HIJET E DEHURA

1
232
Atdhe Geci

HIJET E DEHURA

O ti më hyjnorja e qenies së tokës e yjeve
në një ëndërr që s´ishte krejtësisht e imja
jam duke kërkuar harrimin e saj, atë që e
deshëm së bashku, por stuhi të jetës na
ndan. S´qenka e lehtë ta shlyej harrimin
kujtesa nuk më lë, më risjell kohën tonë
atë që ne e ëndrronim në jetë, tjetër kush
e jetoi, Ara, më tepër se gjysmë jete jam
i ngrënë në vetminë time të pathyeshme
shpirt, harrim për ty asgjëkundi s´gjeta
erërat mund të thahen, por unë do t´i bie
atypari, nëpër lumin e dhimbjeve tona
dhe krenar do të mbaj në dorë emrin tënd
unazën e kurorës me qëndisma dardane…
Zemër, tëra shtëpitë nuk janë pranë detit
nëpër fusha dhe male ka qytete e fshatra
shqiptarët pellazgë nga i gjithë Mesdheu
gjuha shqipe i mbanë në dorë të gjallë.
Një lavdi poetike pas vdekjes sime, s´do
të jetë një rrasë varri te varri, por libër,
zot i kohërave, perëndi të stërgjyshërve
një premtim të veçantë e pres nga dielli
ai që do t´ia kthej emrin Atdheut, në Iliri.

Atdhe GeciDortmund, 2023

1 KOMENT

 1. KRYE KRYELEGJENDA
  Na thërret zëri o, nënës loke,
  Na thërret nderi gjenës toke;
  Na thërret zëri vëllaut, motër,
  Na thërret vreri shkau n’votër,
  Na thërret shqipja të jehonës,
  Na thërret shkripja të lehonës;
  Tingëllima lehone o troje tona,
  Cingërime krezone ploje zona;
  Trojet copëtuar gjër copa copa,
  Plojet ropëtuar zër trope tropa;
  Ndarë, përçarë, shtata e nënta,
  Vrarë shpërndarë zhvate trënta;
  Më të nënta mbi mure t’Berlinit,
  Më e rënda gri skurre Kremlinit;
  Shfarosje, varrosje terë globale,
  Zhvarosje zjarrsosje terë totale;
  Mos të dëgjohej zëri Shqiptarit,
  Sos përgjohej vreri shtipzjarrit;
  Prandaj thërrasin varret masive,
  Andaj pëlcasin zjarret të mafive;
  Thirrja nentë palë të larta qiellit,
  Shtrirja nënt valë e zjrrata diellit;
  Rikthim atkreu hye hyeregjenda,
  Rizgjim atdheu krye kryelegjenda!.
  Mani New Jersey USA 2024

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.