33.5 C
Tirana
E dielë, 21 Korrik 2024
[ Arkivi ] përmban shkrime nga vitet [ 2009-2015 ] dhe [ 2016-2021 ], ndërsa [ 2003 – 2009 ] (në html)

“FEJA E SHQIPTARËVE ËSHTË SHQIPTARIA”

Shkrime të ndryshme

admin
adminhttps://fjala.info
Publikuar nga: Arben Çokaj - Mësues Fizike & Informatike :: Gazetar & Analist i pavarur :: Autor librash :: Uebdizajner & Grafikdizajner

NGA KALOSH ҪELIKU

Ismail Kadare - me shqipe
Ismail Kadare

Po. Ismail Kadare si shkrimtar i madh, papritmas iku në Botën tjetër me Nënë Terezën, dhe kryqin mbi kokë, edhe pa Ҫmimin Nobel?! Nuk e di, ai ishte testamenti tij personal, familjar, apo i partive politike me Kruq mbi Vepra artistike?! Ose, pse edhe me Henën Drapër, ende majë minareve të xhamive shqiptare?!

Edhe, pse: Nënë Tereza iku në Botën tjeër me Ҫmimin Nobel për paqe si humanitare e Botës varfër në varr, Kadare si kandidat përsëgjalli shkrimtar shqiptar, vite me radhë pa këtë Ҫmim Nobel, edhe pas Varrit.

E përcollën, familja, “miqtë’ dhe ”armiqtë” historik politik. Shteti Shqiptar në varr me nderime dhe lule të “miqëve” dhe armiqëve të partive politike shqiptare para kamerave televizive me Nënë Terezën dhe Kryqin mbi kokë, pa Hënën Drapër me “Din e Iman”, dhe shtetin Shqiptar Neokomunist, “armiqtë” e tij historik. Edhe, pa asnjë vit burg, në sistemin komunist, gjatë karrierës tij “artistike”?!

Politikanët e partive politike në pushtet, pozitë dhe opozitë vite me radhë me nderime, lule dhe fjalime para kamerave televizive e përcollën në Varr. Nuk e di, si do të ikë nga kjo botë Nesër, “armiku” dhe miku i tij historik Rexhep Qosja i Kosovës: me Nënën Terezë, Kryqin mbi kokë. Apo, ende me Hënën Drapër majë minareve të xhamive shqiptare në Shqipëri, Kosovë, dhe Maqedoninë e Veriut?!

Politikanëve të arratisur, dhe dalldisur në Shqipëri, edhe në Kosovë me Maqedoninë e Veriut, Sot: u mungon, Xhaxhi Enver si politikan shqiptar. Që, përsëgjalli e kanë pasur mureve në dhomat e tyre me fotografi edhe në Shqipëri, dhe në Kosovë. Tejkalojë politikën e tyre “madhore” partiake komuniste dhe Neokomuniste. Ringjalljen. Dhe, dalin  nga Varri. Edhe, t’ua kthejnë shqiptarëve sistemin  komunist si dënim! Themelet e arsimit, dhe kulturës Shqiptare.

Dhe, nuk do të ikin Sot nëpër Botë: sipas porosisë të vargjeve Vaso Pashë Shkodranit me Kryq, apo Drapër të “muslimanëve” mbi kokë, se: Feja e shqiptarëve, është Shqiptaria…

Më shumë shkrime

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.

Shkrimet e fundit