Hyrje Kërko

Bekim Rexhepi - rezultatet e kërkimit

Nëse nuk jeni i kënaqur me rezultatin, ju lutem, bëni një kërkim tjetër

Qeveria e kravatave

Kapja e shtetit nga komandantët dhe mercenaret e tyre e kanë shndërruar vendin në një relikt të rëndësishëm të eksperimentimit dhe riciklimit të tij...

Pavarësia e Gjakovës

Kosova do të duhej të provokonte të paktën opinioni publik se është e gatshme të njoh pavarësinë e Katalunisë, si reagim me mos pajtimin...

Përballë rezignatës morale

Jeta nuk është funksion pa praktikat luksoze që arrihen përmes makinave dhe mekanizmave. Paramendojeni një njëri qe sot nuk ka një celular, një tv,...

Farsa e majmunit dhe zakoni i katundarit

Në këtë botë nuk janë vetëm njerëzit ata dhe të vetmit ata, që duhet grabitur gjithçka dhe çka munden... Mes grabitjes dhe luksit të...

Inteligjenca korruptive

Diku të Pol Sarteri, kam lexuar mbi dilemën e madhe, sa a mund të quhet intelektual njeriu që ka prodhuar armët për shkatërrim në...

Oskar Schindler ynë*

Duke mos pasur shpresë dhe gjasa për jetesë më të mirë braktisja e vendit e deri të ndërrimi i shtetësisë nga qytetaret tanë, janë...

Çamçakëzi i Kadriut

Ajo që me kohë është shfaqur si gjoja diç e re brenda totalitarizmit të PDK-së, si parti ka kenë ndërhyrja brutale dhe suprimimi i...

“Vijat e kuqe”, jo për karrige

Kokoshi politik në Kosovë kundërmon tashmë jo vlera, është vështirë të gjesh gjasa dhe shpresa për ndryshim!. Një mandat të tërë qeveria e mbyllë...

Shkallmimi i republikës sovrane

Ajo që kërkohet në dialogun me serbet e Kosovës është qe të ketë më shumë racionalitet sepse fundi ajo që është racionale është efektive...

Jo buka, po kulaçi

Nuk thuhet kot “kur nuk di të bësh mirë diç, di të bënë lëmsh gjithçka”! Këtë po e bënë politika aktuale e pasluftës, politika...

RRËSHQITËS I SHKRIMEVE

LAJME SHKURT