Hyrje Kërko

Abdurahim Ashiku - rezultatet e kërkimit

Nëse nuk jeni i kënaqur me rezultatin, ju lutem, bëni një kërkim tjetër

ABDURAHIM ASHIKU, 60 VJET FAQEVE TË SHTYPIT…

Nji jete mbi letra dhe dorshkrime, ne kete jete misherohet pena brilante e Abdurahim Ashiku, i cile edhe ne mergim, edhe pse vitet peshojnë,...

ABDURAHIM ASHIKU: 55 VJET FAQEVE TË SHTYPIT…

Te komunikoshe me njerzit qe i falen jeten, dorshkrimeve dhe botimeve, nuk eshte e lehte, çdo pyetje qe mundesh ti drejtosh, eshte nji pergjigje:...

ELEGJI PËR LIMAN KETËN, DHE PËR NJË JETIM TRE VJEÇ…

Ai është më i riu i mbi gjashtëqind “Heronjve të nëntokës” që shkrimtari, publicisti, studiuesi Ymer Keta i ka mbledhur në afro pesëqind...

NJË LETËR SHOQËRORE MIKUT TË VJETËR PANDELI MAJKO

I nderuar z. Majko! Kanë kaluar dy dekada që kur jemi ndarë, megjithëse kur ishe kryeministër do të shkëputeshe nga kreu i sallës së Ambasadës...

A DO TA FTOJNË ÇIDHNAKËT RAMËN T’I TREGOJNË “ARAT E GJERGJIT TË GJON DIBRANIT?”

Abdurahim Ashiku Mësohet se Edi Rama do ta ç’vendosë tryezën ovale të kryeministrisë në Peshkopi. Ngjarje e madhe, e paparë ndonjëherë në historinë e Dibrës. Të...

KUR IKTE PËR TË QËNDRUAR PËRGJITHNJË ARISTIDH KOLA

Me rastin e 17 vjetorit të ikjes Ai sot do të ishte 72 vjeç e 97 ditë... Moshë e re për një krijues të madh, një...

A DO T’IA HIQNI DIBRËS SIMBOLIN KOMUNIST HERO I PUNËS SOCIALISTE ?

Një pyetje për Ramën-kryeministër dhe Bashën-dibran Dhe për dibranët ku janë e ku s’janë... Të dy si një pendë qeshë vënë në zgjedhë nga dreqi me...

KRYENGRITJA E DIBRANËVE, E SHTATORIT 1913, NË SHTYPIN E KOHËS

Me rastin e 104 vjetorit të kryengritjes popullore dibrane të 22 shtatorit 1913 Nga Abdurahim Ashiku, gazetar Dibran KUJTESË... “Më parë se të vijnë luftëtarët në...

MËRGATA SHQIPTARE NËN PROTEKTORATIN E KOSOVËS?!

E zhvilluar një vit më parë, e pa botuar, biseda me ministrin e Ministrisë së Diasporës z. Valon Murati, tash kur në Shqipëri u...

NJË PYETJE PUBLIKE SHOQËRUAR ME NJË FOTOGRAFI

Njerëz të mirë ju pyes: Ai i vihen minat një bukurie të tillë për hir të një HEC-i korruptiv? Bota e qytetëruar e shndërron si ka...

RRËSHQITËS I SHKRIMEVE

LAJME SHKURT