Hyrje Kërko

Klajd Kapinova - rezultatet e kërkimit

Nëse nuk jeni i kënaqur me rezultatin, ju lutem, bëni një kërkim tjetër

VEPËR ME VLERA TË VEÇANTA KOMBËTARE DHE FETARE

Prof. Dr. Riza Sadiku Recension Në fund të vitit 2017, autorët e mirënjohur të shumë shkrimeve, kushtuar veprimtarëve të mërgatës shqiptare dhe të disa personaliteve kombëtare...

Victoria Muzakaj Murphy – gjak i trungut të familjes princërore të Muzakajve

Klajd Kapinova Në sallën kulturore Nënë Tereza, pranë kishës katolike shqiptare Zoja e Shkodrës, kishte ardhur për të marrë pjesë në përkujtimin e 550-vjetorit të...

Kryetrimi i Kastriotëve shkoj pas mendjes së trimave arbëror e ata mbas tij

(Gjergj Kastrioti është modeli i Atit të kombit, një shenjt i shqiptarisë) “Gjergj Kastrioti, asht fatosi i lirisë dhe i pamvarėsis sė kombeve, tue qenë që...

Një bust i ri i madh i Shën Terezës së Kalkutës në varrezat katolike...

“Me gjak jam shqiptare; me nënshtetësi, indiane. Përsa i përket besimit, jam murgeshë katolike. Sipas thirrjes, i përkas botës. Por zemra ime i përket...

Nipi i dom Lazër Sheldisë viziton dhe vendos lule në varrin e axhës së...

Klajd Kapinova Bronx, New York. Këto ditë ishte për një vizitë në kishën katolike shqiptare Zoja e Shkodrës dhe kishën katolike amerikane italiane shën Lucia...

Ne, nuk jemi vëllezër me turqit, por kemi histori të kundërt, sepse ato kanë...

Klajd Kapinova Në kishën Zoja e Shkodrës në New York, pas meshës për deshmorët e lirisë u kënduan himnet kombëtare amerikane e shqiptare dhe u...

AT GJERGJ FISHTA DUHET PËRFSHIRË NË TË GJITHA PLAN PROGRAMET MËSIMORE

At Gjergj Fishta - Gjeniu “Shqipnia pat nji fat t’ madh e t’jashtzakonshem, shka nuk e paten popujt e tjer, veçse mbas qindra vjetsh të...

E shkuara mund të vritet, po kurrë nuk vdes

Fituesi i Çmimit Nobel për Paqe, indiani i thjeshtë Mahatma Gandhi, thotë: "Në fillim të injorojnë, pastaj të fyejnë, pastaj të luftojnë, dhe pastaj...

Heroi Kombëtar Gjergj Kastrioti është modeli i Atit të kombit, një shenjt i shqiptarisë

In memoriam 12 vjet më parë “Skënderbeu, asht fatosi i lirisë dhe i pamvarėsis sė kombeve, tue qenë që dëshira e lirisë qe ajo që...

Mentaliteti turqeliko-islamik jo-tokësor i disa shqiptarëve…

Klajd Kapinova Ky mentalitet anadollak eshte i ulur kembkryq edhe tek shume shqiptaro-amerikane ketu ne New York. Kur kam punuar tek gazeta shqiptaro-amerikane Illyria ne...

RRËSHQITËS I SHKRIMEVE

LAJME SHKURT