Hyrje Kërko

Nue Oroshi - rezultatet e kërkimit

Nëse nuk jeni i kënaqur me rezultatin, ju lutem, bëni një kërkim tjetër

Intervistë me Mr. sc. Nue Oroshi – Kryetar i Shoqatës së Intelektualëve Gjithshqiptare “Trojet...

Intervistoi: Entela Binjaku 1. Z. Oroshi si fillim urime për detyrën e re në drejtim të shoqatës “Trojet e Arbrit”! Cilat janë pritmënitë tuaja...

Bashkëbisedim me Agron Shabanin-njohës i hollë dhe tepër i thellë i filozofisë politike

Nue Oroshi Politologu dhe publicisti Agron Shabani është njëri ndër kuadrot e rralla dhe të pakta që ka Kosova. Ai me pendën e tij...

Propozim për një vepër shkencore për historinë shekullore të Mirditës

Nue Oroshi Kohëve të fundit kam pasur shumë kërkesa, nga shumë intelektualë shqiptarë me prejardhje nga Mirdita heroike. Brenga e tyre e përbashkët ishte...

Diaspora shqiptare nuk duhet ta luajë rolin e vajtorës apo rrahagjoksisë së kotë, por...

Nue Oroshi Zëri i diasporës shqiptare historikisht ka qenë një zë i pastër dhe i kulluar që gjithmonë ka gjakuar dhe është kujdesur për vendin,...

Pështjellimi i diellit, lotët e qiellit dhe kumti i tokës në skenën politike shqiptare

Nue Oroshi Rrezatimin e diellit gjithmonë tokat shqiptare e kanë priturë për faktin se na ka sjellë ngrohtësinë fizike dhe atë shpirtërore. Ky rrezatim na...

Takim frytdhënës me priftin atdhetar dr. Don Shan Zefi

Nue Oroshi Në kuadër të takimeve intenzive që po zhvilloj në Kosovë sot pata kënaqësinë të takoj dhe të shkembejmë biseda frytdhënëse me priftin atdhetarë...

Shoqata” Trojet e Arbrit” uron Festën e Krishtlindjeve gjithë shqiptarëve katolikë anë e kënd...

Shoqata e Intelektualëve Gjithshqiptarë "Trojet e Arbrit "me rastin e Festës së Krishtlindjeve të gjithë shqiptarëve katolikë anë e kënd trojeve tona arbërore...

29 Nëntori një ditë e zezë për kombin shqiptar

Nue Oroshi Sa herë që vjen data 29 Nëntori kurrnjëherë nuk jam i qetë. Nuk jam i qetë për faktin se kjo ditë e zezë...

28 NËNTORI – DITA E FLAMURIT

Prof. Dr. Muhamet SHATRI Fjala e rastit në shënimin e Ditës së Flamurit dhe 105 vjetorit të Pavarësisë se Shqipërisë, mbajtur më 26 nëntor 2017,...

Urim i Shoqatës së Intelektualëve Gjithshqiptarë “Trojet e Arbrit” për Festën e Flamurit

Me rastin e 28 Nëntorit, festës sonë kombëtare që është e të gjithë shqiptarëve pa dallim krahine feje apo ideje, pa dallim vendi...

RRËSHQITËS I SHKRIMEVE

LAJME SHKURT