndryshuan emrin në Kosovë, kah fundi i shek. XII. Kurse kombi serb u formua shumë vonë kah fundi i shekullit të XIX, me ndihmën e një kelmendasi të krishterë/

1. Serbët janë ardhacakë, toka e Juaj është në malet më plot bisha te egra të Karpateve.

“Lista Serbe” është fatëkeqesia më e madhe qe i ndodhi Kosovës pas çlirimit. Kjo listë është si rezltat, jo i serbëve vendas, por ishte formuar me 2011 me insistimin e A.Vuçiqit me pelqimin e Hashim Thaçit, i cili duhet të mbajë përgjegjesi për këtë. Qellimi i formimit te kësaj Liste ishte i qartë, për t’i larguar serbet vendas ne veri, qe te orgnizoheshin dhe inkuadroheshin në jetën politike të Kosovës. Qellimi ishte i qartë qe për veriun e Kosovës të përfshihet Serbia, e cila për këto dy dekada e dominoi plotësisht veriun e Kosovës përmes kësaj liste famoze, kurse qasja e Kosovës në veri ishte pothuajse e pamundur, e sidomos kur ne ate pjesë te vendit filloi lulezimi i krimit te organizuar, qe ishin njerezit kryesorë te kësaj liste, me te cilët filluan edhe shqptaret të bashkëpunojnë me këta kriminelë.

Pra, për dy decenie Kosova nuk kishte qasje në këtë pjesë te vendit.Por kur me 21 shkurtë 2021 u rrexuan këqpërdoruesit hajnat dhe plaqkitësit e shtetit me votën e popullit dhe erdhi qeveria e re e pa korruptuar filloi gradualisht të flasë ndryshe për veriun duke marrë aksione te domosdoshme për këthimin gradual në sovranitetin e Kosovës të kesaj pjese te vendit të cilën opozita e sotme kur ishte në pushtet as qe tentoi te bënë diçka për te shtrier sovranitetin edhe në veri. Lista Serbe me lideret e sajë kriminel te caktuar nga Beogradi filluan të shqtesohen për veprimet e drejta të qeverisë se Kosovës. Jo vetem Lista Serbe por edhe opozita ishte pothuajse ne anën e Serbisë duke mos e përkrah qeverin, duke theksuar se po ua prishë qetesin dhe rahatinë serbeve te veriut te udhehequr nga Lisa Serbe, qellimi i se cilës ishte bash ne harmoni me Lista Serbe duke u bërë bashkëlojtar me Lista Srpska me te vetmin qellim për pengimin e qeverisë Kurti II qe te mbroj sovranitetin ne Kosovë dhe për tu bërë të një fjale me Listen Serbe për ta rrexuar qeverin Kurti II, bile disa parti proserbe nuk e kundërshtuan mbajtjën e referendumit dhe zgjedhjeve në Kosovë te cilat qeveria Kurti nuk i lejoj, kuptohet me kordinimin edhe te ndërkombëtarve por e pelqenin mbajtjen e pranisë se Serbisë në Kosovë, bile edhe shkonin edhe më large sa qe thonin se Kosova edhe duhet te ndahet.

Por, ajo se çfarë ndodhi këto ditë është skandaloze dhe shqetesuese kur kreret çetniko-fashist të Listes Serbe u prishën, u qartën bash si bishat e egra te ngjajshme me ato bishat e Karpateve nga ku kishin ardhur kundershtuan ndertimin e paligjshëm të bazave te njësive special të policies se Kosovës, te cilat këta kriminel në krye me kriminelin e shtetit serb Vuçiq ndertimin e këtyre bazave po e konsideronin si të frikeshme për popullsinë e veriut dhe gjoja pët t’i pushtuar komunat në veri me ndertimet e paligjëshme te këtyre bazave te njësive policore të Kosovës, bile policia e Kosovës edhe e bëri një kontrollë rutinë përrreth Liqenit te Ujmanit, sipas A. Hotit të Liqenit Trump, çfarë kriminelët e Lista Serbe, më derigjimin e Beogradit, e leshuan një komunikatë në te cilën thuhën gjera te tmershme, te pasakta, kriminele duke e theksuar ate se çfarë Serbia për këto 12 vite në dialog po kërkon duke e theksuar autoktonin e veriut te Kosovës. Është shqetesuese për Kosovën, por jo edhe për pozitën e Kosovës, e cila nuk reagoi fare kur kriminelët banditë deklaruan haptas në komunikatën e tyre duke iu drejtuar shqiptarëve:

Mbani mend se ju jeni këtu në tokën tone, se askush nuk ju ka thirrë, se duke e rrembyer token serbe dhe duke e keqtrajtuar popullin tone, ju kërcënoni drejtpërdrejt paqen në këtë zone dhe se kurrë nuk do ta dominoni veriun e Kosovës”.

Kjo është ajo nyeja e Gordit e cila është lidhë nyje përgjatë këtyre 12 viteve dialog shterpë më Serbinë duke e shpërfaqë faktin se Serbia tani edhe hapas po kërkon veriun e Kosovës duke e konsideruar ate si tokë te sajë të “shenjetë” cilin e don më çdo kushtë. Këtë fakt vazhdimisht e kamë theksuar ne shkrimet e mia,sepse Serbisë nuk i intereson për një grushtë serb ne veri asaj i intereson vet toka e veriut më vlerë 600 miliard dollar qe popullsis së Kosopvës ia zgjat jetem për mbi 6 shekuj. Është e çuditeshme se pas kësaj deklarate, komunikate te Lista Serbe e derigjuar nga Beogradi nuk reagoi fare opozita e Kosovës por heshtë duke mos e thane asnjë fjalë se vertët veriu qenka tokë serbe. Por opizita nuk e ka dertë këtë se ka po shkon veriu i Kosovës, derti i sajë është qe në bashkëpunim me Serbin e kriminelit Vuqit te rrexojë qeverin Kurti II. Ky është mjerimi intelektual dhe politik i opozites te cilet me shumë merren me fyerjet dhe sharjet ndaj qeverisë Kurti II. se sa me Serbinë e cila siç po duket ashiqare është krah i sajë.

Por ajo çfarë dua te theksoi ne veçanti,e sidomos për gjeneratat e më vonshme të zberthjë ne veçanti faktin se serbet nuk janë dhe së kurr nuk kanë qenë autoktonë në Kosovë kur deklarojnë se “Mbani mend se ju jeni këtu në tokën tone, se askush nuk ju ka thirrë, se ju shqiptarët doni të rrembëni token serbe, ne te cilin siç thonë jemi autoktonë”.

2. Shqiptarët janë autoktonë në Kosovë, serbet erdhën nga malet e Karpateve si okupues te tokave autoktone shqiptare.

Serbët pretendojnë se janë populli i pare qe i populloi këto hapesira tokesore e ne veçanti Kosovën duke theksuar se para tyre kjo zone por edhe Kosova ishte e shprazet se sipas tyre jetonin veç fantazmat. Faktet, dokumentet historike dhe shkencore theksojnë dhe dokuemtojnë se serbet janë ardhacak, se nuk janë autokton sepse kurr nuk ishin te pranishëm në Kosovë,sepse para tyre ç’prej se fletë historia jetonin shqiptaret parardhës te ilirve. Serbet erdhën nga malet e Karpateve qe pothuaj jetoni se bashku më bishat. Dokumentet historike flasin se serbët erdhen si okupator vetem atje diku kah fundi i shek. XII. Serbet janë një popull primitive pa ndonjë kulture dhe edukate kur dihet se ata në mallet e Karpateve jetonin me bishat e egra. Pra, vetem pas shek.XII hasim pranin e serbeve në këto anë ku edhe linden mitet e tyre për Kosovën si “djep serbë” si ”zemer serbe” etj. qe këto mite edhe sot e kesaj dite janë te ngulitur në vetedijën e tyre primitive.

Serbetë erdhën në këto anë, por edhe në Kosovë si dhunues,si okupues te tokave ilirie, shqiptare sepse këto zona dhe Kosova ishte e banuar tërësishtë më shqiptar. Por vetem pas shek. XII serbet u përhapën përtej Moraves dhe Danubit. Shteti serb formohet në kohën e Stevan Pervovençanit i cili ishte biri i Stevan Nemanjës, kurse kombi serb formohet shumë me vonë në fund te shek. XIX. Serbet vetem kah fundi i shek. XII filluan te depërtojnë kah jugu dhe në vitin 1285 e pushtojnë plotesidhtë Kosovën, Shkupin dhe një pjesë se Luginës se Vardarit.

Perdnadoria serbe nuk pati jetë te gjatë sepse ne vitin 1371 kur Osmanet furishem filluan te depërtojnë në këto anë dhe përfundimisht me 15 qerdhor ne betejën e Kosovës e vitit 1389 serbet u thyen keq duke u mundur nga ushtria Osmane, kuptohet se në këtë betej mitike për serbet moren pjesë edhe shqiptarët. Pra, nga kjo mund te dokumetohet se serbet e kanë sundu Kosovën vetem në Mesjetë deri te beteja e Kosovës (1389) pra vetem për 104 vjet. Pas kësaj Kosova kurr nuk ka qenë nën jurikcioni serbe, por kjo përiudhë konsideraohet me shumë beteja dhe luftra te cilët serbet i zhvillonin më shqiptaret për t’i zaptuar, okupuar tokat, trojet e tyre, çfarë edhe ia arritën, por edhe me ndihmën e fuqive te medha qe ishin në krah te Rusisë dhe Serbisë, t’i coptojnë tokat shqiptare në në katër shtete, qe do te thotë se nuk mund te gjendet një shtet në botë i cili kufizohet krejtesisht me popullin e vet.

Për në fund vlen të theksohet se shqiptaret qe nga antiteti jetojnë ne trojet e veta, në tokat e veta, kurse serbet entacak janë ardhacak nga malet e Karpateve të cilët me shekuj kanë jetuar mes bishave dhe mu për këtë arsye serbet në qenjen e tyre janë njerez pushtues, janë njërëz te pa besë, janë njerez rrenca qe me rrena mundohën të bejnë historin e tyre, sepse siç thoshte akademiku serb Dobrica Qosiq rrena te serbet është patriotizëm, është vlerë e tyre kombëtare. Serbet janë njerez primitive, te pa lulturuar, te pa edukate, njerez grabites, te pabesë sepse ato nuk din se çka është besa, nuk e mbajnë fjalën te tradhetojnë në çdo moment dhe kohë. Populli shqiptare pati historikisht fatin e keq qe nga koha kur këto bisha te Karpateve i pushtuan tokat, trojet shqiptare duke i ndarë dhe përqar.

Serbet janë popull qe mundohet të dominoj ndaj popujve tjerë për rrth, ai ne sensin e tij i ka pushtimet e tokave të të tjerve për dominim, ne sens e ka dhunën, është një popull qe ika historikisht duart e lyera më gjak. Kështu kanë vepruar gjatë gjithë histories se mjerë te tyre, kështu vepruan për dominin kur e shkaterruan ish-jugosllavis me çrast i shaktuan kater luftra qe nga Sllovenia de deri ne Kosovë se fundit, duke shkaktuar dhe djegë e bërë shkrum pasurit e popujve te tjerë, duke prer e vrarë, përdhunuar dhe shkterruar çdo gje qe u delte përpara vetem për dominin ndaj popujve te tjerë. Pra Serbia është ajo e cila ia futi fitilin ish-jugosllavis me qellim dominimi mbi popujtë tjerë, por e hangren keq. Edhe sot e kësaj dite Serbia udheheqë politikë te njejtë ndaj shqiptareve, për dominin por të kamufluarme perms te ashtuquajturës “Bota serbe” dhe “Ballkani i Hapur”, qe për qellim e ka politikën e saj te vjetër hegjemoniste te dhunës, të shtrirjes dhe dominimit mbi popujtë tjerë.

Shënim: Ballkani i Hapur nëse bëhet si Schengeni në BE, nuk është shtrirje e Serbisë, pasi shtetet ekzistuese i kanë kufijtë e tyre – vetëm sa hapen portat në kufi për lëvizjen e lirë të njerëzve, mallrave, shërbimeve dhe kapitaleve. Mos i ngatërroni punët qëllimisht, si bëjnë serbët. Pra, mos u ndikoni në gjykimin tuaj nga zakonet serbe… /AÇ

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.