Mos të përkrahet projekti i Vasa Çubriloviqit – arkitekt i zhdukjes së shqiptarëve përmes fesë e shamisë!!!

0
732

Asllan Dibrani Shkruan Asllan Dibrani

Javëve të fundit, bartja e mbulesës për vajzat e besimit islam në shkollat publike është rikthyer si temë diskutimi në Kosovë. Fenomen i rrezikshëm për të ardhmen e Kosovës! Opinioni kosovar dhe ma gjere shqiptar po edhe ndërkombëtar po alarmohet me opinionet aktuale pro islamizmit në Kosove, duke u përfshirë edhe elita politike, por edhe kryeministri i ynë Albin Kurti.

Zoti Albin, pra është gabim ta përkrahësh një projekt të Vasa Çubriloviqit arkitekt i zhdukjes së shqiptareve!!!

Ky fenomen është shume i rrezikshëm për shqiptarët historikisht duke u mbështetur në fakte se radikalizmin islamik dhe shaminë në Kosovë e menaxhojnë Serbia, Rusia dhe shtet islamike duke e frenuar Kosovën edhe me shumë në zvarritje dhe mos pranim ne rrugëtimin e saj te arritjes ne mekanizmat e plot ndërkombëtar si shtet i pavarur …

Iu sjellim dhe iu rikujtojmë thënien e arkitektit dhe akademikut serb ma të fuqishëm kundër shqiptarëve.

Ja citati “Vasa Çubriloviq boshtin kurrizor te nacionalizmit shqiptar e thyen çështja fetare, e sidomos islamizmi i tyre. islamizmi masiv i shqiptarëve është e vetmja rrugë qe i largon nga çështja kombëtare dhe i hasmon deri ne ç’farosje mes tyre andaj ne ketë drejtim duhet një bashkëpunim miqësorë dhe i ngushtë me Turqinë.

Vazhdojmë citatin “Të gjithë e dimë se popullata myslimane në përgjithësi, duke qenë naive, por edhe fanatike, shumë lehtë i nënshtrohet ndikimit, sidomos atij fetar. Me fjalë të tjera, për t’i shpërngulur shqiptarët, në radhë të parë duhet ta bëjmë për vete klerin dhe parinë e tyre që kanë ndikim, qoftë duke u dhënë para, qoftë duke iu kanosur !… Sot po shihen se as ke këtë kohe kjo e keqe nuk ka ndryshuar kur ne shërbimin e kësaj retorike janë hoxhallarët tru shpërlarë me një numër politikanesh qe pa vetëdije ose me dirigjime të huaja janë aktual për ta radikalizuar fenomenin e shamisë dhe fesë në Kosovë, qoftë lag saj e mos te hyjnë ne këtë valle edhe Kryeministri Albin Kurti.

Vazhdojmë citatin Vasa Çubriloviqt Sa më parë duhet gjetur agjitatorë të cilët do të agjitojnë për shpërngulje, e sidomos po qe se vetë Turqia do të pajtohej të na i dërgonte”.

(Detyrë e agjitatorëve ka qenë ta lëvdojnë Turqinë, jetën e atjeshme, të thonë se atje është parajsë, se ky këtu është vend i shkaut, i kryqit, se këtu do të bëhen shkie, do ta humbin fenë. Ata që do të shpërngulen për në Turqi dokumentet e udhëtimit do t’i nxjerrin për një ditë, pa asnjë procedurë, biletat do të jenë me çmime të lira, madje edhe falas, transporti i valixheve deri te stacionet e trenave do të jetë falas… përfundon citati.)

Kalojmë ne temën aktuale “Shamia në shkollat e Kosovës”

Citojmë deklaratën e Albin Kurtit në konferencën e shtypit ai tha ” Kohët e fundit është duke u përcjell me vëmendje shqetësimi, që disa qytetarë e kanë nisur këtë udhëzim administrativ, dhe ne shumë shpejtë do ta sjellim udhëzimin administrativ për komunitete dhe unë e kam thënë se nuk duhet të ketë ndalesa e duhet të jenë të lirë të vendosin. Pra pragu duhet të jetë 16 vjeçar, pas kësaj moshe duhet të vendos vetvetiu”, tha ai “.

Kosova pas 60 vjetësh ngulfatet femra shqiptare nga hoxhallarët e shitur mashe e Serbisë dhe Rusisë por edhe atyre islamike qe nuk e njohu akoma askush nga ta pavarësinë e Kosovës!?

Zoti kryeministër kam dhënë shumë nga vetja, me familje dhe miq e farefis, prandaj për të arritur, ti këtu ku je tani si kryeministër, po me duket se edhe me ty po i ndajmë rrugët e së ardhmes nga e cila nuk pajtohem me ty as me mendimtarët si ti për fenomenin e islamizmit në Kosovë!!!

Zoti Albin meritat qe i ke si ma i miri shqiptar deri me tash mos i fundos!

Zoti Albin heroizmi i yt ne rezistence me rrënuesit e interesave shqiptare qe 20 vjet qe i bëre ,po e humb në fund dhe po fundosesh ne anijen e fundamentalizmit islamik qe orientimin e ka drejt izolimit të Kosovës dhe prapambeturisë!

– Zoti Albin ngatërron pjekurinë e moshës kur cek moshën 16 vjeçare, sepse mosha madhore ose të qenit i rritur dhe i përgjegjshëm i përket moshës 18 vjeçare. Në Evropë dhe Amerikë nën moshën 18 vjeçare, as alkohol as cigare ne lokale nuk mundet me blere!.
Femra evropiane dhe amerikane nuk mundet me u martuar nën moshën 18 vjeçare, pastaj unë konsideroj se është duke u bërë një diskriminim i fëmijëve tanë edhe diskriminim i femrës shqiptare, duke e ngulfatur me ferexhe në këtë kohë e ne këtë shekull!!!

Duket që vendimi i juaj nëse e aprovoni do te bien ndesh me shoqërinë kosovare, madje është jo vetëm antiligjor por edhe anti njerëzor. Fëmijët nuk janë të përgjegjshëm të gjykojnë besimin dhe kufizimet apo detyrimet që i përcaktojnë rrymat ekstremiste dhe fundamentaliste islamike ,imamët dhe hoxhët injorantë për të krijuar një armatë të bindurish me synime antikombëtare spol ene gjë pa bere.

– Zoti Albin Kurti, te lutem fort si mikut, si politikan i spikatur deri me tash mos i jep fund karrierës tuaj.

Zoti Albin Kurti sytë i kemi nga ti tani në dialogun me Serbin për finalizimin e Kosovës me orientimin perëndimor të Kosovës e jo drejt humnerës me Azinë prandaj,zoti Albin o me Evropë e Amerikë o me shami, taliban e Azi dy rruge s’ka Kosova, por vetëm një atë drejt perëndimit e Amerikës.!?

Zoti Albin, o me Evropë e Amerikë o me shami, taliban e Azi dy rruge s’ka Kosova por vetëm një prandaj mos ia plotësoni dëshirat kundërshtarëve tu rival dhe politik qe po thuajnë se veprimet e fundit Qeveria po i bënë vetëm për një grusht votash!

Zoti Albin o me Evropë e Amerikë o me shami, taliban e Azi dy rruge s’ka Kosova por vetëm një prandaj mos ia plotësoni dëshirat kundërshtarëve tu rival dhe politik qe po tëhuajnë se veprimet e fundit Qeveria po i bënë vetëm për një grusht votash qe marrin prej vehabistve dhe forcave islamike me ekstrem të fuqishëm drejt talibanizmit të Kosovës ku Serbia këtë e pret !!!

Zoti Albin Kurti të lutëm dhe këshilloj mos bir viktime e Dude Bales qe është shpirt i shitur i Serbisë, ajo duhet te shkarkohet e jo te dëgjohet, Duda Bale është një boshnjake aktuale e konvertuar nga shqiptare prandaj nuk meriton ti nënshtroheni një femre qe nuk ka asgjë te përbashkët me shqiptarët dhe me femrën shqiptare.

Familja e Dudes ka jetuar ne Vojvodinë dhe është me ashte e rrasht pro serbe… Duda është duke e kryer punën qe paguhet nga Beogradi e Moska po edhe nga klerikët shqiptar qe janë të shitur për ta nëpërkëmbur vlerën e femrës shqiptare!!!.

Zoti Albin Kurti mos e humb gjakun e dëshmorëve dhe ndihmën e NATO-s ne krye me Amerikën për ta çliruar Kosovën dhe hoqëm prangat e Serbisë, tani po e lidhni me zinxhir nga bastardët islamikë turko-arabë dhe sllav!

Nëse shamia qenka obligim fetar për ta mbulua fytyrën, atëherë fytyrë kanë edhe meshkujt, le ta mbulojnë fytyrën këta kriminel politikan, hoxhallarët e burrat e mençur arabo-shqiptar, e pastaj le ti mbulojnë edhe vajzat e shkreta ne emrin e te cilave flasin këta burrat e gra te shitura dhe të paguar nga segmente antishqiptare!

Zoti Albin Kurti mos e humb gjakun e dëshmorëve dhe ndihmën e NATO-s ne krye me Amerikën për ta çliruar Kosovën dhe hoqëm prangat e Serbisë, tani po e lidhni me zinxhir nga bastardët islamikë turko-arabë dhe sllav.

Zoti Albin Kurti , je nen presionin e madh nga radikalitët myslimanë, te cilët në emër te do fare te drejtave te njeriut kërkojnë për ti lejuar shaminë e mbulesa tjera të motrave tona në shkollat tona shqiptare.

Zoti Albin Kurti çmonto minat e ekstremizmit islamik në arsimin e Kosovës. Ky është krim ndaj shtetit laik dhe dorëzim i vendit në duart e imamëve injorantë, qe janë duke i kryer detyrat e Vasa Qubriloviqit në projektin qe të zhdukën shqiptarët.

Shamija ne Kosove praktikohet me ndikimin e profetëve te agjencive te huaja për mos lejimin e integrimit te Republikës se Kosovës në arenën ndërkombëtarë. Burrat me mjekërra dhe gratë e mbuluara me shami, nuk i kanë sjell asgjë kombit pos fatkeqësi, mjerim skamje, diskriminim. vuajtje, nënshtrimin dhe abuzimin për të drejtat e nënave, motrave, grave dhe vajzave tona.

Nuk ka femër normale që e pranon mbulojën prandaj i ftoj gratë intelektuale dhe te lamive të ndryshme të emancipuara dhe te ngritura, protestoni ndaj te drejtave të juaja mos lejoni këta kriminel ordiner e të shitur të nëpërkëmbin kulturën tone.

Neve na duhet gjenerata e re jo me shamia e ferexhe por sikurse Majlinda Kelmendi, Dua Lipa, Rita Ora etj., intelektuale e krijuese qe i prije kauzës sonë kombëtare qe të jemi te barabartë në familjen evropiane…

Lusim shtresën intelektuale mos rrini pasiv ndaj këtij fenomeni. Mos na ktheni mbrapa ne kohë, mos ua humbni mundin paraardhësve tanë, që me mund te madh i hoqën ato lecka mbulesash primitive. Këto forca të huaja do provojnë ti marrin nga shqiptarët resurset jetike, tokën, ujin, parlamentin, policinë, mjekësinë, industrinë vendet e punës dhe në fund edhe jetën në emër të kalifatit sllavo-arab!

A thua ku janë këta intelektual shqiptar, a kemi intelektual pse nuk e ngrenë zërin ndaj qeverisë dhe t’i thonë kjo nuk duhet bërë.Ku janë këta analistë që i mbushin ekranet televizive me analiza boshe? Te përkrahni një ide dhe fenomen i krijuar nga Vasa Qubrilovqi është skandal dhe tradhti e interesave tona kombëtare.

Ku janë këta akademik kur vendi ka nevojë se paku ta lëshojnë ndonjë reagim apo kumtesë kundër këtyre fundërrinave të ekstremit islamik ?

Krejt në fund zoti Albin, pra është gabim ta përkrahësh një projekt të Vasa Çubriloviqit arkitekt i zhdukjes së shqiptareve!!!

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.