Realiteti anarkist, neo-marksist, ultra liberal komunist amerikan dhe dialogu me një mik hebre

0
148
Flamuri amerikan mbi kokat e punëtoreve

Klajd Kapinova

Kohët e fundit, në të gjithë SHBA, kanë nisur fatkeqsisht lëvizje adoloshentësh trushpërlarë dhe injorantë si kërpudha pas shiut, me telekomandë dhe sponsorizime financiare të fuqishme nga grupe marksiste, të qindra protesta raciste dhe urretje të madhe kundër vetëmbrojtjes së ligjshme të shtetit të Israel-it menjëherë pas aktit terrorist të 7 tetorit 2024, kundër popullit të israelit (nga ajri, toka dhe deti), ku u vranë barbarisht mbi 1400 qytetarë të pafajshëm dhe u morën peng nga terroristët e Hamasi mbi 350 vetë, në të cilën përfshihen fëmijë, gra shtatëzane, pleq etj.

Këto lëvizje të çuditshme ultra liberale me bosht të mirefilltë neo-marksistë dhe milintantizëm komunistë anarkistë të parazitëve antiamerikane, që përfaqsohen politikisht dhe ushtarakisht nga Hamasi brenda Palestinës, dhe sponsorizuar si gjithëmonë nga kryekomunisti globalist bilioneri George Soros, etj., në shumë universitete ultra liberale neo-marksiste brenda disa shtetëve të SHBA-së, duke filluar nga New York, California, Michigan, Chicago, apo edhe këtu sot në Washington D.C., jo shumë larg nga Capitol Hill, ku ndodhet Kongresi Amerikan (me 435 vende) dhe Senati Amerikan (me 100 vende), Shtëpia e Bardhë (me dy të pa-aftë dhe shkaktarë të dy luftrave më të përgjakshme sot në botë, atyre midis Ukrainës dhe Rusisë dhe Izraelit me Hamasin e Palestinës.

Adminstrata neo-marksiste e papërgjeshme në ikje, që sot fatkeqsisht po drejton Amerikën drejt greminës e kryesuar aksidentalisht nga dyshja e zakonshme ultra liberale Obama-Biden 3 (Obama-Biden 1 (në vitet 2008-2012), Obama-Biden 2 (në vitet 2012-2016) dhe sot sërisht në vitet 2020-2024), fatkeqsisht dhe mizorisht janë në ditët tona përgjegjesit kryesorë të shkatërrimit nga brenda të shtetit amerikan.

Për më tepër, ato tesh 4 vjet me radhë fatkeqsisht janë sot drejtues jo të ligjshëm të popullit amerikanë, sepse u vendosën arbitralisht në pushtet (në vitin 2020 dhe drejtojnë mbrapsht edhe në vitin 2024) me korrupsionin më të madh në të gjithë historinë e SHBA-së, të organizuar në grup nga Big Tech, Deep State, Cabala, Klubi i 300 familjeve të pasura të iluminatit, që kontrollojnë fatkeqsisht sot të gjithë botën, përmes makinës së fuqishme propagandistike keqinformuese globaliste mediatike etj.

Të gjithë amerikanët e dijnë me prova dhe fakte të grumbulluara dhe dokumentuara me shumë kujdes deri tani, se zgjedhjet presidenciale amerikane të 3 nëntorit të vitit 2020 (që zgjatën fatkeqsisht 6 muaj) u vodhën totalisht e u manipuluan keqas (me 80 milion zarfa fallco dërguar me postë), përmes Big Tech, medias së fuqishme globaliste neo-marksiste, kongresistëve dhe senatorëve amerikanë të majtë, të cilët fatkeqsisht e ligjëruan (firmosen) këtë vjedhje turpi apo skandalin e tyre të shëmtuar më të madh kriminal në të gjithë historinë e SHBA-së, të ndihmuar fatkeqsisht nga shumë funksinarë të korruptuar të nivelit të lartë apo kupolës së FBI dhe CIA.

Administrata neo-marksiste globaliste ultra e majtë Obama-Biden 3, dhe media e majtë, qysh në fillim i kanë mbështetur protestat “paqësore” antiamerikane brenda shtëpisë sonë këtu në Amerikë, kurse sot që panë se ato po u dalin jashtë kontrollit (për arsye të shfaqjes çdo ditë të urretjes së thellë të grumbulluara prej shumë dekadash këtu, kundër ebrejve amerikanë dhe popullit etnik ebrejt në vendlindje në Israel…), kanë dërguar shumë policë, trupa speciale profesionale dhe ushtarë të gardës federale në çdo shtet amerikan, për t’i ndaluar ato me të drejtë, sepse po bëhen çdo ditë e më të dhunmshme dhe sfiduese për shtetin “kampion” të demokracisë botërore, identitetin, dinjitetin dhe flamurin amerikan, i cili po hiqet kudo apo digjet publikisht para kamerave botërore dhe celularëve si një leckë pa vlerë dhe po zevendësohet pa pikë turpi kudo në kampulset e universiteteve liberale komuniste amerikane dhe rrugët e qyteteve tona me flamurin e huaj të Hamasit të Palestinës, e cila zyrtarisht nga qeveria amerikane njihet si organzatë terroriste shumë e rrezikshme.

Sot, gazetat dhe kanalet e fuqishme televizive Live, nuk bëjnë asgjë tjetër veçse japin apo rishfaqin non stop 24/7 lajme apo opinione Live dhe kronika të tilla vazhdimisht, të cilat mediat e majta në një farë mënyrë i kanë nxitur vazhdimisht ato, në emër të “lirisë së fjalës” dhe “të drejtës për protestë”.

Sikurse dihet këtë vit në SHBA, më 5 nëntor 2024, do të zhvillohen zgjedhjet presidenciale si dhe zgjedhjet për 435 vendet në Kongresin Amerikan dhe disa karrige në Senatin Amerikan, ku sikurse shihet kjartë çdo ditë epërsia e kadidatit republikan ish Presidentit të 45-të (dhe të Presidentit 46-të ligjshëm me votat amerikane) të SHBA-së Donald J. Trump është edhe më e madhe nga rezultatet e vazhdueshme pozitive në shumë sondazhe, që organizojnë vetë mediat e nervozuara të majta dhe kanalet televizive, mediat e pavarura dhe organizatat e anketimeve (testimeve) të publikut mbi këto zgjedhje dhe preferencat për kandidatët respektivë të djathtë (koservatorë) dhe ultra të majtë komunistë, ku këto të fundit po e shkatërrojnë në themel demokracinë dhe presitigjin e SHBA-së brenda dhe në të gjithë botën.

Nga ana e tjetër populli amerikanë, ka frikën e madhe, se këto zgjedhje formale mund të rividhen dhe manipulohen sërisht nga administrate e korruptuar dhe neo-marksistët amerikënë Obama-Biden 3, që kanë sot pushtet politik, financiarë dhe mediatik në të gjithë vendin dhe jashtë saj në planin globalist.

Filloj vala e re e shkarkimi zinxhir të drejtuesve neo-marksistë në universitetet “prestigjioze” amerikane

Nëse ajo (sikurse e shihni ne faqe të parë të gazetës së përditshme njujorkeze New York Post, pra Presidentja e Universitetit Kolumbia (Columbia University) nuk jep dorëheqjen, sikurse e dijnë të gjitha këtu, nuk ka më $$$$ apo donacione me thasë, për universitetin e saj liberal në qytetin Manhattan, New York nga njerëzit e pasur ebrej, që kanë bërë dhe vijojnë pa ndërprerje të bëjnë sot për sot kontribute financiare në shuma marramendëse deri në disa biliona dollarë çdo vit.

Pa pare ($$$$) nuk fuksionojnë universitet neo-marksiste anarkiste dhe kishat apo fetë e ndryshme këtu

Dikur në Shqipni thonin shprehjen, se: “Pa pare, nuk hyp hoxha në minare!”.

Duhet thënë hapur, për hir të së vërtetës se këtu (në SHBA) dhe më saktë edhe në shtetin e madh metropolitan të New York-ut, në të gjithë kishat katolike dhe të tjera të grupit të madh kristian, pa dollare ($$$) apo pare më saktë prifti nuk t’a çon (thotë) meshën, ç’ka tregon se ata luten për $$$ dhe jo për shpirtin e njeriut.

Këtu gjithçka është bërë bisnes, d.m.th., qysh nga lindja dhe deri sa kalon në amshim…, apo edhe për t’u lutur në kishës me praninë e priftit (meshtarit) për shpirtin e të afërmit tënd apo atij tjetrit, i cili fatkeqsisht sot vlen vetëm $100 apo $300, aq sa është e caktuar brenda kishës çmimi i meshës në kujtim të të ndjerit. Haku vjetor i kishës, është sot në New York $500 dollarë shifër kjo e madhe dhe e papërballueshme edhe për shumë familje besimtare katolike shqiptare, që jeton dhe punon këtu.

Në fakt, sipas Shkrimit të Shenjt, Biblës, në kohën e Krishtit nuk ka pas meshë me pare, dhe se të gjithë pritërinjtë asokohe kanë qenë të varfër dhe jo si sot që ato kanë makina luksoze dhe në hirarkinë e lartë kardinalët dhe arqipeshkvijtë rregullisht bëjnë jetë luksoze, me dukje mediatike dhe pompozitet (pa modesti dhe përvujtëri) apo me dreka dhe darka të bollshme fatkeqsisht edhe për dylberët (Homoseksualët), që sot janë më të preferuatit dhe më të nderuarit në Vatikan…

Në kohën e Krishtit, të gjithë e dijnë se nuk ka pasur banka apo arka kursimi në emër të Krishtit, me shuma marrandëse financiare, sikurse ka sot Banka of Vatican me bisnese, hotele apo ndërtesa luksoze, për të vjelur biliona dollarë dhe euro nga bisneset, që vijnë direkt nga bankat e shtetit “shpirtëror” dhe pasuritë e ndërtesave antike të Vatikanit…

Sërisht në fakt, ky lloj bisnesi luksi më fitimprurës dhe absurd është tërësisht në kundërshtim me librat e shenjta të çdo feje, e cila po ushtrohet realisht dhe fatkeqsisht në çdo besim fetarë, që vepron me ligj në SHBA.

Sot, të gjithë fetë në SHBA, janë në krizë identiteti dhe prestigji nga zbulimi i hipokrizisë së tyre, i cili për pasoj ka sjellë rënien drastike apo mungesën e vazhdueshme të ndjekësve të tyre, të cilët me shpejtësi çdo vit po pakësohen në numëra apo shifra të frikshme…

Me qindra shkolla të kishës katolike, në shtetin metropolitan të New York-ut janë mbyllur, shumë kisha antike dhe me histori shumë shekullore kanë dalë në shitje (në ankand) në marketet e kompanive të famshme Real Estate online, ku shiten dhe blihen edhe shtepitë e njerëzve të zakonshëm.

Një herë në Manhattan, New York unë kam ngrenë një drekë me dy shokë të mi amerikanë me origjinë irlandeze (irish), në një restorant të tillë klasik (me pronar një privat), që ishte ndërtuar brenda një ish kishe katolike të vjetër amerikane, duke ruajtur origjinalitetin dhe vjetërsinë e objektit kishtar të stilit gotik.

Për më tepër, aty në restorantin-kishë kishte edhe muzikë klasike të qetë, e cila dukej sikur vinte nga thellësia e shekujve…, ku më së shumti vazhdimisht kishte në sfond muzikë Enigma (Gregorian Moment of Peace, full album, gregorian best songs).

Universitetet liberale neo-marksiste si qëndra radikale të lëvizjeve anarkiste antiamerikane

Duhet thënë qysh në fillim, se këto universitete kanë qenë gjithnjë baza të lëvizjeve dhe mbështetjeve direkte anarkiste neo-marksiste dhe organizatave të pastra komuniste leniniste dhe të lëvizjeve absurd homoseksuale, sikurse janë sot fatkeqsisht Antifa dhe BLM, të cilat janë përcaktuar apo klasifikuar me të drejtë nga vetë qeveria amerikane si organizata të dhunshme anarkiste dhe terroriste, që veprojnë fatkeqsisht brenda territorit amerikan.

Duhet thënë e vërteta sot, se pjesës më të madhe të komunitetit ebrej këtu u ka dalë gjumi vonë, sepse qysh nga viti 1948-2024, ata vazhdimisht kanë votuar në të gjithë zgjedhjet presidenciale dhe për vendet në Kongres e Senat dhe kanë mbeshtet me biliona dollarë universitet dhe kolegjet ultra liberale komuniste dhe neo-marksiste në të gjithë terrotorin e SHBA-së, sikurse edhe në zgjedhjet e rregullta të pushtetit lokal dhe qendror në të gjitha nivelet.

Tani që janë zënë ngushtë me të papritura e vazhdueshme suprizë që po vijnë nga terreni, tashmë vetë aktivistët ebrej (dikur naïve dhe pasiv), kanë filluar të tregohen më të matur dhe po kërkojnë shkarkimin e bordit drejtues dhe të vetë drejtuese të këtyre univeristeteve, që ata me paratë e tyre (donacione financiare) i mbanin në detyrë prej disa dekadash.

Kështu si shembull po citoj, se ish Presidentja e Harvard University disa muaj më parë ato e hoqen, duke shfrytëzuar pushtetin që gëzojnë në media, në Senat, Kongres dhe në shtetet ku drejtojnë njerëzit e tyre, ku sa hap e mbyll sytë e hoqën nga drejtimi edhe pse ajo i përkiste komunitetit me ngjyrë, ndonëse ajo si kundërpergjigje reagoi kudo e mbështetur edhe nga media e majtë, senatorë dhe kongresmenë demokratë, se gjoja ajo po “diskriminohet” pse ishte e tillë…

Unë mendoj, se edhe kjo drejtuese apo Presidentja e Columbia University do të marrë shumë shpejt këtë shpërblim të merituar të pezullimit nga detyra aty ku ajo nuk duhet të ishte qysh në fillim…

Një bisedë miqësore me tematikë historike me mikun tim ebrej në New York

Duke bashkëbiseduar këto ditë, me një mik timin amerikano-ebrej për situatën e rëndë politike këtu, në të cilën sot gjendet komuniteti i tij, i thashë hapur, se kjo që po ndodh fatkeqsisht në SHBA është për fajin tuaj, sepse ju vazhdimisht keni votuar në historinë e zgjedhjeve presidenciale të SHBA-së pikërisht presidentet e majtë dhe komunistë deri në ditët tona…, si: Jim Carter, Bill Clinton djalin e komunistit Hysen B.H.Obama, kandidaturën Hilary Clinton dhe të fundit idhullin tuaj, që nuk ka memorie, e zë gjumi në këmbë apo harron të ecë dhe rrëzohet pa shkak… të cilit nuk ia di emnin unë dhe as 75.000,000 amerikanë patriotë, që nuk kanë votuar për te në vitin 2020, kur u vodhën dhe manipuluan hapur zgjedhjet e turpshme, ku duhet se fituesi real ishte Presidenti Donald J. Trump…

Gjatë bisedës shtova, se unë e kuptoj se kjo situatë, ka ardhur se mbas Luftës së Dytë Botërore (WWII), komuniteti ebrej (Ju) ishit të përsekutuar nga nazistët gjermanë, por nga ana e tjetër dihet historikisht se asokohe vetë nazi-gjermanët politikisht ishin të rreshtuar si forcë apo parti e majtë socialdemokrate dhe për të marrë dhe ruajtur pushtetin ato (së bashku me drejtuesin e tyre Hitlerin) përdoren si propagandë 24/7/365 një mantel politik finok gjoja nacionalist, si pjesë e taktikës së madhe dhe masive propagandistike, për të zgjeruar elektoratin dhe rizgjuar maksimalisht ndjenjat e tyne atdhetare, për vendin dhe racën “superior” gjermane…

Pra, asokohe ju ishit kundër të majtës politike dhe ushtarake dhe u bashkuat si rrugë dalje dhe shpëtim apo mbijetesë të natyrshme me partizanët e majtë ekstremiste komunistë gjermanë, marksistët dhe bolshevikët-rusë, komunitët dhe partizanët e revolucionit bolsheviko-komunist antinazistë të Europës Lindore etj.

Edhe më pas kur (ju) fomuat shtetin tuaj të pavarur të Israel-it, në vitin 1948, me ndihmë të Britanisë së Madhe (dhe jo Amerikës asokohe), ju vazhduat të ndiqnit me fanatizëm idetë e majta marksiste (mbasi filozofi utopist Karl Marx ishte ebrej), socialdemokrate, komuniste, socialiste etj., dhe në këtë mënyrë lideret tuaj israel-itë ishin në pjesën më të madhe gjithnjë të majtë, të cilët drejtuan gjithnjë atdheun tuaj Israel-in nga viti 1948 dhe sot…

Hebrejtë në SHBA nuk duhet të votojmë më për të majtën globaliste anarkiste neo-marksiste

Mikut tim ebrej i thashë, se këtu në shtetin e Neë York-ut mbi 80% e ektoratit tuaj (komunitetit ebrej) në rresht për një vazhdojnë si naiv të votojnë edhe sot të majtën liberale dhe komuniste dhe se kjo administratë e paligjshme dhe e pa-aftë 70% e personelit në Shtëpinë e Bardhë (White House), sikurse e dijnë shumë mirë edhe amerikanët dominohet ose i ka qeveritarët zyrtarë nga komuniteti juaj, me detyra të larta, si:

Anthony Blinken Sekretar i Shtetit (Secretary of the State),
Janet Yellen Sekretaria e Thesarit (Sevretary of the Treasury),
Merrick Garland Prokurori i Përgjithshëm i SHBA-së (Attorney General)
Alejandro Mayorkas Sekretari i Sigurisë Kombëtare (Secretary of Homeland Security),

Avril Hajnes Drejtori i Inteligjencës Kombëtare (Director of National Intelligence),
Ron Klain Shefi i Shtabit të Shtëpisë së Bardhë (White House Chief of Staff),
Admiral Rachel Levine me katër yje, Ndihmës Sekretarja e Shëndetësisë, Transgjinore, në SHBA (Four-star Admiral US Assistant Secretary of Helth, Transgender)

Wendy Sherman Zëvendës Sekretari i Shtetit (Deputy Secretary of State)
Victoria Muland Sekretar për Çështjet Politike (Secretary for Polical Affairs)
Eric Lander Zyra e Politikave të Shkencës dhe Teknologjisë (Office of Science and Technology Policy)
David S. Cohen Drejtor i CIA (Director of CIA)

… dhe në rangje të tjera, duke kontrolluar kështu SHBA.

Duke më dëgjuar me shumë kujdes faktet që i parashtrova, ai pohoi, se Po, të gjitha sa the janë mëse të verteta.

Në shumë universitete dhe akademi të tjera shmecore dhe kulturore këtu profesorët në pjesën më të madhe ato janë nga komunitetit juaj dhe përbëjnë 60-70%, të cilët në shumicën e rasteve ato janë me bindje politike të majtë apo jo. Po, me tha sërisht.

Pra, i thashë atij, se kjo situatë e re politike këtu është me dijeninë tuaj akademike, të administratës “amerikane” të majtë globaliste FBI dhe CIA. Ai vetëm tundte kryet e tij, në shenj miratimi absolut…

Unë shtova, se për më tepër mbi 95% e Hollywood (California), janë donatorë (producentë), aktorë dhe fitues vazhdimisht në pjesën më të madhe të cmimeve Topi i Artë dhe Oscar dhe ju kontrolloni gjithashtu mediat marramendëse me të ardhura vjetore prej biliona dollarë, megakompanitë si Big Tech, rrjetet sociale, gazetat, televizionet etj., Senatin dhe Kongresin Amerikan etj., keni governatorë dhe majorë në disa shtete këtu në SHBA.

Unë mendoj, se duke hequr një person nga një post formal (që realisht drejtohet nga dikush tjetër i padukshëm), sikurse ështe ky rast, ju nuk e zgjidhni problemin, por e përkeqsoni edhe më shumë, sepse ai (ajo) që vjen në atë karrige të re, ka me vazhdue rrugën e “vet” si i mëparshmi, sepse është i (e) majtë me zemër dhe bindje, që i mban të fshehura ose kamufluara para jush, studentëve dhe publikut.

Unë mendoj, se ju duhet që në universitetet apo akademitë e tjera që ju sponsorizoni të fillojnë reformimin e programeve mësimore, leksioneve të profesorëve majtist, librave dhe literaturës, duke bërë në fillim de-politizimin masiv të tyre, sikurse edhe de-komunistizimin dhe de-neo-marksizmin e tyre, për të larguar ideologjinë e shejtanit dhe propagandën socialiste utopike (si persona non grata).

Ajo duhet të filloj nga vetë antarët e komunitetit tuaj, që ndodhen në këto universitete apo në shkollat e mesme amerikane, sepse ato janë faktikisht dhe fatkeqsisht tërësisht politike dhe për më keq tepër të majta.

Mos lejoni “studentë”, që vijnë nga shtetet ish komuniste, që kanë qenë familje të privilegjuara të ish liderëve diktatorë komunistë, sepse ata sjellin me vete mentalitetin dhe nostalgjinë e prindërve të tyre komunistë, në çdo kohë dhe çast këtu sot, të veshur me rroba dhe falor moderne apo mbajnë kostume laramane, duke u bërë aktivist robot me kedo, vetëm për pushtet apo karrige. Shumë fëmijë të komunistëve shqiptarë sot janë qytetare amerikanë, të pranuar nga të marjtë në vitin 1992, kur president ishte Bill Clinton. Ata kanë gjetur streh këtu me ndihmën e komuinistëve amerikanë, duke zgjeruar kështu bazën e vet në rizgjedhjet e tyre elektorale.

Cili ishte dhe pse u vendos Akti i Kontrollit Komunist në SHBA në vitin 1954

Akti i Kontrollit Komunist (ACC) i vitit 1954, është një ligj amerikan i nënshkruar nga ish ushtaraku amerikan Presidenti 34 i SHBA-së (1953-1961) Dëight Eisenhoëer (1890-1969) më 24 gusht 1954, që nxjerr jashtë ligjit Partinë Komuniste të Shteteve të Bashkuara dhe kriminalizon anëtarësimin ose mbështetjen për partinë ose organizatat e “aksionit komunist” dhe përcakton provat që duhen marrë parasysh nga një juri në përcaktimin e pjesëmarrjes në aktivitetet, planifikimin, veprimet, objektivat ose qëllimet e këtyre organizatave.

I krijuar gjatë periudhës së Frikës së Dytë të Kuqe (1946-1954), akti ishte një nga shumë projektligjet e hartuara me qëllimin për të mbrojtur qeverinë amerikane nga kërcënimi i paraqitur nga komunistët ndërkombëtarë.

Kështu, shumë e kundërshtuan komunizmin, për shkak të qëllimit të tij të deklaruar në mënyrë eksplicite dhe të demonstrueshme historikisht, për të minuar demokracinë liberale.

Akti i Kontrollit Komunist, u propozua fillimisht si një ndryshim në Aktin e Sigurisë së Brendshme të vitit 1950, i cili kishte kërkuar të luftonte përhapjen e komunizmit në sindikatat. Përveç fokusit të tij dytësor, i cili përqendrohej në paligjshmërinë e “organizatave të frontit komunist” (d.m.th. sindikatat), projektligji u hartua me synimin për të trajtuar rrënjën e ndjenjës prokomuniste në Shtetet e Bashkuara: Partinë Komuniste.

Në seksionin e saj të dytë, CCA e vitit 1954 e portretizoi Partinë Komuniste Amerikane si një “agjenci të një fuqie të huaj armiqësore.” Në këtë mënyrë Partia Komuniste, u përshkrua si “një instrument i një komploti për të rrëzuar qeverinë” dhe si një “e qartë, i pranishëm dhe rrezik i vazhdueshëm për sigurinë e Shteteve të Bashkuara”.

Për më tepër, sipas seksionit të tretë, Partisë Komuniste do t’i hiqej “të drejtat, privilegjet dhe imunitetet e një organi ligjor”.

Akti i Sigurisë së Brendshme i vitit 1950, kishte përcaktuar dy lloje të organizatave komuniste. Senatori republican Butler më vonë propozoi një projekt-ligj, që synonte heqjen e komunistëve nga postet drejtuese në sindikatat, duke shtuar një klasë të tretë, atë të “organizatave të infiltruara nga komunistët”.

Nëpërmjet një amendamenti nga senatori Daniel, të dy projektligjet e Butler dhe Humphrey u bashkuan në një, duke fituar miratimin unanim në Senat si nga demokratët ashtu edhe nga republikanët.

Shumica e demokratëve liberalë nuk ofruan as një kundërshtim simbolik ndaj Aktit; përkundrazi, e mbështetën me passion dhe zjarr dhe jo një përpjekje për të vrarë komunizmin në rrënjë.

Akti ne fjalë (ACC) nuk ka histori të regjistruar të ligjësuar, sepse u shtyp me nxitim, në orët e para të mëngjesit. Në vitin 1955, një Union liberal amerikan i gjoja i lirive civile të indinjuar e karakterizoi atë si një tallje me garancitë kushtetuese më themelore të amerikanëve.

Në vitin 1961, Gjykata e Lartë e Shteteve të Bashkuara vendosi se akti nuk e ndalonte partinë të marrë pjesë në sistemin e sigurimit të papunësisë në Nju Jork (Partia Komuniste kundër Catherëood).

Në vitin 1973, një gjykatë federale e qarkut në Arizona, vendosi se akti ishte jokushtetues dhe Arizona nuk mund ta mbante partinë jashtë votimit në zgjedhjet e përgjithshme të vitit 1972.

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.