Elon Musk thotë se ai pësoi ‘efekte anësore të mëdha’ nga injeksioni përforcues, u ndje sikur po ‘vdiste për disa ditë’ – por kushëriri i tij i shëndetshëm u gjend më keq

0
313
Elon Musk

Elon Musk – Foto nga JIM WATSON / AFP nëpërmjet Getty Images

JOSEPH MACKINNON, The Blaze, 21 janar 2023Përktheu Arben Çokaj

Elon Musk pranoi të premten në mbrëmje se kishte vuajtur “efekte anësore të mëdha“, pasi mori vaksinën e dytë përforcuese të COVID – një injeksion, që ai tregoi se ishte i detyrueshëm për shkak të udhëtimit të biznesit.

Ky pranim erdhi pasi Rasmussen Reports publikoi rezultatet e sondazhit të fundit, që zbuluan si prevalencën e dukshme të efekteve anësore të vaksinës dhe dëshirën e shumicës për një hetim të Kongresit se si Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) trajtoi sigurinë e vaksinës.

Cili është sfondi?

Rasmussen Reports publikoi rezultatet e një sondazhi më 20 janar, duke treguar se 70% e republikanëve, 48% e demokratëve dhe 54% e votuesve të padeklaruar duan një hetim të Kongresit mbi trajtimin e sigurisë së vaksinave nga CDC gjatë pandemisë.

Ndërsa rezultatet anuan përgjatë linjave partiake, shumica e çdo kategorie racore (56% e të bardhëve, 51% e votuesve të zinj dhe 66% e pakicave të tjera) vunë re një dëshirë për ta mbajtur CDC-në përgjegjëse.

Shumica e të anketuarve mund të arrijnë rrugën e tyre.

Kongresi i kontrolluar nga republikanët ka autorizuar krijimin e një Nënkomiteti të ri të Përzgjedhur të Dhomës për Pandeminë e Koronavirusit, i cili vuri në dukje se Washington Examiner do të ketë juridiksion të gjerë.

Ndërsa ky nënkomision do të hetojë origjinën e virusit, raportohet se do të hetojë gjithashtu zhvillimin e vaksinave, mbylljet e shkollave të lidhura me COVID dhe çështje të tjera, që kanë të bëjnë me pandeminë. Ndoshta mund të shikojë atë që CDC di për efektet anësore të vaksinave.

Ka shumë konfuzion atje, ka shumë pasiguri atje dhe unë besoj se çdo amerikan, pavarësisht nga ideologjia e tij politike, do të donte të dinte të vërtetën,” tha Kryetari i Komitetit të Mbikëqyrjes dhe Përgjegjësive të Dhomës së Përfaqësuesve, James Comer (R., Ky.).

Rasmussen Reports, u interesua gjithashtu për një kuptim të përgjithshëm nëse CDC “i dha publikut informacion të plotë në lidhje me rrezikun e efekteve anësore nga vaksinat COVID-19“, postoi më parë një video më 16 janar duke detajuar gjetjet e një sondazhi tjetër me 1,000 të rritur në SHBA, e kryer ndërmjet 30 nëntorit dhe 1 dhjetorit 2022.

Mark Mitchell, kreu i sondazhit në Rasmussen Reports, sugjeroi se “meqenëse ka rreth 260 milionë të rritur amerikanë, kjo nënkupton se 177 milionë [afërsisht 68%] prej tyre janë të vaksinuar. Sipas sondazhit tonë, me një shkallë efektesh anësore prej 41%, që do të thotë se 72 milionë amerikanë kanë përjetuar të paktën një efekt anësor të vogël të vetë-identifikuar.

Duke përdorur një shkallë të efekteve anësore kryesore prej 7% [në bazë të këtyre të dhënave të sondazhit], 12 milionë nga ata 72 milionë amerikanë përjetuan një efekt anësor madhor të vetë-identifikuar,” shtoi Mitchell.

Kur u pyetën nëse ata “njohin personalisht dikë, vdekja e të cilit [ata] mendojnë se mund të jetë shkaktuar nga efektet anësore të vaksinave të COVID-19“, 28% e të anketuarve u përgjigjën “Po“. 61% u përgjigjën “Jo“, dhe 10% treguan se nuk ishin të sigurt.

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.