Pakica bullgare në RMV-së hyri në Kushtetutë me kodin shtetformues…!

0
707
Shkupi, Maqedoni

Në vend të lajmit

Loja politike Shkup-Sofje, sot mori fund me rastin e marrëveshjes në mes të dy kryeministrave (Sofje), që, në përmasën e shtetit multietnik të RMV-së pakica bullgare u avancua me aktin më të lartë juridik të Kushtetutës në kodin shtetformues!

Ndërkaq, populli i dytë shumicë shqiptarët në hapësirën etnike mbetën në shkallën e ligjeve kushtetuese si pakicë kombëtare qysh nga vitet e pas Luftë së Dytë Botërore (1945) e deri më sot, kur më bekimin e Jugosllavisë u bë konstituimi i Republikës së Maqedonisë, njëra nga njësitë e saj të Kushtetutës e barabartë më popujt dhe republikat tjera dhe, si peshojë e ballancimit të çështjes shqiptare në Ballkan.

Pakica bullgare hyri në Kushtetutën e RMV-së më shenjën e ligjeve si popull shtetformues, ndërsa populli shqiptar në hapësirën etnike mbeti po në statusin e pakicës kombëtare më një të ardhme të brishtë dhe pa përspektivë, ndonëse përditë po zbrazën fshatrat shqiptare nga të rinjët për të kërkuar një jetë më të mirë në vendet e Evropës dhe në botë.

Pse po heshtë klasa politike shqiptare në RVM-së…?!

Çikago, 25 janar 2022


Skënder Karaçica
Executive Director

Albanian-American Association
of Intellectuals Businessmen and Activists

Phone: +1 (708) 983-5394 | Email: S_Karaqica99@Hotmail.Com

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.