SHQIPTARËT JEMI PELLAZGËT

0
949
Atdhe Geci

SHQIPTARËT JEMI PELLAZGËT

Shkencëtari e dinte të vërtetën, por kishte
frikë dhe e pyeti shtetin. Shteti i tha; ti i di
rregullat! “Ne s’kemi nevojë të shpikim
stërgjyshër, pasi stërgjysh né nuk kemi“!
Shkecëtari u shtang gjatë, ..por e firmosi!
Ajo fjali famëkeqe e studiuesit të nderuar,
qe e mohoi prejardhjen e gjuhës shqipe
nga pellazgjishtja, e cila ka mbërthyer si
gjarpër të vërtetën për origjinën e gjuhës.
Studiues të albanalogjisë sot hezitojnë ta
pranojnë prejardhjen e gjuhës sonë nga
pellazgjishtja dhe nga 54 shkronjat e tyre.
Alfabeti pellazg s´është vetëm shkronja,
por është kulturë, krijimtari, art e histori.
Konstatin Kristoforidhi këtë afabet kishte
por, mohues të prejardhjes e të origjinës
përpiqen ta fshehin emrin e tyre në libra
në revista dhe, në „konferenca shkencore“.
Erinitë e pellazgëve çdo ditë pyesin? Pse
stërnipërit tanë shqiptarë se njohin gjuhën
e etërve të tyre, e mohohojnë prejardhjen
e vetë, mohojnë identitein e vetvetes së
tyre, e mohojnë pasurinë e stërgjyshërve
Mohimi i gjuhës sonë nga pseudoautorët
dhe i qytetërimit paleolit shqiptar, shkon
përtej çdo ligësie; dhe tradhëti kombëtare.
Kohët e perëndisë janë të pafund. Autorët
tanë duhet të pranonin origjinën pellazge
ndryshe, mohimi i origjinës sonë ndaj vet
prejardhjes, gjërat nuk do të vejnë mbarë.
Shkencëtari nuk i mori parasysh faktet,
faktet që e çlirojnë shqipen nga misteri
Me pranimin e prejardhjes sonë pellazge
shqiptarët do e kishim tërësinë teritoriale
gjuhësore, kolturore e gjithëkombëtare.
Jetojmë gjerësis së mohuar të atdheut;
gjerësisë së zvogëluar të tokës e të detit,
jetojmë me disa pjesë të diellit të zënë.
Koha s’resht që ata t’i lëmë të vetmuar
por, mohimi i prejardhje ende gërryen!…
Intelegjencë e gjeografisë së atdheut fol,
pse hesht, pse se ngritë zërin e arsyes,
ku e ke fshehur fuqinë e mendjes sate
s’ka vetëdije më të fuqishme s’e faktet,
se të menduarit tuaj artistik e shkencor,
pranimi i origjinës pellazgo ilire, heshtet
e mohohet. Librat mashtrues të origjinës
rrezikojnë turpshëm origjinën shqiptare.
Kombi ynë sot po rrezikohet nga tanët
nga faktorë të ndryshëm e korruptiv, nga
ndërhyrja e fqinjëve grekë, serbë e tjerë!

Atdhe GeciDortmund, 2022

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.