Kosova në festë

0
219
Kosova - 16 vjet shtet

Milazim Zeqiraj

Kosova në festë

Më 17. 02. 2024
Shteti i Kosovës Gjashtëmbëdhjet vjeçar.
Më 17.2.2008 në ora 15.39 minuta
në Parlamentin e Kosovës
Kosova shpallet shtetit më i ri në Botë.

Dikur mbertëri më emrin Dardani
më popull Dardano-Ilir.
Bëtoheshin në Zeus, Pellazgji dhe Iliri
Dardani në Iliri
Më kryeqytet Ulpianen.

Kosova sot më popull shqiptar.
që betohen në Shqiptari
kështu tha Pashko Vasa
kështu po themi edhe unë.
Kosova në Gadishulli Ballkanik
më Prishtinën kryqytet.

Perandoria Dardane,
jetoj në miqësi më fqinjet,
e në harmoni më popujt e saj.

Kosova po bën risi
jeton më popullin e vet dhe fqinjët
në Liri e Demokraci.

Dardanet lirshëm jetonin dhe vepronin
në Ulpianë e në qytetet tjara
bënin tregti dhe miqësi më qytete në Iliri.

Sot Kosova lirshem jeton dhe vepron,
më popullin e vet e hapur më fqinjet,
lirshëm më Botën bashkpunon.

Popujt e Ilirikut të fiseve ilire janë
Dardanet, Dalmatet, Malsoret,
Epirotët Jonet e Trojanet,
ishin stërgjyshet tanë.
Botës i dhan popuj dhe kulturë
Herodoti tha po thëm edhe unë.

Etrusket nga Toskeria në Toskanë
ishin mëndje e ndritur
kulturë dhan në Toskë e Toskanë.

Pëllazget stergjyshet tan ishin hyjnor
kështu tha Homeri
kështu po thëm edhe unë.

17.2.2024. Offenburg

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.