VRASTARË TË MJERË

0
382
Luftë në Ukrainë

Mehmetali Rexhepi (Motive atdhetarie të Ukrainës)

Meti Rexhepi

udha për te dita ishte zënë prej kuçedrës me tyta
andej e këtej ura aortë zemrash që e shqiptojnë amësinë
dy trupa urë mbi urë nuk i ngopte rrjedha
kjo urë e dy shpirtrave nuk shikohej si pamje as si arkitekturë
Vitaliy Skakun të dukshmen dhe të padukshmen urë
nën goditje tytash shtypej mbi dy dashuri
duhej t`ia rrënonte kalimin dhe për dashurinë e tretë
kuçedra e shëmtuar e shtanguar e kishte copëtuar
shpirtit i pati dëftuar për ardhjen e një pastërtie të amshuar
tri dashuri etërish i mbillte edhe në erë kufomash

*
dashuria e kokrrave të grurit i mbulohej me jorganin e bardhë
t`i rrëshqisnin përmbi shtrëngatat (ulë)ruse prej të egrit acar
mes arash kallinjsh lule-diejsh me simbol portokallie
galerë e vjetër në detin e nderë hambarë të zbrazur galdimesh
në trasta të zeza ecejakesh bartej e zeza për të verdhën
e bardha për lëbyrje pamjesh
e kaltra për fundosje ujërash
e kuqja për lumenj gjaku trupash
si do të çelë nesër në cilin sfond i bie Perëndimi i të zezës
djersë të tymosura gjak i ngjizur ose mugullim gjenesh
hullitë ishin hapur farë ishte hedh
në vorbull llahtarie kush do të vjelë

*
Vitaliy: ja si bëhet akti im shkëmb
edhe një kumt për lëvrim
për lëvrimin e thellë e më të thellë
mbjellje me farën e pastër të gjakut

*
e hodha urën në erë
për tri dashuritë përnjëherë
të bëhej kodër midis rrafshit
të behej mal tej malesh mbi barbarë

*
e hodha urën e jetës në erë
liria ime të shqiptonte shije
dhe Krishti të mos mbetej vetëm ikonë dhembshurie
ja: matanë le të më shikojnë vrastarët e mjerë

Gjilan, më 27 shkurt 2022

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.