Kur vdes një poet, bota humb një dritë

0
273
Shefqet Dibrani - Adem Gashi

Zymer Mehani

(Me rastin e ndarjes nga jeta të poetit Adem Gashi)

Adem Gashi, një poet i madh, ka lënë pas një trashëgimi të pasur letrare. Ai ishte një ndriçues i mendimit dhe i shpirtit njerëzor, dhe vdekja e tij la një boshllëk të madh në botën e letërsisë.

Kur vdes një poet si Adem Gashi, nuk është vetëm humbja e një individi, por humbja e një zëri që ka ndriçuar botën me fjalët e tij. Ai ishte një krijues i ideve, i cili përmes poezisë së tij na tregoi për bukurinë, dhimbjen, dashurinë dhe njerëzimin.

Poezia e tij ishte një pasqyrë e shpirtit të tij, e cila tregonte për ndjenjat e tij më të thella dhe për përjetimet e tij në jetë. Ai shkroi me një ndjeshmëri të veçantë dhe me një thellësi që e bëri atë të dallueshëm në mesin e poetëve të tjerë.

Vdekja e tij është një humbje e madhe për botën e letërsisë, por vepra e tij do të jetojë përgjithmonë përmes fjalëve të tij. Ai do të mbetet gjithmonë në zemrat tona si një poet i madh dhe si një njeri i madh.

Në përkujtim të Adem Gashit, ne duhet të nderojmë trashëgiminë e tij duke lexuar dhe duke vlerësuar poezinë e tij. Ai na ka lënë një dhuratë të çmuar përmes veprës së tij, dhe ne duhet të ruajmë këtë dhuratë me nderim dhe respekt.

Kur vdes një poet, bota humb një dritë, por fjalët e tij vazhdojnë të ndriçojnë. Le të kujtojmë Adem Gashin përmes fjalëve të tij dhe le të mësojmë nga urtësia dhe ndjeshmëria që ai shprehu përmes poezisë së tij.


Shefqet Dibrani

HERËT TEPËR HERËT PASKA SHKUAR

(Poetit Adem Gashi)

Kjo dhembje që trokiti
Mëngjesin e sotëm
Sapo zbardhi dita
s’kemi forcë për ta përballuar
Po në fakt
Adem Gashi te Zotat paska shkuar
kurse Dardania nga sot ka një poet më pak

* Ndjesë për komunitetin artistik e letrar të Daranisë!
** Në foto: Adem Gashi, prof. Sadik Rrustemi dhe unë. Prishtinë, 14 nëntor 2023.

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.