Hyrje Kërko

Pjeter Logoreci - rezultatet e kërkimit

Nëse nuk jeni i kënaqur me rezultatin, ju lutem, bëni një kërkim tjetër

Pjetër Logoreci nga Austria, “Parrizi i Tokës”, zbulon shkëqimin shqiptar në arkivat e Vjenës

Simon Shkreli, 19 maj 2017 Shkodrani Pjetër Logoreci, i cili që dy dekada jeton në Austri siç e quan ai “Parrizin e Tokës”, ëndrra e...

Pjetër Logoreci, shqiptari mes 30 emigrantëve në teatrin e Vjenës

GSH VJENË - Një shfaqje e pazakontë teatrore me histori dhe personazhe reale, ka pushtuar vëmendjen e austriakëve këto ditë të nxehta vere. Premiera e...

PJETËR LOGORECI, SHQIPTARI MES 30 EMIGRANTËVE NË TEATRIN E VJENËS

Nga ADMIRINA PECI VOAL, 08.05.2011 VJENË- Një shfaqje e pazakontë teatrore me histori dhe personazhe reale, ka pushtuar vëmendjen e austriakëve këto ditë të nxehta vere....

Anton Logoreci, shkrimtari, gazetari, diplomati; nje atdhetar i pashoq në shërbim të kombit

Foto e Anton Logorecit, 1950 Nga Pjetër Logoreci “Dekadat e diktaturës i mohuan kulturës sonë kombëtare një mision veprues shumë të fuqishëm, atë të diasporës. Një...

…Një atdhetar ndryshe…

Muzeu i Malësise dhe Shtjefën Ivezaj Kushtue atdhetarit, nga trevat shqiptare të Malit të Zi, Shtjefen Ivezaj Nga Pjetër Logoreci Shtjefen Ivezaj Mbas udhëtimit prej nji ore nga...

…Burri i harruem i ngritjes flamurit…

Kushtue nismëtarit të Pamvarsisë, atdhetarit të pashoq Imzot Nikollë Kaçorrit Nga Pjetër Logoreci Jena në vigjilje të Festës së Pamvarsisë, të Flamurit e të themelimit të...

…Rini e kputun…

Në foto, Filip Pjeter Logoreci Një histori reale e ndodhun nder birucat famkeqe të burgut të Shkodres.. …Kur kapterri i burgut hapi deren, terri i biruces...

Homazh Simon Rrotës në 130 vjetorin e lindjes

Nga Pjetër Logoreci Plot 130 vjet ma parë, lindi në Shkoder, mjeshtri i pikturës e atdhetari i rradhë, Profesor Simon Rrota. Për qytetin e...

Vjenezi qi solli traditën e këpucëve në Shkoder

Kushtue familjes Ingrisch, mjeshtrave të këpucës që erdhën nga Austria. Nga Pjetër Logoreci Shpesh herë, për me fillue nji kërkim ose shkrim me temë historike, zakonore...

Shtëpia e artistit… – Zef Jubani

Nga Pjetër Logoreci Gjatë shetitjes në qytetin verior të Shkodres, syrit të vizitorit nuk i shpëtojnë ndryshime të shumta në rrugët kryesore të qytetit (që...

RRËSHQITËS I SHKRIMEVE

LAJME SHKURT