SI DUHET TË ZGJIDHET KONFLIKTI RUSI-UKRAINË?

0
897
Kiev City View

Arben Çokaj

Ukraina është në të drejtën e saj, por Rusia si vend i fuqishëm e me rrezik botëror, vë kushte për sigurinë e saj. Si psh. SHBA, nëse Rusia do synonte baza ushtarake në Meksikë, nuk do e lejonte, ashtu edhe Rusia po synon të tregojë, se nuk e lejon imponimin ushtarak nga aleanca dhe vë kushtet e saj. Tani a duhet të bëhet theror Ukraina për hir të këtyre interesave globale? Kujt duhet t’i shërbejë Zalevsky? SHBA-ve apo Ukrainës?

Unë mendoj si për vete, e them: Ukrainës. E nëse ajo shkatërrohet nga këto konflikte, fajin e ka heroizmi i tij. Me këtë dua të them, se edhe liderët shqiptarë bythë-shitur duhet t’i shërbejnë së pari vendit të tyre – pastaj aleatëve.

Në Koplik kishte një spital. U vranë me njëri-tjetrin pronarët e mundshëm e spitali mbeti gërmallë pas 1990-s. Sa raste të tilla ka në botë si ky?! Nuk duhet lënë Uktraina të përfundojë kështu. No man’s land! (vendi i askujt!)

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.