PAK FJALË PËR VEPRIMTARIN ALI LAJ ÇI, ME RASTIN E SHKUARJES NE AMSHIM

0
155

Prof. Dr. Sadri Rexhepi

Në ditën e djeshme, ne mblodhem për të nderuar një personalitet të rrallë, një dëshmitar të guximshëm të ndryshimeve dhe një kampion të padiskutueshëm të cështjes kombëtare. Dje ne e nderuamë dhe e kujtuamë Ali Lajçin, një atdhetar dhe veprimtar të  pa thyeshëm të kauzës së lirisë dhe pavarësisë së popullit tonë.

Në rrugën e tij të shkollimit, Ali Lajci nuk ishte vetem një student i thjeshtë. Ai ishte një kërkues i pasionuar i historisë sonë, një ndjekes i legjendave dhe legjendarëve të kombit. Nëpërmjet studimeve të tij, ai u frymëzua dhe u përgatit për detyra të mëdha që do të kishte për të përballuar në jetën e tij.

Ali Lajci, atdhetar dhe veprimtar i cështjes kombëtare, si student mësonte për legjendat dhe legjendarët, pa e ditur se një ditë edhe vet do të bëhej i tillë. Me kalimin e kohës, Ali Lajci nuk u kufizua vetëm në studime, por u rrit si një figurë udhëheqëse në luftën për liri dhe drejtësi. Ai nuk pati frigë të shprehte qartë mendimet e tij për një të ardhme më te mirë për popullin tonë, duke e ndjekur këtë bindje deri në fund të jetës së tij.

Ali Lajci ishte shembulli i një lideri që nuk u trondit nga sfidat dhe pengesat në rrugen e tij. Ai udhhëhoqi me guxim dhe vendosmëri, duke mbajtur gjallë flakën e shpresës dhe aspiratave për një të ardhme më të mirë për të gjithë ne.

Me largimin e tij të pa pritur, ne humbëm jo vetëm një figurë të shquar të luftës sonë për liri, po edhe një mik dhe udhëheqës të shquar. Por trashegimia e tij e vecantë do të vazhdojë  të frymëzojë dhe të udhëhoqë brezat e arshëm në kërkimin e drejtësisë dhe lirisë.

Sot, ne i lëmë Ali Lajcit në paqenë e qetësisë së përjetshme, por kujtimi i tij dhe kontributi i tij për kauzën kombëtare do të jetojnë gjithmonë në zemrat tona. Le të kujtojmë dhe të nderojmë kujtimin e tij me respskt dhe admirim të plotë, duke premtuar se do  të vazhdojmë luftën me vlerat dhe ideat për të cilat ai gjithmonë besoi dhe luftoi.

Falenderojmë Ali Lajcin për sakrificën dhe përkushtimin e tij të pa kursyer ndaj lirisë dhe pavarësisë së popullit tonë. Le të mbajmë gjallë kujtimin pr t dhe të ndjekim shembullin e tij për të ndryshuar dhe për të patur një të ardhme më të ndritur për të gjithë. Ju faleminderit, Ali Lajci, që prore që i gatshëm për të qenë dritë dhe shembullë për të gjithë. Paqja qoftë mbi varrin tënd dhe të rrojë krenaria për ju dhe vepren tuaj atdhetare, për të qenë një pjesë e trashegimisë së jashtëzakonshme të popullit tonë.

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.