Hyrje Kërko

Murat Gecaj - rezultatet e kërkimit

Nëse nuk jeni i kënaqur me rezultatin, ju lutem, bëni një kërkim tjetër

HYSË XH. HASA, I PASHKËPUTUR NGA “RRËNJËT”, PËRHERË ME MENDJE E ZEMËR NË VENDLINDJE…

Kapakët e librit, me autor Hysë Xhemali Hasa…(Tiranë, janar 2018) (Shënime për librin e ri, “Vlera intelektuale kuksiane-2”) Nga: Prof. Murat Gecaj, publicist e studiues 1. Nga...

TAKIM MBRËSELËNËS, I FUNDVITIT 2017…

Skicë: Nga: Murat Gecaj Po t’i numëronim takimet për kafe, gjatë vitit që po lemë pas, pra 2017, të një numri kolegësh e miqësh, të tubuar...

DOLI NGA SHTYPI LIBRI ANTOLOGJIK, “SI UJËVARË BJESHKE…”

- Pas 2 librave të mëparshëm (2015 e 2016), me këtë tematikë, edhe ky u kushtohet 55 femrave shqiptare, poete e shkrimtare dhe veprimtare...

SHFLETOJMË NUMRIN E RI, TË GAZETËS “NIKAJ-MERTUR”…

Nga: Prof. Murat Gecaj, publicist e studiues 1. Ka disa ditë, që është venë në qarkullim dhe ka shkuar në duart e lexuesve të interesuar (falas),...

SIBORA HUDA, NË 10-VJETORIN E LINDJES, PËRURON LIBRIN E 3-TË ME POEZi…

Nga: Prof. Murat Gecaj, publicist e studiues 1. Kam qenë shpesh herë i pranishëm në sallën e bibliotekës së Muzeut Historik Kombëtar të kryeqytetit, ku janë...

TIRANE: VEPRIMTARI FESTIVE, PËR UDHËN 20-VJEÇARE TË RADIO-KONTAKT…

Buqetë me lule të freskëta, për autorin e dokumentarit festiv, Esat Teliti - “Mjeshtër i Madh”… Nga: Prof. Murat Gecaj, publicist e studiues 1. Sa shpejt kaluan,...

90-VJEÇARI DOMENICO VILLONE, PËRURON NJË LIBËR JETËSHKRIMOR…

Domenico Villone dhe Anila Novruzaj, ne perurimin e librit, Novant'Anni-A scuola di vita (1 dhjetor 2017) (Në librarinë “Alberi d’aqua”, të qytetit Asti-Itali) Nga: Prof. Murat...

NË MJEDISET E LOKALIT “BULEVARD”, TË KRYEQYTETIT TONË…

Shënime: Murat Gecaj Sot në mëngjes, në lokalin 'Bulevard" të kryeqytetit tonë (afër Bulevardit të Ri, ku dje u organizua një festë e bukur për 105-vjetorin...

URIME TË PËRZEMËRTA, PËR FESTËN E PAVARËSISË DHE TË KRENARISË SONË KOMBËTARE!…

Në 105-vjetorin: Nga: Prof. Murat Gecaj, publicist e studiues (*) 1. Në historinë mijëravjeçare të popujve, ngjarja më e shënuar, për ata, është shpallja e pavarësisë...

SALI GJUKË DUKAGJINI, NJË NDËR FIRMËTARËT E DOKUMENTIT TË SHPALLJES SË PAVARËSISË…

Në prag të 105-vjetorit: ( Nderuar me titujt "Mësues i Popullit" dhe "Nderi i Kombit" ) Nga: Prof. Murat Gecaj, publicist e studiues Sidomos në këta...

RRËSHQITËS I SHKRIMEVE

LAJME SHKURT