RËNIA E GREQISË

0
1057
Pirro - Skënderbeu

RËNIA E GREQISË

Dielli i heshtur që nxehë mbi Çamëri
më djeg, më përvëlone e më zemëron
heshtja e tij pyet për të mbjellat e të
folmes dhe për shkrimet e pellazgëve.
Si ndodhi që gjuha pellazgo shqipe u
ndalua në tokën ku natyrshëm mbiu
dhe lulëzoi. Si ka mundësi që kjo farë
e ngjyer me gjak Ipesh të ndalohet
aty ku lindi. Greqia për këtë duhet të
ketë guxim të flas, Se Shqipëri është
gjithandej Çamëria, Morea dhe Itaka.

Diell i dashur, ti që nxeh mbi Çamëri,
të panumërta janë lavditë tuaja nëpër
shekuj. Por, perandoritë endacake të
kohërave e aventurier fisesh të afërta
por dhe Evropa vetë dhe fqinjët tanë,
pjesë të mëdha të antikitetit pellazg-
shqiptar, me emra fisesh na copëtuan.
Ata që e quajnë Çamërinë të humbur
dhe shumë pjesë të tjera të atdheut,
koha është për veprimtarë e patriotë.

Trima, më mirë të marshojmë sot, se
të humbet Çamëria, Krahina Mollës
së Kuqe, Presheva, Ilirida dhe Ulqini!
Atdhe, koha për Çamërinë po troket
Deri në ditën kur në Çamëri të hiqet
„Ligji i luftës“, „Shtetrrethimi“, e të
njihet Republika Çamërisë nga Athina
shqipet kudo do të jenë krah Çamërisë!…

Atdhe GeciOnhezmë, ( emri i vjetër i Sarandës )
Onhezmë, Gjashta, korrik, 2022

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.