Hyrje Kërko

Dionis Xhafa - rezultatet e kërkimit

Nëse nuk jeni i kënaqur me rezultatin, ju lutem, bëni një kërkim tjetër

Dionisi tragjik

Dionis Xhafa Një ese nga vëllimi me të njëjtin titull Kur jemi në moshë të re, të njomë në trup e në zemër, kur pak ose...

Migjeni dhe fantazma

Dionis Xhafa Migjeni, shkrimtari gjenial që pak njihej në atë kohë dhe se jepte shpirtin dhe zemrën për njerëzinë, sapo kishte filluar që të ndjejë...

Bulqiza është drama e përbashkët

Dionis Xhafa Nëse njeriu sheh me ngjyra, ai bëhet qen në Bulqizë. Ndodh kështu, për shkak se vetëm qeni sheh bardhë e zi dhe se...

Zemër

Dionis Xhafa Nëse një njeri nuk ka plagë në zemër, plagë që ther deri në dhimbje drejt vdekjes, që nuk ka një plagë që regëtin...

Një terrorist i penduar

Dionis Xhafa Ku isha? Në Lindjen e Mesme, për të shpëtuar Sirinë nga një diktator që quhet Bashar Al Asad. Në fakt hyra me ISIS,...

Aris në varreza

Dionis Xhafa Ajo u bë keq atë ditë. Ishte e pikëlluar, e trishtuar nga realiteti. U zbeh pak e nga pak derisa gjak në fytyrë...

Kufijtë janë pronë e mortjes

Dionis Xhafa Mortja, ja kush i ka kufijvë, e shteteve, kombeve, rruzullit mbarë, Izolim, trishtim i madh, ditë e zezë, më e zezë se natë e...

Bisedë me një emigrant shqiptar

Dionis Xhafa Këto pushime vizitova Greqinë, atdheun e Homerit dhe se ajo gjë e cila konstatova ishte se shteti grek është i bukur si natyrë,...

Athina

Dionis Xhafa Athina është mbretëresha e botës, që paprekshmërinë e vet e njihte në kohë të luftës së shpatave, të heronjve me kalë teksa veshur me...

Lagjia e re

Dionis Xhafa Autoritetet nisën të ndërtojnë një lagje të re, me pallate, kafe, loto, që tani rrinë plot me njerëz që bisedojnë e fëmijë që luajnë. Po...

RRËSHQITËS I SHKRIMEVE

LAJME SHKURT