VRASJA MAKABRE NË OBORRIN E QKUK-së

0
426
Sokol Halili - Hamide Magashi

Nga Binak MAXHARRAJ

Më 30 nentor 2022 në oborrin e QKUK-së ndodhi vrasja me trishtuesemne majabre qe njihet deri me tani dhe e cila htellë e tronditi opinionin. Aty kah fundi idites u vra gruaja shtatezan Hamide Magashi e cila ishte e shtrier ne Klinikën e Gjinekologjis dhe ishte ne javen e fundit të lindjes se fëmijlës se pare.

Ate e vrau një burrë i veshur me te zeza dhe me një kapelë në kokë. Shpejtë u konstatua se vrasëesi i kesaj ngjarje bizare ishte ish-bashkeshorti i saj Sokol Halili nga fshati Davidovc të Shtimes me precedent kriminal edhe më pare.

Vrasesi Sokol Halili ishte në ndjekje të policies te cilit endi nuk i dihej vendnodhja anipse kishin kaluar gadi 48 orë. Por, pas tri ditesh ai u lokaliza së ishte ne shtepin e tij në Davidovc te Shtimes. Forcat policore e rrethuan policing, i nxorën presonat tjerë përjashta dhe nisën procedure për dorezimin e tij. Aty ishte edhe i ati i tij, qe mërret pjesë ne negocim.

Por kot krimineli i dorezohej policies dhe te premtën me 2.12.22 aty kah ora 13,45 ai vretë vehtën në dhomën e tij sepse kishte vendosur qe të mos i dorzohëj policis i gjallë. Me shenja jete,por i cili vdiq gjatë rrugës për ne QKUK.

Vtevrasja e tij ishte një lajm i keq për drejtësin sepse nuk u arrijtë të kapet i gjallë. Avokati Arber Jashari deklaroi se ky; ”është një lajm i keq për drejtesin, sespe i dyshuari është deshtë të kapet i gjallë dhe te ballafaqohet me drejtesinë të marrë denimin e merituar ku denimi do tishte burgim i përjetëshem” sipas tij.

Por,a ka mundur vrasesi Sokol Halili te kapet i gjallë kur dihet se ai nga moment i vrasjes (e merkurë) te ish-gruas se tij në oborrin e QKUK-së e deri mommenti i vetevresjes se tij ne shtepin e tij me 2 dhjetor kishin kaluar mbi 48 orë.

Shtrohet pyetja ku ishte ky gjatë kësaj kohe, pse nuk u kapë anipse shihej te shetiste i lire?!

Dihet se Sokol Halili natën kritike pas vrasjës se ish-gruas se tij ishte larguar nga QKUK-ja me një veturë dhe ate natë kishte qendruar ne fashtin Kraishtë të Lipjanit.

Te nsërmën( e enjte) ai nga fshati Duhel e shfrytezoi një taksi për në Suharekë. Taksisti i cili u intervistua nga policia mbas edhe ndoshta nuk e ka njohtë vrasesin. Vrasesi i veshur krejt në te zeza,e ne qetesi levizi lirshëlm rrugëve te Suharekës siç shihet edhe në këtë video-xhirim,bile edhe e frekuentoi një market. Duke shetit lirshëm ai edhe e hodhi telefonin qe te mos sinjalizohej.

Dhe bash këty është lidhë lamshi qe ka mund te zgjidhet dhe vrasesi te kapej i gjallë. Por nuk ndodhi.

Këtu dikush duhet te jepë sqarim për opinionin duke u përgjegjë ne pyetjet me sa vijon:
– Kush ishte përsoni i cili e beri video-xhirimin e ecjes lirshëm te vrasesit, i cili po kërkohëj nga policia?
– Ky peson me siguri e ka njohtë vrasesin se në xhirim qartë shihej se si e përcillte levizjet e tij në rruget e Suharekes?
– Pse ky person nuk e njoftoi policin për levizjet e tij nëpër rrugët e Suharekes me mundëlsin qe ai te kapej i gjallë.

Por e premtja ate e zuni ne shtepin e tij ne Davidovc te Shtimes ku edhe u barkadua. Të gjitha tentimet për negocim dorëzimi nga ana e plocisë shkaun huq kur ai bëri vetvrasje ne dhomën e tij, i cili me shenja jete u derguan ne QKUK ku gjatë rrugës kishte vdekë.

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.