Hyrje Kërko

Hasan Selimi - rezultatet e kërkimit

Nëse nuk jeni i kënaqur me rezultatin, ju lutem, bëni një kërkim tjetër

DERVISH AVDYL HASANI I GRISE DHE ENERGJIA E MENDIMIT QE E KTHEJ ATE NË...

Nga Shejh Hasan Selimi Po të ngjitësh dhe të kthehesh nga cilido pikë horizonti në Malësinë e Gjakovës (Tropojë) ka pikë takime me mite, që...

AVNI PONARI, KONSULLI I PËRGJITHSHMËM NDERI I JAPONISË NË SHQIPËRI, NDEROHET ME ÇMIMIN “JUSTINIANI...

Ky Çmim iu dorëzua nga prof. dr. Bajram Xhafa – kryetar i Senatit të Akademisë Monarkiste Shqiptare, pedagog, autor i disa librave monografik. Valdet ERMALI Këto...

KOLEGJI “ILIRIA” NË PRISHTINË DHE PRESIDENTI I TIJ, MIXHAIT REÇI NDEROHEN ME ÇMIMIN “JUSTINIANI...

Ky Çmim iu dorëzua nga Konsulli i Përgjthshëm Nderi i Japonisë në Shqipëri, Sh. Tij, z. Avni PONARI. Valdet ERMALI Këto ditë në Muzeun Historik (salla...

Romani “Dy vdekjet e një jete”, i shkrimtarit Fatmir Halimi, jep jetë mes dy...

HASAN SELIMI, Tiranë Këtu në kryeqytetin e të gjithë shqiptarëve, në Tiranë, erdhi libri i shkrimtarit Fatmir Halimi, shkrimtar që me plot gojën e quajmë...

MUSTAF SALI BAJRAKTARI ËSHTË PËRJETËSI

HASAN SELIMI Nuk di askush nga do të filloj, kur do të shkruaj diçka për një shtëpi që ne e quajmë tash sa...

MEDVEGJAS TË NDERUAR

Shkruan Sahit Hyseni Jemi dëshmitarë të rrugëtimit të pandalur drejt shuarjes definitive të vendlindjes sonë, një copë toke që me shekuj ishte shqiptare. Zhgënjimi është i...

SFIDAT E JETËS TË INTELEKTUALIT ATDHETARIT TË PËRKUSHTUAR SHQIPTARO-AMERIKAN ABDYL ALI KOPRENCKA

Abdyl Koprencka Nga Qatip Mara Në diasporën shqiptare në Nju Jork atdhetari përkushtuar me shpirt të lartë atdhedashurie,intelektuali talentuar Abdyl Ali Koprencka është integruar denjësisht me...

JU QE LINDET AIDIN MUZAKUN, QE NE TORVIOLL E DERDHI GJAKUN!

Publikoi Ndoc Selimi Kushtuar strategut dhe heroit te betejes së Torviollit, Aidin Muzakut Besim DERVISHI Me këto vargje e ka personifikuar poeti Kol Jakova (Shih librin "Garda...

“KRYENGRITJA E PËRGJITHSHME SHQIPTARE KUNDËROSMANE E VITIT 1912″

PROF. DR. MUHAMET SHATRI Recension: Lekë MRIJAJ Libri i mirë gjithmonë është i ri, pikërisht është burim i përhershëm për informata shkencore të mirëfillëta dhe i...

EDHE NJË HERË, PËR SHKOLLËN E PARË SHQIPE, NË MALËSINË E GJAKOVËS (TROPOJË)…

Nga: Prof. Murat Gecaj, publicist e studiues Nuk do të shkruaja kësaj radhe, nëqoftëse nuk do të kisha vërejtur se, kohët e fundit, po...

RRËSHQITËS I SHKRIMEVE

LAJME SHKURT