Shaban Jashari në Drenicë, hambarët i kishte plot me drithë…

0
722
Shaban Jashari

Kohë dhe njerëz

Kur e ke bukën, je më i fortë para hasmit, – kështu thonë në Drenicë.

Shaban M.Jashari, kryefamiljar i familjes në Prekazin historik, ishte punëtor i madh dhe tokën e tij e punonte pëllëmbë për pëllëmbë.

Hambarët e tij ishin plotë me drithë, më bukën e motmotit dhe, siç thuhet në Drenicë, hambarët e tij kanë dhënë bukë për të tjerët në nevojë…!

Në kujtim dhe në lavdinë e familjes Jashari në Drenicë, që e ndryshoi dhe i dha kahje të re kombëtare historisë së Kosovës, ne të gjallët duhet të marim shëmbull dhe amaneti i tij, Tokën e bukës të punojmë pëllëmbë për pëllëmbë dhe hambarët të mbushën më bereqetin e Tokës bukanike të Kosovës…!

Kur e ke bukën, je më i fortë para hasmit…!

Çikago, 28 janar 2022


Skënder Karaçica
Executive Director

Albanian-American Association
of Intellectuals Businessmen and Activists

Phone: +1 (708) 983-5394 | Email: S_Karaqica99@Hotmail.Com

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.