Hyrje Kërko

Xhemail Peci - rezultatet e kërkimit

Nëse nuk jeni i kënaqur me rezultatin, ju lutem, bëni një kërkim tjetër

SHKRIMTARI DHE PUBLICISTI RAMIZ KELMENDI, POST MORTEM

Ramiz Kelmendi - Kolos i Heshtur ANËTAR NDERI I AKADEMISË SË SHKENCAVE DHE ARTEVE TË KOSOVËS THIRRJE PËR TA SHPALLUR SHKRIMTARIN DHE PUBLICISTIN RAMIZ KELMENDI, POST MORTEM: “Populli që nderon njerëzit...

DRENICA E PUSHKËS DHE E PENËS

Vështrim për librin e Bedri Tahirit, Toponimia e Galicës (Prishtinë, 2014) Shkruan: Xhemail Peci Prelud Pena mëmëdhetare gjithmonë u ngre një himn pushkëve liridashëse, krismave të saj...

RAMË SHAHIN YMERI – NJË SHEMBËLLTYRË E LARTË DHE E PAHARRUAR FISNIKËRIE E BUJARIE

Ukshin Nuhë Kovaçica dhe Ramë Shahin Ymeri Prelud: N’Shqypni, ku m’flen shpirti, nuk jam kanë kurrë, po kam me lufue e do t’luftoj kundra shkijeve derisa...

SANIJE GASHI – ZONJA E MADHE E KULTURËS SHQIPTARE

Në vend të hyrjes “Ka disa vjet që njohim jo pak emra gazetaresh shqiptare, të denja për respektin më të madh edhe të meshkujve. Një...

‘Takimet e Civilizimeve: Nga Aleksandri i Madh tek Nënë Tereza’

Routledge boton veprën e Gëzim Alpion Që nga viti 2008 ky libër është botuar nga 4 botues të ndryshëm në Angli, Amerikë dhe Indi Xhemail Peci* Londër,...

JARA-PARAJSA E VOCKËL

Xhemail Peci (Jarës, në ditëlindjen e saj të dytë) Gëzimi im po fliste vetvetiu. Sikur e kuptoja se po gëzoja për diçka tek qëndroja ashtu mes...

UKSHIN KOVAÇICA – HERO I PAEPUR NË MBROTJE TË TËRËSISË TOKËSORE TË TROJEVE ARBËRORE

UKSHIN KOVAÇICA - HERO I KOMBIT Xhemail Peci Në 70 vjetorin e rënies heroike të Ukshin Kovaçicës, më 20 shkurt 1947, së bashku me të birin...

LETËR E HAPUR, DREJTUAR PRESIDENTIT TË REPUBLIKËS SË FRANCËS, SHKËLQESISË SË TIJ FRANSUA HOLLAND

APELOJ! Xhemail Peci RAMUSH HARADINAJ NË KOHË LUFTE - SI LAOKONTI MES GJARPRINJVE NË KOHË PAQEJE- SI PROMETHEU I LIDHUR! RAMUSH HARADINAJ PROMETHEU I LIDHUR I KOSOVËS MARTIRE DHE ...

RAMIZ KELMENDI – NJË SHEKULL DIJE DHE DRITE

Xhemail Peci NJË URTI E LARTË, NJË KOLOS I LETRAVE SHQIPE, FIGURË POLIEDRIKE E PISHTAR I GJALLË I KULTURËS KOMBËTARE SHQIPTARE, RILINDËS I KOMBIT TË...

NJË HIMN NDERIMI PËR RAMIZ KELMENDIN

Xhemail Peci Me rastin e shkuarjes në amshim të profesorit, publicistit, veprimtarit dhe shkrimtarit Ramiz Kelmendi: Njeriut që u bë Shembëlltyrë e që tërë jetën mbeti...

RRËSHQITËS I SHKRIMEVE

LAJME SHKURT