SHQIPËRI, SHUMË ITALIANE NUK E MERITOJNË…

0
508
Italiani në Shqipëri

Sapo jemi kthyer nga 6 ditë në këtë tokë të mrekullueshme dhe duam të japim një dëshmi të sinqertë dhe të vërtetë, për t’i bërë ata që duan të shkojnë ose që do të shkojnë, të kuptojnë se duhet të dorëzohen edhe para se të largohen.

1) Është një vend acerbik, i ri për turizmin, nëse jeni duke kërkuar për rivierën Romagna ose efikasitetin venecian, qëndroni në Itali.
Këtu do të gjeni buzëqeshje, miqësi, mirësi, kujdes… gjëra të rralla në Itali.

2) Deti? I BUKUR, por sigurisht jo më i miri në botë, nëse jeni duke kërkuar për Maldivet, shkoni në Maldive.

Tashmë mund të të dëgjoj “oh, a dëshiron të ngatërrohesh me detin italian??
Sigurisht, shkoni në Itali paguani 60 euro për një çadër dhe 2 shezllone në rreshtin e tretë.

Këtu do të gjeni gazebo1 me ballë në det për 25 euro, darka peshku me pamje mahnitëse për 12 euro për person, natyrë të qetë, të pacenuar, pastërti dhe shërbime funksionale, kudo.

3) Vendasit & Ekskursionet ??
E frikshme… ata duan t’ju bëjnë të shpenzoni para dhe t’ju argëtojnë deri në sekondën e fundit.

Ata nuk janë të zemëruarit dhe inatosurit e gatshëm t’ju pallojnë që në hapin e parë të rremë, siç bëjnë 90% e pronarëve të bareve dhe restoranteve tanë italianë.

4) Njerëz të mrekullueshëm, të sjellshëm dhe të buzëqeshur. Shihni në to atë dëshirën për të “bërë veten të dobishëm” që ka vdekur në Itali prej dekadash.
Eh, tashmë të dëgjoj “Ah, por standardet nuk janë si ato italiane
Por çfarë??

Qëndruam në Sarandë, dhe paguam një hotel me 4 yje me mëngjes dhe një dhomë me tarracë me pamje nga deti, 32 euro nata (dhoma).
Në Itali, bettolaccia e Zi Peppe kushton dy herë më shumë, me minj dhe buburreca.
Duke përfunduar?? Ne punojmë online dhe me partneren time udhëtojmë shumë.

Këtë verë kemi qenë në Ischia, në liqenin Garda, në Liguria, në Brianza, në Milano, në Cilento (ku jetoj), në Pulia dhe në fund Sarandë.

Shqipëria është i vetmi vend, ku kam lënë zemrën time dhe ku do të kthehesha nesër.

Miqve shqiptarë, ju lutem që t’i ruani këto vende, të mos i shisni dhe t’i zgjidhni më mirë italianët, injorantë, arrogantë dhe me erë të keqe nën hundë (kemi takuar të paktën një duzinë).

Ju them me zemër dhe mendje të hapur, lëreni veten të magjepseni nga këto gjëra të mrekullueshme… ju do të rrëmbeheni.

Shumë italianë (jo të gjithë eh) nuk e meritojnë Shqipërinë. (As Giorgio nuk e meriton, prandaj rrin gjithë kohës duke e sha… lavdëron vetëm G’juhadolin…)

  1. Një gazebo është një strukturë pavioni, ndonjëherë tetëkëndore ose në formë frëngjie, e ndërtuar shpesh në një park, kopsht ose zonë të gjerë publike.

ENGLISH – original

ALBANIA, THAT’S WHY MANY ITALIANS DON’T DESERVE IT…

We have just returned from 6 days in this wonderful land and we want to give an honest and frank testimony to make those who would like to go or are about to go, understand that they should give up even before leaving.

1) It’s an acerbic country, new to tourism, if you’re looking for the Romagna Riviera or Venetian efficiency, stay in Italy.
Here you will find smiles, friendship, kindness, care… rare things in Italy.

2) The sea? BEAUTIFUL but certainly not the best in the world, if you are looking for Maldives, go to Maldives.

I can already hear you “oh, do you want to mess with the Italian sea??
Of course, go pay 60 euros for an umbrella and 2 deck chairs in the third row.

Here you will find gazebo with sea front for 25 euros, fish dinners with a breathtaking view for 12 euros per person, calm, pristine nature, cleanliness and functional services, everywhere.

3) Locals & Excursions ??
Frightening… they be wanting to make you spend money and entertain you till the last second.

They are not the angry and grumpy ones ready to fuck you at the first false step, like 90% of our Italian bar and restaurant owners do.

4) Wonderful, kind and smiling people. See in them that desire to “make themselves useful” that has died in Italy for decades.
Eh, I already hear you “Ah but the standards aren’t like the Italian ones”
But what??

We stayed in Saranda, and we paid for a 4 star hotel with breakfast and a room with a terrace with sea view, 32 euros a night (the room).

In Italy, Zi Peppe’s bettolacccia costs twice as much, with mice and cockroaches.
Wrapping up?? We work online and with my partner we travel a lot.
This summer we have been in Ischia, on Lake Garda, in Liguria, in Brianza, in Milan, in Cilento (where I live), in Apulia and finally Saranda.

Albania is the only place where I left my heart and where I would return tomorrow.
To Albanian friends, I pray that you preserve these places, not to sell them out and to select better the Italians, ignorant, arrogant and with the stink under your nose (we’ve met a dozen of them at least).

To you with an open heart and mind I say, let yourself be enchanted by these wonderful things… you are going to be kidnapped.
Many Italians (not all eh) don’t deserve Albania.
See u soon Beautiful Land… We will certainly be back.

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.