Gëzuar për 8 Marsin, Ditën Ndërkombëtare të Gruas!

0
175
Zymer Mehani - shkrimtar

Zymer Mehani

SHQIPTARE E VËRTETË

Në trojet e atdheut, shqiptare e vërtetë,
Femër e lavdishme, simbol i vetë jetës.
Nga Llapi në Sarandë, në valë të Adriatikut,
Ti je krenaria, zemra jonë dhe shpirti.

(Refreni)
O femër shqiptare, në tonin qiell je diell
Me forcën e shpirtit dhe bukurinë që zotëron,
Ti je kënga jonë, hymni ynë, shpresa e re,
Je shqiponja vetë n’flamur që valon.

Me gjak dhe me lot e shkrove historinë,
Gjaku yt e shkroi fjalën e lavdisë sonë.
Që nga Skënderbeu te atdhetarët e rinj,
Femër e fuqishme, meriton lavdinë.

(Refreni)
O femër shqiptare, në tonin qiell je diell
Me forcën e shpirtit dhe bukurinë që zotëron,
Ti je kënga jonë, hymni ynë, shpresa e re,
Je shqiponja vetë n’flamur që valon.

Në këngën tonë ti je simbol i lirisë,
Mbështetëse e familjes, shpresa për të ardhmen.
Me zemër të dëlirë dhe me shpirt të bardhë
Femër e bekuar e kombit shqiptar.

(Refreni)
O femër shqiptare, në tonin qiell je diell
Me forcën e shpirtit dhe bukurinë që zotëron,
Ti je kënga jonë, hymni ynë, shpresa e re,
Je shqiponja vetë n’flamur që valon.

Për ty poezia rritet si lastar,
Në qiellin blu shqipet seç fluturojnë lart.
O femër shqiptare, krenare dhe e lirë,
Ti i jep jetë jetës me dashuri të dlirë…

Më 8 Mars, Ditën Ndërkombëtare të Gruas, kemi një rast të veçantë për të shprehur respektin, admirimin dhe solidaritetin tonë ndaj grave nëpër të gjitha këndvështrimet. Kjo është një ditë e posaçme për të nderuar emrin dhe kontributin e tyre në çdo fushë të jetës.

Ju, gra të guximshme dhe frymëzuese, përjetoni këtë ditë me krenari dhe zemërim. Ju jeni fryma e kombit, përkujdesja e familjes dhe forca e popullit. Në këtë Ditë të Gruas, ne shprehim falenderimin tonë për kontributin tuaj të pamohueshëm në ndërtimin e një shoqërie më të drejtë dhe të barabartë.

Faleminderit për vullnetin tuaj të palodhur, për guximin tuaj të pamposhtur dhe për dashurinë tuaj të pashuar. Ju jeni fryma e arritjeve tona dhe kujdesi juaj ndaj të tjerëve ka ndikuar pozitivisht në botë.

Në këtë ditë të veçantë, le të angazhohemi së bashku për të ndërtuar një të ardhme më të ndritshme dhe më të drejtë për të gjitha gratë nëpër botë. Të gjitha ju, me forcën dhe talentin tuaj unik, jeni burim i pashtershëm i ndryshimit dhe përparimit.

Të jeni gjithmonë të nderuara dhe të krenuara për të qenë ato që jeni.
Në këtë Ditë të Gruas, do të doja të përkujtoj në shenjë nderimi dëshmoret e kombit: Ylfete Humollin, Antigonë Fazliun, Ganimete Gjilanin, Mervete Maksutajn dhe të gjitha femrat e tjera të përfshira në radhët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK). Këto femra heroike janë shembuj të vërtetë të guximit, vendosmërisë dhe përkushtimit të pakufishëm për lirinë dhe drejtësinë.

Ylfete Humolli, me guximin dhe besnikërinë e saj ndaj idealit të lirisë, ka lënë gjurmë të pashlyeshme në historinë e Kosovës. Antigona Fazliu, me krenarinë dhe dëshirën e saj për drejtësi, ka luftuar me vendosmëri për të drejtat e popullit të saj. Ganimete Gjilani dhe Mervete Maksutaj, me sakrificën dhe vullnetin e tyre të paprekshëm, kanë kontribuar në rrugën drejt lirisë dhe pavarësisë së Kosovës.

Sot, në këtë Ditë të Gruas, ne po nderojmë dhe kujtojmë me respekt dhe admirim këto heroina të luftës, gra të pashembullta që kanë vendosur të ballafaqohen me sfidat dhe rreziqet në emër të një Kosove të lirë dhe të pavarur.

Faleminderit, Ylfete, Antigonë, Ganimete, Mervete dhe të gjitha gratë tjera të UÇK-së, për guximin, vullnetin dhe sakrificat tuaja të pamohueshme. Ju jeni burim inspirimi për brezat e ardhshëm dhe modele të përkryera të përkushtimit ndaj lirisë dhe drejtësisë.

Gëzuar Dita Ndërkombëtare e Gruas!
Të jeni gjithmonë të nderuara dhe të përmendura për kontributin tuaj të jashtëzakonshëm në historinë e Kosovës.

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.