PLUMBI DEL ME PLUMB

0
183
Kalosh Çeliku

NGA KALOSH ҪELIKU

Amani, mosni më me veprime politike pakrye, dhe parulla Neokomuniste! Se, do t’i vjellë edhe zorrët nga barku: NUK KA “BESË” NË POLITIKË! Në politikë: ka mashtrime, tradhëti, vrasje, pabesi, dhe hajni. Luftë politike për poste partiake në pushtet.

Plumbi, delë me plumbë! Nuk delë me çaj rusi, as tollumba, bozë. Ose, limunadë. Frikë kam Sot, se: nuk kam as zorrë më në bark. Spiuni, më delë “patriot”?! I dalldisur dhe arratisisur me poste politike me vende pune dhe honorare marramendëse në Qeverinë e “vëllazërim – bashkimit” jugosllav, nuk më lë rehat edhe Sotekësajdite. Edhe, me gra serbe, dhe fëmijë jashtëmartese. Sot, delë në mjtetet informacionit si “patriot” shqiptar. Facebook dhe  Instagram me komente dhe fotografi?!  Edhe, reklama publike partiake?!

Shembull: “Shënimi i ngjarjeve të “Bit – Pazarit 1992”?! Asgjë më tepër, përveçse fushatatë parazgjedhore partiake. Proces i montuar politik antishqiptar, edhe sotekësaj dite duan ta ringjallin politikanët shqiptar pas vrapimeve të posteve partiake, të cilin me propozim të Qeverisë IRJ të Maqedonisë, si anëtar për ngjarjet e “Bit – Pazarit”, e ka mbyllë moti kohë Ismet Ramadani. Sot, këshilltar i Kryetarit të Republikës Maqedonisë Veriut Stevo Pendarovski.

Kryetari Komunës të “Ҫairit”, Visar Ganiu, delë t’i “arsyetojë” ato ngjarje kriminalistike ende gjallë për fushatë parazgjedhore, edhe për një mandat si kryetar i Komunës të “Ҫairit”?! Unë, sa për vete si shkrimtar: nuk i kisha dhënë as një ditë si kryetar komune të “Ҫairit”. Ende, siç duket është në gjumë dimëror si kryetar i Komunës të “Ҫairit”?! I rrethoi parqet e sistemit komunist me ferra dhe tela mes parqeve gjelbërimit, ndërtoi edha pallate biznesi personale, familjare, dhe partiake. Jo, vetëm të gjallët, por edhe të vdekurit, politikanët shqiptar i komprimituan për poste partiake dhe pasuri?! Edhe, për një mandat kryetar komune me një fragment të shkrimtarit për fëmijë Ramadan Zejneli?! E, pabesueshme?!

Ҫdo respekt për Ramadan Zejnelin si shkrimtar për fëmijë, por jo edhe Hojdodoles*, që ai ia la në besim dorëshkrimet para ikjes nga kjo botë, dhe ajo ia përvetësoi dorëshkrimet, duke i publikuar në emër të saj si “autore”. Herët, përmes shkrimeve letrare për fëmijë e kam njohur shkrimtarin Ramadan Zejneli, te “FATOSI”, “GËZIMI”, “SHKOLLARI”, “PIONIERI”, Dhe “RILNDJA për fëmijë” si bashkëpuntor, në Shkup dhe  Prishtinë i revistave për fëmijë. Pas viteve ’80 -ta (tetëdhjeta), unë kam pasur kontakte të shpeshta me të si shkrimtar për fëmijë, edhe në shtëpi. Edhe, në spital, para ikjes nga kjo Botë. Asaj kohe në vitet e ’80 -ta (tetëdhjeta) e kam publikuar edhe një shkrim, portret letrar në “RILINDJA”, si shkrimtar për fëmijë.

Visar Ganiu, kryetar i Komunës të “Ҫairit”, vendas i Fadil Bekteshit, nuk e di, as kush ka qenë shkrimtari Fadil Bekteshi, autor i Librit: “UDHËTIMET NËPËR SKËTERRË” (1993), që këtë ngjarje të montuar politike antishqiptare e ka përshkrurar shumë bukur si dëshmitar prezentë në ngjarjet e “Bit-Pazarit”. Nuk është gjallë Fadil Bekteshi, por Unë si autor i këtij shkrimi publicistik, ende jam gjallë me shkrime publicistike dhe Libra.

Përmëkeq, “patritotët kuqezi” të sotshëm, me vende pune kanë hëgër bukë në Beograd. E hanë, edhe në Ditën e Sotshme me gjithë brekë të kuqe arnë përmbi arnë?! Kur, shumica e shqiptarëve, sipas poetit dhe krijuesit Madh të asaj kohe, Esad Mekuli, e kanë ngrënë bukën me “sharrë në krahë”. Ose, i kanë pastruar nga mbeturinat rrugët e Beogradit, të “vëllzërim – bashkimit” jugosllav?!

Dhe, Sot: hiqen, si “patriotë” shqiptar?! Edhe, atë: kur në Ditën e Sotshme, nuk kemi spiunë, që i kemi pasur në sitemin komunist me thasë?! E, pabesueshme?! Një popull shqiptar, Sot: nuk ka spiunë, kotë e mbanë veten gjallë?! Vetëm, nateditë prodhon “patriotë”. Nuk ka spiunë?! E di se, do të më përgjigjeni: i kemi me thasë në qerre njëri përmbi tjetrin “patriotët kuqezi”. Gati, i gjithë populli shqiptar brenda një nate, u bënë “patriotë kuqezi”. Asnjëri, spiun?! Edhe, Sot: ne shqiptarët, nuk kemi spiunë?! Varfëri, kombëtare historike shqiptare. Vetëm fabrika për prodhimin e “patriotëve shqiptarë кuqezi” të Beogradit, që e kanë hëngër bukën serbe, Dje. Sot, e hanë bukën kombëtare shqiptare vdekjeprurëse për Ditën e Nesërme?!

Nuk e kam fjalën për popullin, sot ”vëlla serb, as maqedonas”, por  “patrtiotët kuqezi”, edhe Sot: në sipërfaqe me brekët e kuqe nëpër këmbë?! Dhe, janë martauar me gra serbe. Gra shqiptare me fëmij, kanë pasur në katund. Gra serbe me fëmijë në Beograd?! Edhe, na kanë pjellë kopila, që të na vrasin në Ditën e Sotshme?!

Nga sheshi “Skënderbeu” në Shkup, partitë opozitare: Lëvizja Demokratike, Lëvizja “Besa” dhe Alternativa, kanë shpalosur emrin me të cilin do të bashkëpunojnë dhe do të garojnë në të ardhmen. Tani e tutje, koalicioni i tyre do të quhet “Lidhja Evropiane për Ndryshim ”?!

Kryetari i LD -së, Izet Mexhiti, u shpreh se, tha: ata janë të bindur dhe të vendosur të sjellin ndryshimin. “Sot jemi tre parti, por presim që ky koalicion të rritet edhe më shumë, me parti tjera, me individë”, tha Mexhiti.

E, pabesueshme, sesi: të gjithë kopilat e BDI -së me poste partiake, brenda një Nate u bënë “patriotë kuqezi”?! Rrezik, për një Popull Historik Shqiptar, në luftë me shekuj! Herë me mik, e herë për armik. Nuk më çmendi sistemi Komunist, as ky Neokomunist, por do më çmendë: ky “Neodemokratik”?! E, mua më ka marrë malli për spiunë!

Hi-hii-hiii… Nga sheshi “Skënderbeu” i BDI -së me kalë me shalë, e shpatën në brez: Thirrje, nga kopilat e BDI -së për “vëllazërim – bashkim”?!…  Duartrokitje!

Plumbi del me plumb!…


  1. Grua llafazane, rrospi dhe gjindihalle…

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.