Ajo që Fauci sheh që vjen me nënvariantin e koronavirusit BA.2 në SHBA

0
416
Anthony Fauci

Anthony Fauci parashikon që SHBA-ja përfundimisht do të arrijë në pikën, ku vaksinat e COVID-19 të administrohen çdo vit, siç është vaksina e gripit.
Kevin Dietsch/Pool/AFP nëpërmjet Getty Images

SHËNDETI

AILSA CHANG, 8 prill 2022NPR.orgPërktheu Arben Çokaj

SHBA mund të ndjekë trendin e Mbretërisë së Bashkuar dhe të shohë një rritje të rasteve të COVID-19, të nxitura nga nënvarianti BA.2 i koronavirusit, sipas Dr. Anthony Fauci.

Këshilltari kryesor mjekësor i Presidentit Biden tha se megjithëse rastet janë ende në rënie në të gjithë SHBA-në, disa shtete po shohin një rritje.

Unë mendoj pa dyshim se ne do të shohim një kthesë, pasi njerëzit dalin më shumë dhe hyjnë në ambientet e brendshme pa maska,” tha ai. “Kjo sigurisht që do të rezultojë në infeksione, madje edhe te njerëzit që janë të vaksinuar.”

Modelimi i ri nga Fondi i Komonuelthit tregon se fushata e vaksinimit në SHBA ka shpëtuar më shumë se 2 milionë jetë dhe ka parandaluar 17 milionë shtrime në spital.

Fauci tha se një vaksinë e dytë përforcuese mund të jetë e nevojshme për amerikanët deri në vjeshtë dhe se përfundimisht vaksinimi mund të kalojë në një injeksion vjetor, si me vaksinën e gripit.

Duke folur për All Things Considered, Fauci ecën me atë që sheh që vjen për SHBA-në, të menduarit pas përforcuesve dhe këshillat për maskimin brenda.

Kjo intervistë është redaktuar për gjatësi dhe qartësi.

Për atë që do të bëjë nënvarianti BA.2 në SHBA.

Unë mendoj se do të shohim një rritje të rasteve, që po i shohim tashmë në shtete të caktuara. Kemi pasur një rënie shumë të mprehtë dhe të qëndrueshme në çdo gjë, nga rastet tek shtrimet në spital dhe vdekjet, dhe në përgjithësi, në shkallë vendi, ne ende po e shohim këtë. Por ka disa zona, veçanërisht në verilindje, ku po shohim një kthesë dhe rritje të rasteve.

SHËNDETI
Çfarë duhet të bëni, nëse rezultoni pozitiv për COVID në këtë pikë të pandemisë

Nëse modeli ynë ndjek atë të Mbretërisë së Bashkuar, të cilën ne zakonisht e bëjmë dhe zakonisht jemi rreth tre deri në katër javë pas tyre, ata kanë një rritje të konsiderueshme të numrit të rasteve. Ne shpresojmë që nëse kjo ndodh, shkalla e imunitetit të sfondit që kemi në vend … [do të thotë] nuk do të shohim një rritje të ashpërsisë në kuptimin e një rritje të njëkohshme të ndjeshme të numrit të shtrimeve në spital.

Mbi nevojën për një përforcues të dytë deri në vjeshtë

Është e vështirë të parashikohet. Por unë do të mendoja, duke pasur parasysh faktin se imuniteti zbehet me një periudhë kohore … se do të kemi nevojë për një nxitje deri në kohën që të arrijmë në vjeshtë.

DHITË DHE SODA
Pse vajza ime nuk është infektuar me COVID? 2 faktorët mund ta mbrojnë atë – dhe ndoshta edhe ju

Unë nuk parashikoj nevojën për të rritur çdo katër muaj. Por ajo që unë do të imagjinoja se mund të ndodhte, ndërsa e gjithë kjo kthehet, ne do të futemi në atë, që mund të jetë një lloj qasjeje vjetore, sezonale. Ndoshta kemi diçka të ngjashme me gripin.

Këtë po e them thjesht si ekstrapolime1. Askush nuk e di me siguri se çfarë do të kërkohet. Do të na duhet vetëm të shikojmë të dhënat dhe të marrim vendime.

Për të mos u maskuar në ngjarjet e brendshme

CDC ishte shumë e qartë kur ata modifikuan metrikat e tyre për të bërë rekomandime për maskimin në ambientet e brendshme dhe tha se kur niveli i infeksionit në komunitet ulet mjaftueshëm në mënyrë që të jetë në atë, që ne e quajmë zonën e gjelbër, ju mund ta bëni këtë me ngjarjet e brendshme.

KONSIDEROJE KËTË NGA NPR
Një tjetër përforcues? Omicron vaksinë? Çfarë do të ndodhë më pas për vaksinat kundër COVID

Por nëse ndryshon dhe rastet rriten, unë për vete do t’i rikthehem maskimit në ambiente të mbyllura, nëse shkojmë me një rritje të lartë të rasteve.

Kjo intervistë është prodhuar nga Linah Mohammad dhe redaktuar nga Amy Isackson.

1. veprimi i vlerësimit ose përfundimit të diçkaje, duke supozuar se tendencat ekzistuese do të vazhdojnë ose një metodë aktuale do të mbetet e zbatueshme.

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.