Hyrje Kërko

Xhelal Zejneli - rezultatet e kërkimit

Nëse nuk jeni i kënaqur me rezultatin, ju lutem, bëni një kërkim tjetër

INTERVISTA/ Prof. Xhelal Zejneli: Qeveria e Zaevit dhe sfida shqiptare

Profesor, si e shihni situatën politike në hapësirat shqiptare në Ballkan? Gjendja nuk është e mirë. Askush nuk di të tregojë në janë shqiptarët ende...

SHQIPTARËT DHE INTERESI KOMBËTAR I TYRE

Xhelal Zejneli Në periudhën e pluralizmit, në hapësirat shqiptare në Ballkan u krijuan rrethana që bënin të mundur depërtimin e ndikimeve të huaja. Të interesuar...

BALLKANI PERËNDIMOR DHE DYERT E MBYLLURA TË BE-së

Xhelal Zejneli Vende të Ballkanit Perëndimor konsiderohen: Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, Bonja dhe Hercegovina dhe Serbia. Vendet e sipërthëna i takojnë Gadishullit Ballkanik...

NUK ËSHTË SHKOLLË, SHKOLLA…

Xhelal Zejneli – në të cilën nxënësit humbin orë për shkak të mosardhjes në shkollë, të mësuesit, të arsimtarit apo të profesorit; – në të cilën...

TË HUAJT PËR KADARENË

Përgaditur nga Prof. XHELAL ZENJELI "Kritika Franceze, Amerikane, Gjermane etj., e ka kritikuar Jurinë e Stokholmit për paragjykime, vonesa dhe mosnjohje të letërsisë. Sipas...

RRËSHQITËS I SHKRIMEVE

LAJME SHKURT