Hyrje Kërko

Brunilda Ternova - rezultatet e kërkimit

Nëse nuk jeni i kënaqur me rezultatin, ju lutem, bëni një kërkim tjetër

Poezi nga Brunilda Ternova

19 shkurt 2017 - AtunisPoetry.com Poezi nga Brunilda Ternova Brunilda Ternova është poete, shkrimtare, gazetare, ndërmjetëse kulturore dhe përkthyese për gjuhët: Shqip, Anglisht dhe Italisht. Merret...

Libri shqip mungon në bibliotekat ndërkombëtare

Vëzhgim: Brunilda Ternova Ky qe po shihni eshte sektori i librave ne gjuhen shqipe prane Bibliotekes “Sala Borsa” te Bolonjes (Itali) - qe eshte nder bibliotekat...

Rrugë e mbarë ju qoftë specie inferiore

Ne mundemi me lehtësi të falim një fëmijë që ka frikë nga errësira; tragjedia e vërtetë e jetës është kur burrat kanë frikë nga...

Gustave Le Bon dhe përvoja e tij me racat…

Përgatiti Brunilda Ternova Gustave Le Bon (7 Maj 1841 në Nogent le Rotrou - 13 Dhjetor 1931 në Eureet Loir) ishte psikolog, sociolog dhe fizikan...

Masakra e Bolonjës – 2 gusht 1980

nga Brunilda Ternova Italia është ndër të paktat vende në botë ku kronika e zezë ngatërrohet e plekset me historinë dhe politikën, ku episodet, ngjarjet,...

Na mungon ndërgjegjia – një shkrim historik…

Gazetarja Brunilda Ternova publikon një shkrim historik që është aktual edhe për ditët e sotme. Duke lexuar Revistën Kulturore "Rilindja" të botuar ne Korçe...

Cila është origjina e Vojsava Kastriotit?

Hasemi shpesh kohët e fundit me propagandën mjerane të individëve të paskrupullt ose të islamikëve te caktuar (agjent të UDB e më gjerë), që...

Gëzuar ditën e Lupercalia…

Përgatitur nga Brunilda Ternova E njohur ndryshe si dita e Shën Valentinit - dita e të dashuruarve - dhe festë Pellazge! Ata që janë në kërkim...

Territori kaq i madh që humbëm nga ‘dashuria’ për turkun e islamin

Brunilda Ternova - Shqipëria etnike para ardhjes së turqve në Ballkan, zinte një sipërfaqe prej rreth 110.000 km2 f. 99. Abdyl Frashëri, "Popullsia greke në Epirin...

Fotografi historike – Garda mbretërore 1939

Brunilda Ternova Garda mbreterore shqiptare ne Rome, 29 Prill 1939. Guardia reale albanese a Roma, 29 Aprile 1939.

RRËSHQITËS I SHKRIMEVE

LAJME SHKURT