Amerika ka nëpër botë 700 baza ushtarake

0
727
Kongresi amerikan

Planeti në pamjen tjetër

Amerika është vendi më i fuqishëm ekonomik dhe ushtarak në botë. Amerika është fuqia e planetit që e ruan ballansimin e vendeve të botës me ndikimin ushtarak përmes regjimeve të mungesës së të drejtave dhe të lirive njerëzore.

Amerika për armatën dhe sigurinë e shtetit, akordon një buxhet prej 730 miliardë dollarësh, që, përmes këtij buxheti e bën industrinë më të avancuar teknologjike ushtarake në botë. Në anën tjetër, Rusia me 62 miliardë të buxhetit për ushtrinë dhe armatimin, është bër problem për relacionet ndërkombëtare Amerikë-Evropë.

Në rrethanat e kohës, Amerika sot për të mbajtur peshojën e ballansimit dhe të ruajtjes së paqes në botë, ka avansuar në 700 bazat ushtarake, ndërsa Rusia me 2 dhe Kina me 1 bazë ushtarake.

Në këtë shekull të ri, Amerika do të jetë gardiani kryesor i paqes në botë dhe në krah të popujve që luftojnë për liri dhe pavarësi dhe të popullit shqiptar të Kosovës.

Zoti e bekoftë Amerikën!
Zoti e bekoftë popullin shqiptar!

Çikago, 28 janar 2022


Skënder Karaçica
Executive Director

Albanian-American Association
of Intellectuals Businessmen and Activists

Phone: +1 (708) 983-5394 | Email: S_Karaqica99@Hotmail.Com

K O M E N T E

Ju lutem, shkruaJ komentin tuaj!
Ju lutem, shkruaJ emrin tuaj këtu

Kjo uebfaqe përdor Akismet, për të ulur spam. Mëso se si procesohen të dhënat e komentit tuaj.