Hyrje Kërko

Zymer Mehani - rezultatet e kërkimit

Nëse nuk jeni i kënaqur me rezultatin, ju lutem, bëni një kërkim tjetër

5 poezi nga Zymer Mehani

POEZI Zymer Mehani 1. DUA… Unë dua ta shoh Gjon Buzuk-Shqiptarin Dhe dua ta pyes ku e shkroi “Mesharin” Dua ta takoj edhe Pal Engjëll-Trimin T’ma thotë me gojë t’vetë “Formulën...

VARGJET E POETËVE ZYMER MEHANI DHE LUMTURIJE S. DRENICA – KËNGË VEÇ PËR NJË...

Shkruan Rrahman Hyseni, shkrimtar Tanimë, emrat e poetëve Zymer Mehani e Lumturije S. Drenica sigurisht se janë të njohur për lexuesit tanë. Për deri sa...

NË SELINË QENDRORE TË OVL TË UÇK-SË, U BË PROMOVIMI I LIBRIT “SANDOKANI RRON”...

Mr. FATMIR HALIMI RECENSION Zymer Mehani: “Sandokani rron” botues Sh.B “ProkultPress”, Prishtinë, 2017. Zymer Mehani një profesor i gjuhës shqipe dhe një krijues i talentuar, krijimtarinë...

CIKËL POETIK, ZYMER MEHANI

I. TI, O TRIM LIRIE (Dëshmorit, Nuhi GECI) E deshte me zemër Të qiellit kaltërsi E u bëre pastaj Yll i tij i ri Ishe lis i lartë Me stuhitë që...

ERDHA TE JU – poezi nga ZYMER MEHANI

ZYMER MEHANI ERDHA TE JU Kur ngela i vetmuar Drejt jush pata rrugëtuar Erdha aty, në mesin tuaj Ju çasa juve, Vëllezër Frashëri Ç’më kaploi gëzimi e gazi U përula para...

VALË DHE DALLGË – cikël poetik: Poeti Zymer Mehani

ZYMER MEHANI 1. NË IKJE JAM Jam në ikje nga heshtja Nëpër rrugët dredharake Nën kupën e qiellit Nën rrezet e diellit Në ikje nga heshtja jam Rreth lulëkuqeve Dhe foleve të zogjve Jam...

Poezi nga Zymer Mehani

POEZI Zymer Mehani 1. DUA… Unë dua ta shoh Gjon Buzuk-Shqiptarin Dhe dua ta pyes ku e shkroi “Mesharin” Dua ta takoj edhe Pal Engjëll-Trimin T’ma thotë me gojë t’vetë “Formulën...

TOKA IME – poezi nga Zymer Mehani

Zymer Mehani TOKA IME I. Shumëkush shpesh ta mësyu Nga toka, nga qielli, nga deti E ti ç’ua bëre hatanë Çdo sulltani, krajli e mbreti Ty të sulmoi shumëkush Me flakë, me...

FLUTURONI… – poezi nga Zymer Mehani

Zymer Mehani FLUTURONI... O vargjet e mia të freskëta Shkoni, udhëtoni fluturim Nëpër viset e atdheut kaloni "Shumë i shtrenjtë je ti kombi im" O fjalët e mia të flakta Të...

KU JE, DASHURI?!… – poezi nga ZYMER MEHANI

KU JE, DASHURI?!... I. Je në zemrat Djaloshare Dhe të vashave Mitare Je në çantën E shkollarit Dhe në pushkën E ushtarit Je në penën E poetit Dhe në val’t E bardha t’detit Je në flatrat E Shqiponjës Dhe në...

RRËSHQITËS I SHKRIMEVE

LAJME SHKURT