Kush është Lediona Syla?

0
1149
Lediona Syla

Lediona Syla është nxënëse e klasës së 9 – vijon mësimet në SH.F.M.U. GJ.K. SKËNDERBEU – në Vaganicë të Mitrovicës. Ka lindur në Skenderaj por jetoj në Mitrovicë. Studion gjuhën Angleze, Italishten, Gjermanishten dhe Frengjishten në shkollën private Cambridge School, në të cilën ka studiuar që kur ka qenë parashkollore ( që 10 vite ).

Është në nivelin e 11 dhe ka të gjitha diplomat, e të gjitha niveleve me sukses – excellent – shkëlqyeshëm. Përveç diplomave ka edhe shumë çmime e mirënjohëje pë interpretim dhe poezitë më të bukura pë vitin 2020. Km fituar çmimin e parë në vitin 2020 në 16 Qeshor kam qenë 12 vjeç për poezinë e interpretimin më të bukur të vitit 2020. Ka qenë dhe modëratore në TV Mitrovica 3 vite rresht, që ka udhëhequr emisionin për fëmijë – Yjet e Mileniumit ! Ditëlindja e saj është me 19.09.2007 dhe tani është 14 vjeçe !!!

I PRES DJEMTË

Kjo Kosovë fortë po qan,
Po vajton e mjera nanë,
Shikon fotot e djemëve,
të varura në mur
Vajton nana e nuk ndalet
Për djemt shumë po përmallet
Jam bërë copë, e po rënkoj;
Me gjys’ zemre po vajtoj!
Pyet nipi nanën e mjerë:
“Pse oj nanë po rrin veq n’derë?”
-“Po pres djemt, n’prag të derës..,
n’kofsha gjallë deri n’fujd t’verës!”
“Po ku është ati im!?”
-“Ka shku’ n’mërgim, djali im…”
“Nanë !? Mos më mashtro, se tash jam rrit, që sa vjet tu’ e prit !
Prit e prit juk po vjen !!!”
-“Djali jem ngom mirë;
Me t’kallxu’ pak vështir’
Baba yt ka qenë ushtar,
N’UÇK ka luftu’
Kit’ atdhe me shliru’
Erdh dit’ e zezë i morrën n’tok t’huj,
Tash unë o bir, veq po vuj !
Veq po vuj, e prej dritares sodis,
Vdeksh ti o shka ; vdis, vdis !
Fara juaj kurr’ mos u shtoft’
I madhi Zot ju dënoftë !!!
Ju na vrat, na masakrut…
Na dhat’ flakën me barut !
Qka s’mban toka, djali jem,
Tash edhe zor’
me kry shkollën me men’
Kjo tok’ mban dhelpra,
Shtriga e shtrigana që bëjnë “vepra”
N’der’ t’obotrit mes
Deri t’vdes
Se hastret djemt i pres,
I pres djemt, n’prag të derës;
N’kofsha gjall’ deri n’fund t’verës“
I WAIT FOR MY SONS
This Kosovo is crying loudly
Is mourning the wretched mother
Wipes the tears with the flag
Looks at the pictures of her boys hanging on the wall
The mother cries and doesn’t stop
For her sons much is longing
-“I HAVE BECOME A PIECE AND PIECE AND I WILL RENOVATING,
I’M CRYING WITH A HALF HEART”
The nephew asks the wretched grandmother:
“OH WHY ARE U GRANDMOTHER JUST SITTING AT THE DOOR ?
-“MY SON THAT’S HARD TO EXPLAIN”
“BUT WHERE IS MY FATHER?”
-“HE HAS GONA INTO EXILE”
“GRANDMOTHER DON’T DECEIVE ME, NOW I’M ALREADY GROWN UP.
HOW MANY YEARS ARE WE GOING TO WAIT FOR HIM ?
WAITING AND WAITING BUT HE’S NOT COMING!
-“MY NEPHEW LISTEN ME CAREFULLY…
TO TELL U IT’S DIFFICULT UOUR FATYER WAS A SOLDIER
OF “KLA”
TO BE LIBERATE HIS HOMELAND,
THE DARK DAY ARRIVED AND “THEY” TOOK THEM TO FOREIGN LANDS
I’M JUST SUFFERING, AND WATCHING FROM THE LIGHT OF DAY
YOU DIE SERBIANS DIE, DIE
YOU SEEDS SHOULD NEVER BE SOWN
MAY THR GREAT GOD PUNISH YOU.
YOU KILLED, YOU MASSACRED US
U GAVE US FLAME WITH GUNPOWDER
MY NEPHEW THE WORLD DOES HOLD ON EVERYTHING
NOW IT’S HARD TO GRADUATE WITH SMARTNESS
THIS WORLD HOLDS FOXES,
WITCHES WHO DO “DEEDS”
AT THE DOOR I’LL REMAIN
UNTILL I’LL DIE
THAT I LOOK FORWARD FOR THE BOYS
I WAIT FOR MY SONS AT THE DOOR
IF I’M ALIVE UNTIL SUMMER”

Autorja : Lediona Syla
Author: Lediona Syla

https://www.facebook.com/ledionaa.syla.3/videos/145000150652533

https://www.facebook.com/naserfejzullahu/posts/3637380916322324

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.