NENSHKRIMI I ASOCIACIONIT – AKT TRADHËTIE

0
1797
Isa Mustafa - nënshkruan demarkacionin

Binak Maxharraj

Ky është momenti me tragjik i tradhëtisë kur Isa Mustafa se bashku me Aleksandër Vuçiqin e nenshkruan Asociacionin me kompetenca ekzekutive të cilin Vuçiq po insiston ne te gjitha instancat ndërkombëtare të realizohet.

Këta balozat tan Hashimi dhe Isa e dhanë nenshkrimet duke ia lanë Kosovës një barrë te madhe qe qeveria e Kurtit II nuk bënë ne as një menyrë ta formon ashtu siç e kanë nenshkruar Hashimi e Isa sepse Asociascioni nje etnik i nenshkruar ishte projekt dhe version serb, qe këta balozat tanë, e sidmos ky akademiku yn as qe kanë dijtë se çka po nenshkruajn, por dallaverte ua qiri për ledinë Gjykata Kushtetuese me 23 leshile antikushtetuese.

Por me e keqja është sjellja bizare e opozitës duke quar pluhur rreth kësaj çeshtje duke u munduar qe krejtë fajet te ia lenë qeverisë Kurti II.

Por Asociacioni një etnik i balozeve tanë Hashimit dhe Ises nuk bënë te nenshkruhet ne asnjë menyrë por ata duhet të jepin llogari para këtij populli se çka i detyroi të rreshtohën aq turperisht në anën e Serbisë duke ia futë thikën pas shpine Kosovës.

Por,megjithate ekzistojnë rrugë ligjore qe pa zhurmë midis pozitës dhe opozites ta zhbejnë këtë faqe te zezë, këtë kopil, qe qeveris Kurti ia lanë te dera.

Është shumë e çuditeshme se çfarë zori pati Parlementi i Kosovës qe ta votoj këtë Asociacion se bashku me ligjin për te, kur dihet se Kuvendi i Serbisë nuk e ka ratifikua çfarë nënkupton se Asociacioni nuk ka vlerë ndërkombëtar dhe si i till është nulë.

Është e domosdoshme qe ligji për Asociacionin një etnik serb të zhvehet në Parlamentin e Kosovës me mbi 82 deputet apo me 2/3 e deputetve. Në këtë menyrë pra Parlamenti siç e ka bërë edhe duhet ta zhbejë sepse këtë e lejon Kushtetuta.

Opozita ne vend se të bëjë zhurmë duhet i bashkojnë votat pozitë e opozitë qe ky Asociacion te zhbehet.

Kjo është rruga me e mirë e veprimit qe te mos kemi Asociacion të tipit serb te nënshkruar nga vazalet serb Hashimi dhe Isa.

Më zhberjën e Asociacionit në Parlamentin e Kosovës i mshelet goja çetnikve te Beogradit Vuçiqit e Daçiqit por edhe ndërkombëtarve proserb.

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.