DOREHIQET BUJA, NË RADHË ËSHTË ÇITAKU

0
255
Ramë Buja

Nga: Binak MAXHARRAJ

Bagllamet e PANIT kanë nisë të kërcasin, sepse janë aq te ndryshkura sa qe nuk po mnd te mbajnë më peshën e keqpëerdorimeve dhe rreshtimin e sajë e sidomos te PDK-së kah Serbia vrasetare. PDK është një parti e ngurtë pa dinjitet dhe pa plateformë se kah po shkon. Kështu kjo parti përmes përfaqesuesve te vetë, sidomosë gjatë dialogut shterpë qe zgjati gadi 12 vite me shumë ishin në sherbim te Serbis e te Vuçiqit se sa te vetë Kosovës. Kjo parti i hypi ylqymit n’vrapë duke iu bashkuar plateformave serbo-ruse për ndarjën e Kosovës.

Dhe kur çdo gjë ishte bërë gadi qe kjo te ndodhë deshti zoti kërciti reja ne qiell dhe një areplan me aktoret e ndarjës së Kosovës u detyrua të kënë thehet pas, në drejtim te Hagës. Por nenkujdesjën e kësaj partie dialogu i udhehequr nga PDK solli edhe fateëqesi tjera për Kosovën siç është Asociacioni në etnik serb më kompetenca egzekutive. PDK ishte edhe përfshier edhe në humbjën e Çakorrit, por ajo se çka është me kryesorja është fakti kur PDK e rrahu vehtën me shuplaka turive kur insistoi me çdo kushtë te formohet Gjykata Speciale në Hagë,qe do te thotë se ia beri varrin vehtës.

Edhe në kohet më te reja PDK u rreshtu gabimisht në mbrojtje te Serbis alias Vuçiqit kur haptas doli në përkrahje te mbajtjës së referendumit dhe zgjedhjeve te Serbisë në Kosovë por te cila i ndali kryeministri Albin Kurti ne mbrojt je te sovranitetit te Kosovës. Mu për këtë arsye dhe disa të tjerave sot kjo parti është rreshtuar në frontin anti qeveri Kurti II e cila me çdo kushtë po tentonë dhe mirë po ia delë te shtrijë sovranitetin edhe në veri, e cila i versuelet qeverisë së Kosovës më krejtë arësenalin e sajë ne bashkepunim me te gjitha partit tjera (LDK, AAK dhe Lista Srpska) për te ia nxi jetën kësaj qeverie, por qellimi është tjetër kund në dialogun qe Kurti nuk leshon pe siç bënë udheheqesit e PDK dhe LDK, por edhe ne vettingun qe po afrohet qe këto parti duhet të japin llogari për vjedhjet, hajnit dhe plaqkijën e shtetit me ç’rast u bënë milionera.

Pra,kah po shkonë kjo parti, për ku është nisë. Ka, mbete e gjorë e ngurtë e pa reformuar qe as vetë nuk dinë se kah po shkon, është një parti më shumë autoritare, s’ka përmbenda reforma dhe liri te shprehjës. Zgjedhjet e fundit të sajë ishin vetem një farcë. Në vend te zgjedhjes për kryetar të nje personi me autorit dhe dinjitet te pa cenueshëm u zgjodhë Memli Krsasniqi, i cili nuk është i aftë dhe nuk ka kaqik te udheheqë një parti siç është PDK.

Mu për këtë aesye dhe shumë te tjerave në PDK kanë filluar trubulencat e turbullëta, plasje dhe përplasjet brenda kësaj partie, shpirtërat brenda sajë kanë nisë te shqetesohën për veprimet e tyre. Kështu anetari i kryesisë se PDK Ramë Buja paska dhënë doreheqeje nga kjo kryesia e PDK. Shkaqet nuk i bëri publike vet Buja i cili tha se janë te shkruara në letreën e dorëheqjës dorëzuar te kryetari Memli Krasniqi.

Ne media po spekulohet se Buja u terëhoq për shkak të problemeve të theksuar në degën e kësaj partie në Ferzai. Por, unë nuk mendoi kështu. Arsyen e vertetë me siguri ndoshta ndonjëhërë do ta bëjë publike Kryesia e partisë dhe kryetari i sajë Memli Krasniqi. E respektoi Bujën si njeri me dinjitet, e çmojë për kontributin e tij në luftë si njeri nga komandantet e saj.

Por mendoj se Ramë Bujën e vretë ndërgjegjëja e tij kur kohë me parë hapas u deklaru se ende qendron pas ndarjës se Kosovës anipse një ide e tillë është rrexuar për tokë me insistimin e SHBA dhe Gjermanisë, por qe këtë nuk e ka përkrah as partneri i sajë AAK.Më siguri po pargjykoj se kjo është aresyeja pse Ramë Buja u dorehoqë nga kryesia e PDK.

Por nuk është i vetem Ramë Buja qe kohë me parë u deklarue për mundesinë e ndarjës së Kosovës,këtë me parë e kishte bërë edhe Vjollaca Çitaku sa ishte ambasadore në SHBA duke i ndejtë afër Hashim Thaçit rreth kësaj ideja, këtë e qiti në pah edhe një diplomate e Bosnjes kue u cikrrue për këtë çështje më Vjlollca Çitakun.

Por,unë nuk e di se a do te vretë ndërgjegjeja edhe Vjollca Çitakun për këtë rreshtim te gabur krah shefit te tij Hashim Thaçit i cili veç i bente kornizat e fundit lidhur më ndarjën e Kosovës. Do të ishte e sinqertë qe edhe Çitaku te shkojë hapave te Ramë Bujës, sepse Partia pra PDK duhet të lirohet nga klishet e tilla, sespe askush, kush do qoftë ai nuk ka te drejtë te prekë, te cenoj sovranitetin dhe integritetin e Kosovës nderkombëtarisht të pranuar e te vertetuar edhe nga GJykata ndekombëtare.

Ramë Buja, pra, e ka ngre kembën zhag… siç thuhet në popull, kush do t’i shkojë pas nuk dihe por do te shihet.

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.