34.5 C
Tirana
E mërkurë, 17 Korrik 2024
[ Arkivi ] përmban shkrime nga vitet [ 2009-2015 ] dhe [ 2016-2021 ], ndërsa [ 2003 – 2009 ] (në html)

RRUGËTIMI I GABUAR NE PRISHTINË I PESËSHËS EVROPIANE

Shkrime të ndryshme

admin
adminhttps://fjala.info
Publikuar nga: Arben Çokaj - Mësues Fizike & Informatike :: Gazetar & Analist i pavarur :: Autor librash :: Uebdizajner & Grafikdizajner

Nga: Binak MAXHARRAJ

/Vizita e pesëshes në Prishtinë është e gabuar, e hershme dhe nënçmuese, që nuk duhesh te ndodhë në këtë moment. Nuk vihet në Prishtinë me duar n’xhepa ne stilin “shko e eja se Adem Peja”.
/Kosova nuk duhet te pranojë ne çfarëdo bisede këtë pesëshe hileqare, pa u reformuar ekipi diagolzes, pa heqjën e sanksioneve te padrejta ndaj Kosovës, pa e marrë Serbia dënimin e merituar përmes sanksioneve pas sulmit terrorist të datës 24 shtator /
/Vuçiq e ka zgjedhur tanimë rrugën e Lindjës, e jo të perëndimit/

Takimi i shumë përfolur i liderve te Ballkanit Përendimor u mbajtë te hënën në Tiranë i njohur si Procesi i Berlinit për te diskutuar për proceset e integrimeve te Ballkanit Përendimor, ku ne te cilin edhe u vorros për se gjalli krijesa amorfe “Ballkani i Hapur”.

Por në këtë takim nuk u duk, nuk u vrejtë edhe “figura me destruktive, mashtruese” Aleksander Vuçqi, i cili papritmas u zhduk dikund ne xhunglat e botes lindore, kurse ne vend te tij e kishte derguar kryeministën Barnabiq e pa aftë dhe shumë destructive.

Por,pse vjenë me 21 tetor ne Prishtinë kjo peseshe mashtruese ne përbërje Miroslav Lajçak, Gabriel Escobar dhe keshilltarët e Presidentit te Francës, Kancelarit Gjerman, Kryeministre se Italisë Emmanuel Bonn, Jens Plotner dhe Francesko Talo, me te vtemin qellim për te vazhduar dialogun midis Kosoves dhe Serbisë thua se nuk ka ndodhë asgjë me 24 shtator, kur dihet fare se çdo gje ka ndyshuar dhe është gjithçka ndryshe dhe se do te vazhdojnë procesin për normalizimin e matedhënjeve pa vonesë dhe pa kushte.

Kjo peseshe as duhet te vijë pas asaj qe çka ka ndodhe me 24 shtator kur Serbia perms krimineleve dhe grupeve kriminele e sulmoj Kosovën pavaresin dhe integritetin e saj territorial duke tentuar ndarjën e veriut me luftë anipse aty ishin forcat e KFOR-it.

Kjo pesshe po ishte e sinqertë dhe e drejtë ne dialog pas ngjerjev te 24 shtatorit nuk do te duhej te vijë me “duar n’xhepa bosh” veç sa për te kërkuar lemosh për te vazhduar edhe me tutje degradimin e dialogut siç vepruan për këto 12 vite.

Kjo pesshe evropiane pot e ishte e sinqertë se pari ne takimin e dates 21 shtator do te sillte vendimin e BE për heqjëln e sanksioneve te padrejta te vena Kosovës kohë me par, kjo peseshhe do vinte ne me vendimin e BE-së për venjen e sanksioneve ndaj Serbisë për aktin sulmin terrorist qe I beri Kosovës, e jo vetem ky sulm te gjykohet vetem me fjalë.

Por ka një orvatje te theksuar ndër nderkombetaret se ky sulmë terrorist, i cili po gjykohet vetem më fjalë e jo me vepra, jo me denim me sanksione ndaj kriminelve fashist te Serbisë ne kry e më kriminelin Vuçiq. Ka tendenca edhe nga vet nderkombetaret qe Serbia te shfajesohet nga ky suëm i turpshem terrorist ndaj Kosovës duke e hedhur te terël fajin një individi isç është kryekrimineli dhe krabanditi Milan Radojqir, duke e çfajsuar përzorjën në këtë sulm terrorist çafrë është e pamundur qe Serbia te çfajoshet nga përzierja ne kët akt terrorist, Po si është e munshme ateherë te krahet një akt aq i tmershme terrorist me at arsenal armesh me sigma te shtetit te Serbisë i shperndar nepër Manasuitin e Banskes dhe nepër lokalitetit tjera ne veri çfar shihet çaerë se ka qenë ne veprim sulmi ndaj Kosovës për taë marre veriun.

Pse,nderkombetaret paraqiten aq naiv sa qe nuk e dijnë këtë gje, por e dijnë shumë mire por krejtë këte po e bejnë për ta joshë Serbin qe te orijentohet kah përendimi dhe vlerat e saj. Por, jo o te gjotë përendimor me kot e keni Serbia e ka marr rrgëne e vetë te lindjes, rrugën e sllavizmit nga i ka edhe rrenjet dhe as se si nuk mund ta ketheni. Këtë me se miri po e tregon fakti se deri sa jut e ”famshmit përendimor” po shihni andrra me sy haptas derisa ju po mbani Samitin Procesi i Brelinit ne Tiranë presidenti i juaj mashtruae ua futi gishtin e mesem dhe iku bash ne ate ditë ne Pekin për tu takuar me Putinin dhe lideret kinez.

Si është e mundeshme dhe si ka fytyrë kjo pesëshe pro serbe të vjenë ne Prishtinë për te këerkuar rinisjen e dialogut qe veteë keta e degraduan deri ne këtë gjensje, po sim ka fytyrë qe kjo peseshe e pafytyre te vije në Priashtinë për te vazhduar implementimin e marevshjes e Brukselit dhe të Ohritë, marëvshje kjo inegzistente, qe nuk egiston sespe këta qafir ndermetesues te kesaj marevshje as qe insistuan qe kjo marrëveshje te nenshkruhet, anipse Albin Kuri pranoi te bente këtë por Vuçiq kategorikisht kundershtonte nenshkrimin, kurse këta fakirat e kësaj peseshme aq qe insistuan qe marevshja te neshkruhet, por vtem ajo deklarative, gojore qe nuk ka asnjë vlerë ndrkombetare dhe është foduke ndrkombetarisht e pa pranueshme, çfarë e theksoi edhe vetë Vuçiqi se kjo marevsshje ësht e pa pranieshme për Serbin dhe se nuk do ta implementoi, pra po tallet më këta ndrmjetesues ta pa skrubullt, te pa fytyrë.

Por, pse vjernë ne Prishtinë kjo peseshe mashtruese, kur nuk duhej te vijë fare ashtu me “duar n’xhepa” dhe e cila e solli dialogunë ne këtë gjendje degraduese. Kjo peseshe as duhet te vijë pas asaj qe çka ka ndodhe me 24 shtator kur Serbia perms krimineleve dhe grupeve kriminele e sulmoj Kosovën pavaresin dhe integritetin e saj territorial.

Po si është e munduat qe këta fukaralluklleg me kokë bosh te ia mesane Pishtinës për lemosh për vazhdimin e dialogut kur Presidentja Osmani dhe kryeministri Kurti shumë here kanë përseritur në deklaratat e tyre se se duhet të rimendohet te riformohet, por edhe te largeohen ndermetesuesit siç Janë Borell. Lajçak dhe Escobar te cilet ia zunë frymën dialogut, duke e degratuar, duke i berë leshime Serbisë e cila e slolli Kosovën ne ët gjendje. Duke e pasur parash ate se çfarë ndoshi me 24 shtator kmi një situate te re .duhet te kët një ridemensionim te dialogut me njerez te rij ne dialog, përndryshe nuk duhet dhe nuk mund te ktë vazhdim te dialogut.

Pra, shkurtë e theshtë le te vije kjo pesshe bastarde në Prishtinë, presidentja dhe kryeministri e ushtrojnëm mikpritjen shqiptare, le tua qesin nga një kafe siç është adeti me një porosi te thejsht dhe te qartë se nuk mund te kët dialog me kriminelin dhe profashistin Vuçiq. Nuk ka takim me Vuçiqin, derisa bashkësia ndërkombëtare BE dhe SHBA të sanksionoj Serbinë për krimin, për terrorin që e bëri në veri duke e thyer kufirin që është shkelje flagrante e sovranitetit të Kosovës. Pra, derisa BE/SHBA nuk e sanksionon Serbinë për sulmin e sajë terrorist ndaj Kosovës, duke ia lenë fajin vetem nje jetimi Milan Radojçiq te cilin as qe e denoi por e la të lire, sigursiht për ndonjë beje te ardhshme për veriun e Kosovës.

Pra, shkurtë e thjeshtë me këtë pesëshe te BE/SHBA nuk mund te bisedohet për vazhdimin e dialogut, në veçanti as për implementimin e mareveshjes se Bukselit dhe Ohrit që de facto nuk egzistojnë, janë inegzistente, të pavlereshme dhe te papranueshme nderkombetarisht, se dialogu mund te vazhdoi vetem ne bazë te krimit te situates se re te pas 24 shtatorit ku çdo gje është ndryshme, ku dialogu duhet te reformatohet me akor tjerë me çasje tjera ndaj dialogut, o me me tendenca për te degraduar dialogun siç ka ndodhë këti 12 vite ku u përgedhel Serbia dhe u poshtersua Kosova, sespe tek e fundit dialogu me se paku i konvenon Serbisë e cila interesë nacional e ka pushtimin e veriut te Kosovës te praruar ne ar e minerale qe si ka kush ne botë qe Kosovës ia zgjasin jeten edhe për 6 shekujsh. Por, te ia heqish veriun Kosovës është një sojë sikur Kosova te mbetet pa kokë, prandaj për këtë kokë duhet te luftoi i madh e vogel, pozite e opozitë e opozitë e përbyashkuat, sepse kështu jemi te pathyeshëm.

Pra, mbajeni ne mend lufta për pushtimin e veriut nga Serbia nuk ka pushuar.

Më shumë shkrime

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.

Shkrimet e fundit